Reklama

Reklama

Bílý Elephant

  • USA Elephant White (více)
všechny plakáty
Trailer

Sám proti novodobým otrokářům v Thajsku. Chladnokrevného nájemného zabijáka Curtieho Churche v Bangkoku osloví neznámý zákazník, který mu dobře zaplatí, když zlikviduje členy gangu provozujícího obchod s mladými děvčaty. Kdysi prý unesli jeho dceru a přinutili ji k prostituci. Pro Churche je to práce jako každá jiná, brzy však zjistí, že celá věc je náročnější, než se původně domníval. Zastavit se však už neumí a za svým cílem jde bez milosti, jako by najednou nesnesl pomyšlení, že je ubližováno nevinným. Snad to způsobila i mladičká prostitutka Mae, která ho na jeho nebezpečné misi doprovází. Když dívka beze stopy zmizí a Curtie se ji snaží znovu najít, je šokován pravdou o jejím osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nadupaný akční snímek s jednoduchým příběhem. Ono taky jak jinak. Odstřelovačským způsobem likvidace padouchů nemusí mít nutně silný příběh. Atmosféru to má, o dramatické chvilky také není nouze a Djimon Hounsou tu zahrál drsňáka velice přesvědčivě. Thajský režisér Prachya Pinkaew dokazuje, že i tato asijská země ví, co je to akční zábava. Dokonce jsem přehlédl i určité nelogičnosti v ději a ani trochu to nezamrzí. Tento počin natočil v americké produkci a velice dobře. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Zase jedna sračka, ve které se objevila jediná charismatická osoba, a to Kevin Bacon. Vlastně si to bez něj ani neumím představit. Logičnost jednání a loajálnost některých postav, hrdinného černouška včetně, nezná mezí. Jakože s ostřelovačkou a vykosením dvou gengů obchodujících s náctiletými japonkami dostane zadostiučinění?! A ten mysteriozní podtext s čísnkými duchy byl co?! Když k tomu přičtu mnichy, kteří zde působí dost vtipně, vyjde mi skoro odpad. Ale to bych bílému slonovi ublížil. 20% ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Koukatelné béčko z prostředí Bangkoku a tamních gangů obchodujících s bílým masem. Hlavní hrdina zde představuje křížence Chucka Norrise (v boji z blízka) a Johna Ramba (v počtu zabitých přátel pomocí zbraně). Výsledkem je tedy takový Chuck Rambo, který je dokonce černé pleti. To ale vůbec nevadí, protože jsou přestřelky i bitky pěkně natočeny a tak se na to dobře kouká. Škoda jenom toho konce, kvůli kterému nakonec trošku snižuji hodnocení (SPOILER: to, že Mae asi bude nějaký přízrak mě napadlo už na začátku filmu, ale pořád jsem doufal, že tomu tak nebude a tomuto naprosto zbytečnému "zvratu" se tvůrci vyhnou ... KONEC SPOILERU). Větší roli si tu střihnul i Kevin Bacon, který si tu zahrál postavu obchodníka se zbraněmi s britským akcentem, do které mi pěkně sedl a působil velmi cool. Díky sympatické stopáži děj pěkně odsýpá a člověk ani nemá pořádně čas se nudit. Nakonec tedy dávám tři slabší hvězdy a doporučuji zkounout Elephant White všem, kteří mají rádi solidnější akční béčka. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Když sem objevil tenhle film,a v kolonce režisér bylo jméno Prachya Pinkaew,byl sem docela natěšenej.Ong-bak byl sice co se týče příběhu hodně průměrnej,ale ta akce byla naprosto neuvěřitelná,dokonale akrobaticky našlapaná,že sem jen čuměl.Ale elephant je spíš malinko pod průměrem.Akce děsná,příběh tuctovej,a herecky,hlavně díky tomu bezvlasýmu pitomcovi,hodně podprůměrný.A hrozně mě mrzí,že v tomhle se utápí můj oblíbenec(hlavně díky Rozsudku smrti)K.Bacon,protože tady nemá co pohledávat.Možná bych s přimhouřenym okem sesmolil tříhvězdičkový hodnocení,ale debilní konec mě přesvědčil jít na dvě.30%. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť perfektný film. Nechýbalo veľa a dalo by sa povedať, že mal hĺbku. Bacon sa pohybuje na hrane solídneho herectva a trápneho prehrávania, ale nakoniec prevláda pozitívnejšia možnosť. Djimon Hounsou je podľa mňa dobrý herec. Tu skôr ako herectvo ale dokazuje, že dlhoročný tréning boxu a kung fu je k niečomu, aj keď so skutočnými martial arts borcami sa srovávať nemôže. Scénar má pár dobrých vychytávok, ale aj kopec dier. Prachya režijne niektoré scény zvláda dobre (najmä akcia) ale v niečom zlyháva. Celkovo hodnotím film na 70%, ale nechýbalo veľa a mohol to byť skutočne dobrý akčný thriller po ktorom by zamrazilo na chrbte. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Thajsku v Bangkoku. (Terva)
  • Hned v úvodu filmu můžeme v Bangkoku vidět reklamní poutač na film The Expendables (2010). (Terva)

Reklama

Reklama