Reklama

Reklama

Souboj

  • Vietnam Bẫy Rồng (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Trinh je žoldačka. Nemilosrdná, chladnokrevná a podřízená jen tomu, kdo jí dobře zaplatí. Zdálo by se, že je zcela bez citu, ale přece jen tu je někdo, koho nade vše miluje. Její dceru odvlekli neznámí únosci a krásná Trinh teď musí podniknout doslova vražednou misi, má-li dívku zachránit. Pouští se do akce s partou dalších žoldáků, kteří jsou podobně jako ona ostřílení zabijáci naslouchající pouze řeči peněz. Je mezi nimi i záhadný muž jménem Quan…Vietnamský akční hrdina Johnny Trí Nguyen, který svůj arzenál bojového umění předvedl již ve filmu Rebel, se tentokrát představí ve strhující podívané, jež je zajímavou variací na motivy snímku Mr. and Mrs. Smith – také v tomto případě se při společném kšeftu setkají dva nájemní zabijáci, každého z nich však vedou zcela jiné pohnutky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Johnny Nguyen po Rebelovi docela slusne rozbehol vo Vietname nielen svoju karieru (na pozici "hlavna uloha") ale celkovo nastartoval aj komercnu uspesnost tuzemskych zanrovych filmov. A hoci Rebelovi by sa dalo vselico vytknut, stale to bol obstojne spraveny narodnobroditelsky film s velmi dobrymi bojovymi sekvenciami prezentujucimi vietnamske vovinam. V najnovsom akcnom filme s anglickym nazvom "Clash" (ktory startoval vo Vietname v rovnaky cas ako Avatar a na kategoriu "divacka navstevnost" Avatara doma aj porazil - cim tvori jednu z mala vynimiek aj v celosvetovom meradle, kde domace hity povacsine nemali sancu konkurovat Cameronovmu eposu) sa znova po Rebelovi stretol pred kamerou so zenskou hereckou hviezdou vietnameskeho trhu Thanh Van Ngo (aka Veronica Ngo). Vysledok samotni tvorcovia oznacuju ako velmi volnu variaciu na Mr. and Mrs. Smith ->on a ona- dvaja namedzni banditi/zabijaci spojeni pri jednom ksefte pre mafianskeho bosa, pricom kazdy do daneho kseftu ide s inym umyslom. Otrepane klise, ktore samotni film zial ani nijak neohyba, nemeni, ani zial nijak vyrazne nenaplna. Mozete si tu sice odkrtnut kazdu povinnu ingredienciu, ale ich vzajomne prepojenie skripe. Aj samotne suboje z hladiska choreografie patria k priemeru a Johnnyho potencial je vyuzity iba v naznakoch. [EFM 2010] ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Hvězdná dvojice z filmařsky i významově ambiciózního "Rebela" tentokrát přichází s nepokrytě lacinou sebestřednou exhibicí. Jestliže jejich první spolupráce naznačovala, že by se Vietnam dostal svou obdobu filmů Tonyho Jaa (myšleno z hlediska národě emancipační roviny vyprávění a prezentace domácích bojových umění), "Clash" je sedmimílový krok opačným směrem – k schematickým brakům bez špetky ambicí a invence. Celý film je jen záminkou pro hlavní dvojici, aby se předváděla v líbivých pózách (přesněji řečeno Thanh Van Ngo se promenuje ve vyzývavých oblečcích a střídá zranitelnost s emancipovaností, zatímco Johnny Tri Nguyen je permanentně snímaný se zachmuřenou tváří v polodetailech). Akční scény postrádají nápad a jen strojově opakují atrakce z "Rebela", ale postrádají atraktivní choreografii i dramaturgii. Vyznění rychle splichtěného béčka je dotvářeno absurdně schematickým a překombinovaným příběhem, který vykrádá motivy z řady stěžejních děl akčního či kriminálního žánru i ze samotného "Rebela". Jelikož film má být ukázkou i hereckých dovedností aktérů (které jsou ovšem poměrně tristní), je celé vyprávění pojato smrtelně vážně a bez sebemenšího náznaku nadsázky či sebereflexe. -- Podrobněji viz recenze na Rejže.cz. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na Bay Rong jsem se dlouho moc těšil. Johnyho Nguyena fakt můžu, i když toho zatím moc nenatočil. Velice chladné přijetí tohoto filmů od diváků mne nejdříve zamrzelo, ale po aktuálním skouknutí jsem naprosto spokojen! Tradiční akční Béčko, které si jede rychle a zběsile po své linii, má špičkovou kameru, vizual, modrý filtr, všichni drsňáci vypadají fakt drsně, Johny hraje "na pohodu" a tváří se skvěle tajemně a drsně, pořád se něco děje ... A hvězdu navíc dávám pak jako milovník martial arts filmů za souboje, kterých je spousta a všechny jsou naprosto špičkové. Některé zákroky jsou fakt efektně udělané, není to žádná otloukačka. Johny mne docela překvapil, že se umí ohnat i rukou, než jen svýma dlouhýma nohama, ale ne nadarmo se mu říká "tri", kdy mu trojkopačky nedělají problém a závěr fightů efektivně zakončuje nějakou tou šílenou kopačkou ze vzduchu ve stylu Scotta Adkinse ... Naprostá paráda, skvěle jsem se bavil, krásná holka po boku Johnyho, je na co se koukat ... Prostě neřešit, vypnout mozek a bavit se ... Super, jen tak dál Johny!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Johnny Nguyen a Thanh Van Ngo po super Rebelovi opět spojili síly a trošku si zarubali. Sice neřikám, že to je nějakej extra parádní film, příběh je více méně o ničem a je tak maximálně dobrej, aby držel film trochu pohromadě a udával mu nějakej cíl, kam se je potřeba prokopat, což ale splňuje v pohodě a zbytek v klidu zvládnou Nguyen a Thanh Van Ngo, který střídaj lepší souboje s horšíma, ale každá bitka má úroveň a docela slušnou choreografii i provedení. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný film s Johnnym Nguyenom. Má iba priemerný príbeh o žoldnierke, ktorá si najme skupinu schopných mužov na čele s výborným bojovníkom, aby spolu ukradli kufrík pre jej šéfa, pričom je ním vydieraná, pretože má u seba jej dieťa, lenže o kufrík má záujem aj mnoho iných ľudí. A navyše medzi ňou a bojovníkom vzniká bližší vzťah. Spracovanie je na tom podobne, všetko to pôsobí až príliš priemerným dojmom, nemám s tým výraznejší problém, dá sa na to pozerať bez problémov, lenže film má väčšinu času skôr len pomalšie tempo, aj tých pár prvkov s väčším potenciálom, ako napríklad vzťah medzi žoldnierkou a jej šéfom, pre ktorého je nútená pracovať nie je dostatočne využitých a tak len málokedy film výraznejšie zaujme. Akcie je tu priemerné množstvo a nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Chýba výraznejšia rozmanitosť a nápaditosť, väčšinou sa len hlavné duo ocitne uprostred niekoľkonásobnej presily a tú postupne zneškodnia, všetky súboje ako celok majú len priemernú choreografiu, v ktorých je väčšina úderov skôr neefektívna, takže si bojovníci vymieňajú niekedy aj desiatky úderov bez väčšieho účinku, ale zase v každej scéne sa objaví aj nejaký slušný kop, obzvlášť v podaní Johnnyho Nguyena alebo zápasnícka technika, pri ktorých sú už bojovníci dlhší čas v priamom kontakte a toto sa mi už páčilo. A okrem toho sa tu nájde aj pár nudných prestreliek, ktoré sú tu asi len preto, aby to nebol čistý bojový film, pretože sú nanajvýš nezaujímavé, bez jediného lepšieho momentu a navyše postavy takmer vždy používajú obyčajné revolvery a vystrieľajú omnoho viac nábojov, ako je možné, ale našťastie tu žiadna prestrelka nie je ako samostatná akčná scéna a hneď je vystriedaná súbojom. A ani tá jedna naháňačka za moc nestojí. Takže tu nie je ani jedna akčná scéna, ktorá by si zaslúžila pochvalu ako celok, ale našťastie plno menších bojových prvkov, ktoré potešia. Herecké obsadenie je celkom dobré, ide tu v prvom rade o hlavné duo, teda Johnny Nguyen a Thanh Van Ngo, ktorí v akcii nemajú problémy, ale tento film je podaný tak, aby vynikli aj herecké výkony, no tu už vidno, že na to nestačia. A zvyšné postavy ani nemajú čím zaujať. Réžia a technická stránka tiež nie sú ničím výnimočné, v rámci svojej kategórie prinajlepšom priemer. V porovnaní s predchádzajúcim filmom Rebel je to zhoršenie po všetkých stránkach, neurazí, ale znovu by som to už nepozeral. 57% ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Milé, blbé a nenáročné béčko, které sice neodsýpá tak, jak by mohlo (a mělo) - ale komu to vadí, když Thanh Van Ngo a Johnny Trí Nguyễn jsou tak nehorázně krásní. A cool. Bitky taky nejsou nejhorší (byť je jich trestuhodně málo). Mít v této provenienci - případně s těmito lidmi - nakoukáno víc, asi hodnotím příkřeji, ale zas nemůžu říct, že by mě Souboj nenavnadil na další divácký průzkum. Je to taková příjemná jednohubka pro první signální. (Už jsem se zmínila, že Johnny Trí Nguyễn je krásný a cool?) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I když existuje celá řada lepších akčňáku s lepšími akčními scénami, zajímavějším příběhem i lepšími herci, dá se tento "souboj" přežít a v některých fázích i docela pobaví. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sa nam Johnny Nguyen vydal podobnou pekelnou cestou ako pred nim Tony Jaa. Po jeho prvom velkom filme, ktory mal aj solidny pribeh (Rebel), sa rozhodol svoj hviezdny potencial utopit v neskutocne blbych filmoch v ktorych predvedie par bojovych scen, ale ako celok nestoja za vela. Autori vraj tento film prirovnavaju k filmu Mr. and Mrs. Smith. Ja by som ho skor nazval beckovou nepodarenou vykradackou filmu Ronin. Mame tu tajomny kufrik, dalej pestru skupinu zlodejov s tajomnou sefkou a nakoniec dalsich zaujemcov, co chcu kufrik ziskat pre seba. No a samozrejme tvorcovia nezabudli aj na romanticku liniu medzi hviedne obsadenym ustrednym parom. Pribeh sice tentokrat celkom dava zmysel, ale vdaka mizernemu scenaru a otrasnym hereckym vykonom sa dost vlecie. Nebojove sceny proste za vela nestoja. A tie bojove su bohuzial tiez velkym sklamanim. Nielenze ich je dost malo, ale svojou kvalitou patria iba k priemeru. A tych par chvatov, ktore by sa dali oznacit za nadpriemerne su prachsprostou recyklaciou chvatov ci uz Rebela, (Thanh Van Ngo sa nic nove nenaucila a neustale skace chlapom okolo krku) alebo dalsich filmov. Film nestoji ani za jedno pozretie. Tie najlepsie a vlastne jedine slusne sceny mate v trailery. 3/10. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Nemusíte být zrovna znalci jihoasijského filmu, abyste se pochopili, že jde o sbírku všech možných a trochu i nemožných klišé kinematografie této části světa. Úplně to neuráží, na Ngô Thanh Vân je docela pěkný pohled, ale souboje jsou špatně sestříhané, kamera někdy velmi svérázná a ta zápletka, ta je samozřejmě vrchol. K tomu si přidám pseudofilozofické žvásty Černého tygra (nebo draka?) a je po filmu. Snad jen tragické pozadí (100% happyend se nekoná) a skutečnost, že je to první film ve vietnamštině, který jsem viděl, to trochu vylepšují. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Klasicky priemer v akcnom zanre. Subojov aj mohlo byt poviacej, pretoze ked nastala situacia, kde film dostaval najvacsi priestor v nic nediani, len klaboseni medzi hercami, tak mi to prislo, akoby film bol zbytocne natahovany do dlzky, co mi dost vadilo. Niektore kecy boli zbytocne viac rozpitvane, co mohli kludne nahradit nejakym podarenym bojom, ake som ich videl v tomto filme. Toto bol moj prvy akcny film z vietnamskej produkcie, co som mal moznost vidiet a musim sa priznat, ze to nebolo zle myslene urobene, ako som si zo zaciatku filmu myslel. ()

MatesMS21 

všechny recenze uživatele

Už dlouho sem neviděl takovej flashback.. Učiněný osmdesátý béčkový léta.. a to je sakra plus. Typický střídání děsnejch (rozumněj nedívatelnejch) scén s občasným erektivně akčním pokoukáním. Já sem se bavil.. Pěkný a hlavně reálný bojový scény a pak ta Ngo.. Uff.. Během tanga se ve mě odehrávalo nepopsatelný peklo. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je hlavně o akčních scénách a děj je jenom omáčka kolem. Jenže, stejně jako jsou omáčky důležité v jídlech, měly by dobře chutnat i ve filmech. Tahle omáčka je ale takové UHO z levné kantýny, jinými slovy, děj dává smysl jen pramálo. Postavy neustále mění své chování a co minutu bojují na jiné straně, většinou bez smysluplného vysvětlení. Navíc jejich osobnosti jsou nijaké, nedávají vám důvod s kýmkoliv z nich sympatizovat. Uprostřed filmu jsem se přistihl, že jsem odběhl surfovat po netu a bylo mi jedno, jak to vlastně dopadne. Kdo chce vidět akčňák z Vietnamu, ať koukne na mnohem lepšího Rebela. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Aj vietnamská komunita s krycím menom „háveď“ vyzerá na svetlé zajtrajšky (síce ešte staršie X5). Zoo banda s jedným zvláštne natupírovaným tučkom má úkol, ktorému nebudete rozumieť a o motívoch jednotlivých postáv je škoda hovoriť. Myslím, že taktiež by nemalo robiť pochybnosti, či aj vo Vietname je krásna žena vlastne muž. Vo vnútri nejednotný vietnamský Pán a Pani Smithovi, ktorý namiesto kopania sa do lona pri milostnom styku, využívajú pohlavné náčinia naplno. Snahy sú tam brilantné, skrátka východ a juh Ázie robí pokroky, no na prvú ligu to ešte nebude, rákosníci z Vietnamu. Na druhej strane môžeme len snívať, aby aspoň niečo také natočil (ne)schopný Slovák. Kritizovať je ľahké, s plnou vážnosťou klaniam sa krvácajúcemu faceu obklopenému namokrenými čiernymi vlasmi. Už úplná vymletosť (slangový výraz mladých na schizofréniu), no o čom sa mám s budúcim divákom podeliť?! O deji a princípoch? .....Saigon hotel and restaurant. (videné 16.08.2012, DVD) ()

Reklama

Reklama