V prachu hvězd
In the Dust of the Stars
Sci-Fi
Východní Německo / Rumunsko, 1978, 95 min
Gottfried KolditzPlakáty
Film vypráví o výpravě kosmonautů na planetu Tem 4, z níž bylo zachyceno volání o pomoc. Přestože se po přistání posádka setká s přátelsky se chovajícími Temany, vytuší, že zde něco není v pořádku. Zanedlouho kosmonauté zjistí, že jde o moderní otrokáře, kteří si podrobili původní obyvatele planety, a rozhodnou se porobenému národu pomoci. (oficiální text distributora)
Radyo
Nemám sloní paměť a tohle jsem viděl před více než 20 lety, ale matně se mi vybavuje, že to byla docela slušná blbost. Jediné, co na tomhle dílku bylo zajímavé byl fakt, že i přes jeho prezentaci coby filmu pro mládež se v něm objevovaly v několika málo scénách jisté drobné náznaky erotiky. No uvažte sami, za dob hluboké totality jít ve 4 hodiny odpoledne bez rodičů do kina na film pro mládež a v něm vidět mj. pár kroutících se nahotinek, to byl docela odvaz (tehdy). :)(4.4.2003)
Rosomak
Film odvážný nejen tématem (hraničícím až s podobenstvím tehdejší doby) ale i zpracováním (celkem "nahaté" scény). Bohužel tenhle žánr filmů stárne podstatně rychleji než jeho kolegové...(12.1.2009)
AGAMENON
Co si budeme nalhávat, na endérácké filmy se chodilo za trest, byli u nás stejně populární, jako sovětská psychologická dramata o kolchoznících. Děj je debilní, nudný, neskutečně se vleče, některé postavy se chovají naprosto vypatlaně, obvzláště "šéf", který zřejmě zdrhl ze šaškecu. Jediným světlým bodem celého projektu je Jana Brejchová, přesto musím složit hlubkou poklonu distributorovi, jenž měl tu odvahu a znovu uvedl tento bizarní snímek.(16.7.2010)
Ampi
NDR kopie Star Treku podle sovětského spisovatele. Češka, Polák a pár Němců a spousta Rumunů a pěkných Rumunek. A jak tady bylo řečeno jemné náznaky erotiky. A Janě Brejchové to skutečně v futurustických uborech slušelo. Váhal jsem mezi 2 až 3 zvítězila 3.(11.3.2010)
YURAyura
odpad!0/10 Slaba predloha v jeste slabsim predelani s mezinarodnim obsazenim, "davovymi" scenami a nekolika nahotinkami - nebojte se Jana ani Hana nebude - se v toporne choreografii kvetinovych 60.let snazi presvedcit, ze ke scifi staci dostatek "futuristickych" kostymu.(30.3.2009)
Mr.Hawkeye
Velmi bizarní záležitost...(11.6.2010)
Braddy
Jana Brejchová jako kapitánka vesmírné lodi. (Janewayová nebyla první ženská velitelka:-)) Triky jsou hodně směšné (i na tu dobu) a celkově je to dost poplatné době. Nejvíc mě pobavily kombajny "přestrojené" za sci-fi vozidla a paprsky způsobující mentální blok hlavních hrdinů:-))(20.8.2003)
honz
Z dnešního pohledu přinejmenším zajímavý koprodukční snímek NDR - Rumunsko, v němž hlavní roli kapitánky vesmírné lodi ztvárnila česká herečka Jana Brejchová. Děj filmu, byť celkem jednoduchý, není podle mě o nic horší než příběhy dnes slavných či kultovních SF filmů. Spíš jeho realizace je místy trochu zvláštní. Dodnes zaujmou (ať už v jakémkoli smyslu) na svou dobu "avantgardní" kostýmy a hudba.(25.11.2011)
Brejlil
Brutální obskurnost s neskutečnou výpravou, opravdu hlubokou myšlenkou a překvapivě i ženskou nahotou, byť maskovanou tu pruhy na skle, tu protisvětlem. Každému co jeho jest, ale Eda Wooda Kolditz nepřekonal.(10.3.2010)
tuwanakha
Podle Ivana Jefremova (Hodina Býka). Slušná německá SF s Janou Brejchovou v hlavní roli. Triky jsou stejně mizerné, jako vše z té doby, děj ujde.(2.11.2008)
krvavamera
Ač scénář dost pokulhává, občas i herecké výkony, výprava tohohle snímku je naprosto neskutečná! Nádherné kostýmy, skvělé kulisy. A sexy je tenhle filmeček taky dost. Bezesporu zapadený klenot, který odporúčam každému scifistovi.(3.2.2011)
Lewaso
Pořád jsem čekal, že tento film v TV zopáknou, ale furt nic. Není čas na comback na Primě? Ty lechtivé scény byly tehdy opravdu velmi lákavé...(11.9.2007)
monty.cl
Tak tohle je docela raritní kousek, takové rozkravené německé disko sc-fi v hl. roli s Janou Brejchovou...vše je pěkně barevné, muzika správně ujetá, jen ten film za moc nestojí,snad jen jako sběratelský kousek...no ale na to kde a kdy to vzniklo je to docela vtipný, i když o to asi tvůrcům tak úplně nešlo...slušných 50%(31.3.2010)
Magoor
Velmi zajímavý film... .(15.1.2012)