Reklama

Reklama

Bílý Elephant

  • USA Elephant White (více)
všechny plakáty
Trailer

Sám proti novodobým otrokářům v Thajsku. Chladnokrevného nájemného zabijáka Curtieho Churche v Bangkoku osloví neznámý zákazník, který mu dobře zaplatí, když zlikviduje členy gangu provozujícího obchod s mladými děvčaty. Kdysi prý unesli jeho dceru a přinutili ji k prostituci. Pro Churche je to práce jako každá jiná, brzy však zjistí, že celá věc je náročnější, než se původně domníval. Zastavit se však už neumí a za svým cílem jde bez milosti, jako by najednou nesnesl pomyšlení, že je ubližováno nevinným. Snad to způsobila i mladičká prostitutka Mae, která ho na jeho nebezpečné misi doprovází. Když dívka beze stopy zmizí a Curtie se ji snaží znovu najít, je šokován pravdou o jejím osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Koukatelné béčko z prostředí Bangkoku a tamních gangů obchodujících s bílým masem. Hlavní hrdina zde představuje křížence Chucka Norrise (v boji z blízka) a Johna Ramba (v počtu zabitých přátel pomocí zbraně). Výsledkem je tedy takový Chuck Rambo, který je dokonce černé pleti. To ale vůbec nevadí, protože jsou přestřelky i bitky pěkně natočeny a tak se na to dobře kouká. Škoda jenom toho konce, kvůli kterému nakonec trošku snižuji hodnocení (SPOILER: to, že Mae asi bude nějaký přízrak mě napadlo už na začátku filmu, ale pořád jsem doufal, že tomu tak nebude a tomuto naprosto zbytečnému "zvratu" se tvůrci vyhnou ... KONEC SPOILERU). Větší roli si tu střihnul i Kevin Bacon, který si tu zahrál postavu obchodníka se zbraněmi s britským akcentem, do které mi pěkně sedl a působil velmi cool. Díky sympatické stopáži děj pěkně odsýpá a člověk ani nemá pořádně čas se nudit. Nakonec tedy dávám tři slabší hvězdy a doporučuji zkounout Elephant White všem, kteří mají rádi solidnější akční béčka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Predstavte si klasický Thajský lobotomizujúci akčniak, ktorý postráda akúkoľvek logiku. Odmyslite si neskutočné kaskaderske sceny. Čo vám ostane? Béčkovo prehravajúci Kevin Bacon. Aby som bol férový, tak v druhej polovici filmu sú dve väcsie prestrelky. Ale jedna je priemerna a druha mizerna. Proste nic extra. No a nejake bitky? No mame tu par niekolkosekundovych stretov v ktorych sa predvedie Djimon Hounsou. Ale nie natolko, aby ste kvôli tomu museli tento film vidiet za každú cenu. Vlastne vám uplne staci vidiet trailer. 2/10. ()

Reklama

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

V popisku filmu musí být určitě chyba. Režie: Prachya Pinkaew ??? Ten Prachya Pinkaew, co dal filmovému světu 2 díly Ong-Bak a Chocolate? Jedny z naprosto nejdokonalejších, nejúžasnějších a jednoduše nejlepších martial arts filmů vůbec? Nesmysl!!! Tomu nemůžu zkrátka uvěřit. Bílý Elephant je totiž čistě odstrašujícím případem akčního filmu, který si chce zasloužit uznání a úspěch především svou hlubokou a důmyslnou myšlenkou, ovšem výsledek je doslova katastrofální!!! Ona celá myšlenka a rádobynevšední duchovní pojetí snímku totiž spíš než punc originality a zábavnosti vyvolává dojem zmatenosti a tvůrčí neschopnosti, čehož si jistě bylo vědomo i ústřední herecké duo, které zvolilo i adekvátní výrazy ve svých zoufalých tvářích ku kvalitě filmu, tudíž výraz v momentech dramatických flegmatický a v akčních pasážích tento výraz změnili pak na nelítostnou nasranost, ovšem ne ze zápalu v boji, ale do čeho je to jejich agenti namočili. Zápletka je samozřejmě zcela tuctová, špatně a nezáživně zpracovaná, akce je bez koulí, bez efeku a bez nápadu, dějový spád nulový a postavy ploché a nevýrazné. Film nedosahuje ani žádné vyšší úrovně díky napětí, přítomné, thajskem načáchlé atmosféře, či jakýmkoliv jiným filmovým prostředkem, prostě nula. Bílý Elephant je zkrátka zbytečný a nudný akční film, snažící se zaujmout a vyvolat pozornost důležitým poselstvím o poměrech v thajských bordelech, ovšem ve výsledku se jedná o banální a naivní pohádku, kterak nemilosrdný žoldák se díky osvícení ku prozření uzívaně prostřílel. Hrůza!!! ()

liberator 

všechny recenze uživatele

Bezmyšlienkovitý film stvorený len na to, aby sa v degradácii štýlu Johna Woo vystrieľali bedne munície, bližšie sa predstavili divákom menej známe zbrane a vyliali litre falošnej krvi. Pre fanúšikov Pinkaewa z jeho svetlejšieho obdobia je to určite sklamanie. Ako pri väčšine slovenských súčasných filmov sa dá aj v tomto prípade spomenúť len jedno pozitívum - pekná kamera. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prachya Pinkaew světu ukázal kousky Tonyho Jaa, ale přesto bylo vidět, že o režii toho moc neví. Naštěstí to akrobatické a bojové schopnosti Tonyho Jaa zakryly. Tentokrát už však Tony k dispozici není a režisér se pokouší o smrtelně vážný akční film. K ruce si přibral prakticky zapomenuté herce a natočil něco neuvěřitelně špatného, hloupého a ničím zajímavého a ve výsledku srovnatelného s čímkoliv, co nám v posledních letech předvádí obtloustlý Seagal. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Thajsku v Bangkoku. (Terva)
  • Hned v úvodu filmu můžeme v Bangkoku vidět reklamní poutač na film The Expendables (2010). (Terva)

Reklama

Reklama