Reklama

Reklama

Bílý Elephant

  • USA Elephant White (více)
všechny plakáty
Trailer

Sám proti novodobým otrokářům v Thajsku. Chladnokrevného nájemného zabijáka Curtieho Churche v Bangkoku osloví neznámý zákazník, který mu dobře zaplatí, když zlikviduje členy gangu provozujícího obchod s mladými děvčaty. Kdysi prý unesli jeho dceru a přinutili ji k prostituci. Pro Churche je to práce jako každá jiná, brzy však zjistí, že celá věc je náročnější, než se původně domníval. Zastavit se však už neumí a za svým cílem jde bez milosti, jako by najednou nesnesl pomyšlení, že je ubližováno nevinným. Snad to způsobila i mladičká prostitutka Mae, která ho na jeho nebezpečné misi doprovází. Když dívka beze stopy zmizí a Curtie se ji snaží znovu najít, je šokován pravdou o jejím osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ploskonosý Nouplisák, jemuž by daleko víc slušela role amputačního chirurga ze Sierra Leone, deratizuje Bangkok od obchodníků se žlutým masem. Obchodníci jsou zoufalí, protože ho nemohou najít. Ani se jim nedivím! On dvoumetrový černoch napíchaný steroidy děsně snadno splyne v Thajsku s davem a vystopovat ho musí být jako hledat smrkový kmen v kupce sena. Přitom pokud by je napadlo vystřelit na ulici davu deset centimetrů nad hlavami, trefili by ho rovnou do srdce. No nevadí, i tak by to býval byl docela slušný, hutný akčňák, kdyby se celým filmem nepoflakovala ta ťamaská holčička, která sveřepě trousila budhistická dogmata, kdyby ten bílý slon tak přechytřele nečuměl a kdyby měl uvolněně hrající pan Slanina trochu více prostoru. Takhle má ateistický divák akorát chuť konvertovat k tomu indickému pupkáči, střelit se do hlavy a začít znovu. Nicméně hochům, kteří si na hajzl nosí pod paží místo Playboye katalog zbraní a střeliva, poskytne tento film, za předpokladu, že mají rychlou ruku, nejedno lepkavé potěšení. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ TO DĚLÁŠ?“... ,,UBLIŽUJÍ LIDEM!“....... /// Bangkog – nešťastný město. Jako lék by mohla platit Barret M82 v rukách blázna, kterej s ní odvádí kvalitní práci. Zdá se, že jeho snažení nemá smysl (– jedině snad jako pomoc z nezaměstnaností, páč obchodníků s bílým masem ubejvá a vznikají tak nová pracovní místa), ale dělá to z přesvědčení a ke všemu ho to baví. Škoda tý fantasmagorie s malou holkou. Kdyby to udělali jako čistokrevnou akčňí ,,likvidačku“ , nemyslím si, že by bylo co vytknout. Kdyby......A JEJÍ HLAS MU POMÁHÁ.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč měl doktor Barták tak rád Thajsko. 2.) Nevím, jak odbourat z těla heroin. 3.) Thx za titule ,,mindhunter29“ a ,,urotundy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní B-éčko, které vypadá jako by někdo "uhladil" ty nejlepší 80.kové pecky. Spousta střílení, zejména docela netradiční odstřelovačka dostane hodně prostoru, pár efektních soubojů, celkově sympatické a chytlavé. Neurazí, pobaví... Jo, líbilo se mi to. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Bílého elephanta jsem zhlédl omylem a jen jsem si utvrdil všechny stereotypy, které o béčkových akčních filmech mám. Kupa klišé, rezignace na logiku děje i chování postav, neprůstřelný hrdina, pitomí zločinci, velmi prostoduchý scénář a k tomu si navíc přidejte i necharismatického hlavního hrdinu. Určitě se nejedná o nějaké dno svého žánru, ale tenhle druh kinematografie se mi prostě nelíbí a nemá mi co nabídnout. Celkový dojem: 5 % za exotické kulisy jihovýchodní Asie. Kevin Bacon má podle mého navíc... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film od kultového thajského režiséra. Má celkom dobrý príbeh o nájomnom zabijakovi, ktorý prijme ponuku na likvidáciu niekoľkých gangsterov v Thajsku, ale po zoznámení s mladou ženou a oboznámení sa s tamojšou situáciou v obchode so ženami sa rozhodne urobiť všetko, čo je v jeho silách pre zastavenie aspoň jednej organizácie. So spracovaním ale nie som úplne spokojný, kedže scenár je tu úplne jednoduchý a tvorí len výplň medzi akčnými scénami. Hlavný hrdina si len nájde tiché miesto pri budhistickom chráme a odtiaľ už len robí výpady raz za obchodníkom so zbraňami, kde sa vždy slušne vyzbrojí alebo k nejakému mafiánskemu sídlu, kde sa postará o dostatočný počet protivníkov. A takto je to celý film, pričom v závere je ešte pridaný jeden zbytočný a nedôležitý mysteriózny prvok, ktorý je aj tak predvídateľný a pre film nemá prakticky žiadnu hodnotu. Aj takto to v rámci žánru je dostatočné, ale lepšia gradácia a väčšia scenáristická rozmanitosť by filmu len prospeli. Akcie je tu dosť a je veľmi dobrá. Súboje majú výbornú choreografiu, sú dobre a prehľadne natočené, aj ked´ sa občas nájde nejaký zbytočný strih a hlavný hrdina v nich pripomína Snipesa s občasnými prvkami Tonyho Jaa, čo mi plne vyhovuje, ale nanešťastie o súboje tu až tak moc nejde a tak sú krátke, vždy len maximálne proti dvojici protivníkov a nedostatočne ukončené. Prvoradé sú prestrelky, ktoré sú dlhé, v rozmanitom štýle, so skvelým výberom zbraní a s množstvom zabitých. Najviac sa mi páči akcia v lese, kde hlavný hrdina kombinuje streľbu s likvidáciami nožom, celá akcia v nevestinci alebo pasáž s odstreľovacou puškou, no všetka akcia stojí za pozornosť. Herecké obsadenie je výborné, Djimon Hounsou si zaslúži veľkú pochvalu za skvelý akčný výkon, veľmi dobrý Kevin Bacon, zaujímavá postava ženy a ani záporáci nie sú zlí, ale nemajú moc priestoru. Réžia a technická stránka sú pre potreby filmu dostatočné a hlavne akcia je na súčasné pomery zvládnutá prvotriedne. Som veľmi milo prekvapený, toto som nečakal. Dejovo to nie je nič výnimočné, ale akcia si rozhodne zaslúži pozornosť akčných fanúšikov. Určite ma ani nenapadlo, že hlavný hrdina práve v takomto filme pozabíja približne také množstvo protivníkov ako Rambo v akčných dieloch a to bez preháňania. A tak kvôli akcii sa to určite oplatí pozrieť aj viackrát. 77% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

To byl porod! Přetrpěno kvůli Kevinovi; ruce pryč od téhle zhovadilosti! Fanoušky jsem varoval... Elephant White je brutální výsměch akčním filmům s tolika nelogičnostmi, že to člověka vytáčí do nejvyšší možné míry. Ke konci se spolu s rezignací dostaví i záchvaty smíchu, tak tupé to je. Hounsou a Bacon museli být více zfetovaní, než ty nebohé dětské prostitutky, když se dobrovolně angažovali v takovéhle sračce. Zatím suverénně nejhorší výtvor roku 2011, uvidíme co přinese jeho druhá půle... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Zase jedna sračka, ve které se objevila jediná charismatická osoba, a to Kevin Bacon. Vlastně si to bez něj ani neumím představit. Logičnost jednání a loajálnost některých postav, hrdinného černouška včetně, nezná mezí. Jakože s ostřelovačkou a vykosením dvou gengů obchodujících s náctiletými japonkami dostane zadostiučinění?! A ten mysteriozní podtext s čísnkými duchy byl co?! Když k tomu přičtu mnichy, kteří zde působí dost vtipně, vyjde mi skoro odpad. Ale to bych bílému slonovi ublížil. 20% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Djimon jako sniper byl fajn sympaťák, ale příběh byl prostě podprůměrný a čim víc se to blížilo ke konci, tim víc k bullshitu se to blížilo. Akce je ale fakt povedená, to uznavám.. chtělo to tou akcí aspon naplnit celej film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prachya Pinkaew světu ukázal kousky Tonyho Jaa, ale přesto bylo vidět, že o režii toho moc neví. Naštěstí to akrobatické a bojové schopnosti Tonyho Jaa zakryly. Tentokrát už však Tony k dispozici není a režisér se pokouší o smrtelně vážný akční film. K ruce si přibral prakticky zapomenuté herce a natočil něco neuvěřitelně špatného, hloupého a ničím zajímavého a ve výsledku srovnatelného s čímkoliv, co nám v posledních letech předvádí obtloustlý Seagal. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Velmi spokojeny s touhle akční tematikou velmi působivé vyvražďováni gangu neuprosný a drsný Djimon. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Průměrnej film s dobrým úmyslem. Film, který se nám snaží ukázat další z problémů naší doby a kruté civilizace, kde prachy smetou všechno a všechny. Nyní nás filmaři směřují na dětskou prostituci, zejména pak asi na nejhorší zemi (nebo minimálně jednu z nejhorších) v tomto hnusném byznysu, Thajsko a jeho hlavní město Bangkok (กรุงเทพมหานคร). Asi by pro daný problém a i film samotnej bylo lepší nasměrovat na něj lidi/diváky jiným stylem. Akční řežba, navíc postrádající určité logičnosti, není zrovna tím pravým ořechovým, co by mělo nebo chtělo lidem projet závity. Jestli tohle někdy uvidí nějaká ta thajská prostitutka, tak si asi jenom řekne "tak to teda dík hoši ze západu" a dá si další do žíly. Akční scény good. Střelba, bitky, to všechno ujde...ale dál už raději nemyslet a všechno bude o.k. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Predstavte si klasický Thajský lobotomizujúci akčniak, ktorý postráda akúkoľvek logiku. Odmyslite si neskutočné kaskaderske sceny. Čo vám ostane? Béčkovo prehravajúci Kevin Bacon. Aby som bol férový, tak v druhej polovici filmu sú dve väcsie prestrelky. Ale jedna je priemerna a druha mizerna. Proste nic extra. No a nejake bitky? No mame tu par niekolkosekundovych stretov v ktorych sa predvedie Djimon Hounsou. Ale nie natolko, aby ste kvôli tomu museli tento film vidiet za každú cenu. Vlastne vám uplne staci vidiet trailer. 2/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT z nádherné úvodní písně : Není útěku z města Bangkoku........... Ve městě řádí organizovaný gang, který se mimo jiné angažuje i v prodeji lidského masa. A ve městě je i člověk, kterému údajně tato skupina unesla dceru. Zda je na živu zatím nevíme. No a tento chlápek si najme chlápka, aby zabil ty, co mu asi zabili dceru. Masakr začíná. CITÁT - Dohoda zněla "všichni"........... Škoda, že do filmu nepromluvil nějaký vypravěč, úplně jsem to čekal a chtěl aby do té smrtelné, táhlé hudby někdo začal vyprávět co se dělo, děje, nebo bude dít. Škoda, sem by se to hodilo. DIALOG : MAG (Jirantanin Pitakporntraku) - Vrať se dlouhou cestou, aby tě duchové nesledovali. CURTIE (Djimon Hounsou) - Počkej tady......... Jimmy Anglán (Kevin Bacon) je tu sice za grázla, ale za "dobrého" grázla, co miluje zbraně. A to doslova. CITÁT - Cobray Street Sweeper......... Okolo padesátý minuty je nádherný průnik budovou, plný střelby právě touto zbraní se speciálním rozmělňovačem nábojů. Je to masakr, ale ještě není pořádně naštvanej. Přijde i bílý slon. ..........v tom celém šlo o to, aby někdo porozuměl....ozval se třetí hlas, ale bohužel až skoro na samém konci příběhu. Statistika na konci filmu je hrozná, pojednává o prostituci. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je mi velice líto Kevina, ten už na tom musí být existenčně hodně, ale hodně špatně. Nudné nezáživné akční NIC kdesi v Bangkoku. Tohle je přesně ta věc, která je tak špatná, že to ani zábavné nijak není. 0,5* ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Když sem objevil tenhle film,a v kolonce režisér bylo jméno Prachya Pinkaew,byl sem docela natěšenej.Ong-bak byl sice co se týče příběhu hodně průměrnej,ale ta akce byla naprosto neuvěřitelná,dokonale akrobaticky našlapaná,že sem jen čuměl.Ale elephant je spíš malinko pod průměrem.Akce děsná,příběh tuctovej,a herecky,hlavně díky tomu bezvlasýmu pitomcovi,hodně podprůměrný.A hrozně mě mrzí,že v tomhle se utápí můj oblíbenec(hlavně díky Rozsudku smrti)K.Bacon,protože tady nemá co pohledávat.Možná bych s přimhouřenym okem sesmolil tříhvězdičkový hodnocení,ale debilní konec mě přesvědčil jít na dvě.30%. ()

DivX 

všechny recenze uživatele

Můžu říct, že na tenhle film jsem se docela těšil když jsem viděl Kevina Bacona. Bohužel jsem se zklamal na plné čáře. Myslím si, že dá hlavní roli Djimonu Hounsouvi byla velká chyba protože mě nedokázal ani zdaleka přesvědčit o jeho herecké výkonu. Další věc je dost chabý děj u kterého jsem málem usnul kdy Hounsou polovinu filmu prosedí v jakési mešitě číhajíc na mafiány a v další polovině shání zbraně. Nevím co se stalo s režisérem Ong-baka! 30% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Kontroverzný snímok. Kontroverzný svojou kvalitou. Skvelé scény striedajú naozaj mizerné. A samotná pointa, čoby nehorázne predvídateľná na mňa pôsobila rušivo a zkazila mi ešte viac dojem z filmu...... **/*** ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť perfektný film. Nechýbalo veľa a dalo by sa povedať, že mal hĺbku. Bacon sa pohybuje na hrane solídneho herectva a trápneho prehrávania, ale nakoniec prevláda pozitívnejšia možnosť. Djimon Hounsou je podľa mňa dobrý herec. Tu skôr ako herectvo ale dokazuje, že dlhoročný tréning boxu a kung fu je k niečomu, aj keď so skutočnými martial arts borcami sa srovávať nemôže. Scénar má pár dobrých vychytávok, ale aj kopec dier. Prachya režijne niektoré scény zvláda dobre (najmä akcia) ale v niečom zlyháva. Celkovo hodnotím film na 70%, ale nechýbalo veľa a mohol to byť skutočne dobrý akčný thriller po ktorom by zamrazilo na chrbte. ()

Reklama

Reklama