Reklama

Reklama

Hvězdné obsazení a oblíbené téma – tak by se dal stručně popsat film „The Secret Reunion“ uváděný též pod názvem „Blood Brothers“. Severokorejský tajný agent Ji-Won (Kang Dong-Won) přijíždí do Soulu, aby se připojil ke skupině, která má za úkol odstranit zrádce lidově demokratického režimu. O akci se však prostřednictvím svého informátora dozvědí i jejich jihokorejští protivníci. Agent NIS (National Intelligence Service) Han-kyu Lee (Song Kang-Ho) vede akci na vlastní pěst v zoufalé snaze zabránit vraždě a hlavně dopadnout obávaného severokorejského atentátníka s krycím jménem „Stín“. Severokorejcům se podaří jejich úkol splnit a ještě i z místa činu po divoké přestřelce zmizí jako „stín“. Agent Han-kyu Lee musí převzít odpovědnost za čtyři mrtvé agenty NIS a je nucen hledat si jinou práci. Praxi agenta se mu podaří uplatnit v miniagentuře, která hledá uprchlé manželky z chudých asijských zemí a vrací je zpět k jejich korejským manželům. Po šesti letech se za zvláštních okolností setkává opět s agentem druhé strany Ji-Wonem a možnost dopadení „Stína“ začíná být opět reálná. (Ketri)

(více)

Recenze (28)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Secret Reunion je natočen Hollywoodským stylem a je to cat and mouse buddy flick se skvělými akčními sekvencemi,solidními herci a silnou zápletkou s plno intriky. Film je napínavý,občas krvavý,obsahuje spousta humoru jak by ne,když zde hraje Kang-ho Song,kterého pokládám za Korejského Seth Rogena. Slušná zábava. 75% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zemitý úvod s honbou na severokorejské agenty láká na poněkud jiný snímek než jaký se z toho vyklube. Jde totiž o odlehčenou buddy movie žánrovku, kterou zachraňuje především to, že tenze mezi ústřední dvojící díky neokoukané dynamice "já vím kdo jsi, ale ty nevíš, kdo jsem já²" funguje prvotřídně. Má to solidní tempo i akci, poněkud tuctovou zápletku a slabší závěr, který se zvrhne div že ne ve Wooova Killera. Také se tu roní hektolitry ryze chlapských slz pokrevního přátelství; akorát bez tisíců vystřílených kulek a bílých holubic. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o vyjádření chlapské rivality a (ne)přátelství, tak v tom je režisér Hun Jang prostě jednička. Kromě toho, že se postaral o hodně dobré akční scény, nezapomněl na lidskost. Herecky je film obsazen perfektně. Jen "Stín" mohl být na scéně klidně o něco déle, protože to jeho charisma a chladnokrevnost mě bavilo. Na Rough Cut to sice nemá, ale i tak to ve mně zanechalo ten "WOW" efekt. Silné 4* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerná akčná dráma. Má celkom dobrý príbeh o bývalom agentovi juhokórejskej tajnej služby, ktorý po nevydarenej akcii proti dvojici agentov zo severu príde o prácu a tak sa živí hľadaním ľudí. Keď pri jednej práci znovu narazí na jedného z dvojice severokórejských agentov, ponúkne mu prácu a on ju prijme s tým, že každý chce toho druhého využiť a myslí si, že ten druhý si na neho napamätá, ale obaja sa mýlia a postupne si k sebe nachádzajú cestu. Spracovanie ma ale dosť sklamalo, úvodná dvadsaťminútovka pôsobí veľmi dobrým dojmom po všetkých stránkach, je to správne akčné a nekompromisné a zoznámi s niekoľkými zaujímavými postavami, takže na úvod viac než ideálne, ale potom úroveň filmu veľmi klesne až na úplný priemer, síce viacero jednotlivých prvkov je zaujímavých, ale nič nie je podané ani zďaleka tak dobre, ako by mohlo, hlavne vzťah hlavnej dvojice nemá potrebný náboj a navyše plno iných prvkov sa tu vôbec nehodí, hlavne ten zbytočný humor. Až záverečná dvadsaťminútovka sa znovu vylepší a film zvážnie, ale už je neskoro. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá nie je zlá. Lenže je kvalitatívne nevyrovnaná, všetka z úvodu je výborná, dynamické súboje, nekompromisné prestrelky, všetko dobre natočené, ale inak sa väčšinou nájdu len priemerné súboje, v ktorých ani o moc nejde, takže ani moc nezaujmú. Herecké obsadenie je výborné, skvelý Song Kang-ho v hlavnej úlohe, o moc nezaostáva ani Kang Dong-won a ani tých pár zvyšných postáv nie sú zlé, ale nemajú až tak moc priestoru. Réžia mohla byť aj lepšia, ale aspoň technická stránka je vydarená. Ani neviem, čo si mám o tomto filme myslieť, predpokladám, že Secret reunion aj približne dopadol tak, ako bolo v pláne, ale mne to teda moc nesadlo, táto tématika by si zaslúžila úplne iné spracovanie. Herecky aj vizuálne dobre zvládnuté, ale nanešťastie scenár okrem úvodu a záveru už nie. 59% ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Kang - ho Song je takovy korejsky Belmondo. Korejcum proste tyhle trhaky na pomezi zanru narame jdou. Film nema hlucha mista - je zivi, vkusne vybrusli i z casove prodlevy ala "po sesti letech...". Zaver filmu zanrove rozhodne zapadne tez. Neni to dokonaly film, ale ma opravdu zlate srdce a dejove je podle meho velmi originalni. Herci jsou presni a ten Kang- ho Song, jeste jednou to zopakuju, je proste uzasny herec kteremu lze verit kazdou vterinu co je na platne. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama