Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Recenze (183)

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $6,958,580 //počet predaných kusov 524,371║ Jeden z tých lepších animovaných filmov o Batmanovi, kde je dosť dobrá zápletka, skvelá akcia a tradične skvelá animácia. Miestami to pripomenie niektoré scénky aj z filmu Temný Rytier. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animák, který opět využívá komiksový svět a navazuje na vybroušenou stylizaci (i vzducholodě:)) ostatních "dílů". Batman tu čelí nové, ale jak později zjistíme spíše staré známé, hrozbě, hrdinovi jménem Red Hood. Užijeme si Gothamu, (videoherního) Arkhan Asulym a přehlídky Batmanových protivníků. Potěší také skvělá animace doprovázená vynikající hudbou, která podbarvuje celý Batmanův problém boje se zločinci (aniž by se stal jedním z nich). Musím to znovu opakovat, ale já jsem moc rád, že se podobné animáky točí. Studiu to dovoluje využít různých kapitol hlavní postavy a současně tu nejsou "žádné" ekonomické ani technické obtíže ohledně velkolepých akčních scén. PS: jen v komiksu je nadzemka, které zničíte křižovatku a ona stejně projede:) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Solidní, ale Boy Wonder mě nikdy moc nebral, proto ani tahle zjevná hra na city na mě příliš nefungovala. Joker byl ale opět ďábelskej, za něj a slušnou akci - 4* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tajemný Red Hood se ocitá v Gothamu. Vynucuje si přízeň místních bossů na úkor Black Maska a tak si ho poštvává proti sobě = válka. Do toho se přimotá ještě sám Joker, no a Temný rytíř má celkem co na práci. / Z charakterů se tu mihne ještě Robin, Ra's al Ghul, Nightwing, Amazo, kratičce Riddler. Ho(oo)dně dlouho jsem neviděl žádný Batmanovský animák, i proto teď z toho mám tak dobrý, nostalgický pocit. Žádná sračka, nýbrž překvapivě slušná zábava s poměrně dobrým příběhem a spoustou akce! Holt krásně koukatelný... asi se začnu shánět i po dalších kreslených Batmanech z poslední doby. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Konečně animované zpracování superhrdinského námětu, které je absolutně precizní a dokonalé. Batman Under the Red Hood je přesně tak komiksový, jak Temný rytíř není. A po civilním Nolanově zpracování osudů Batmana a Gothamu jsem si tento animák užil ještě mnohem více. Skvěle a ďábelsky rozehraná partie v úvodu, kde znovu vidíme mistra chaosu a smíchu v akci, úžasně zpracované a zimmerovsky podbarvené úvodní titulky a pak už jen esence čiré geniality a šílenosti až do konce. Postav se tady objeví opravdu hodně, ale všechny mají svůj účel, všechny jsou dostatečně vykresleny a všechny mají dost prostoru, přičemž do sebe vše skvěle zapadá. Akce je úžasná (bitka proti zabijákům nemá chybu) a téměř nepřetržitá a příběh je zajimavý a znovu testuje Batmana a jeho zásady velmi tvrdě a on si znovu musí říkat, má to, co dělám vůbec smysl a také si sáhnout až na dno svých sil. Samotné prostředí Gothamu je ponuré, temné a zlověstné, tak jak jen v komiksu může být, Arkham potěšil a finále je příběhově i akčně to nejlepší, co Batman může poskytnout. A já už jen tiše sedím a žasnu, jak moc dobré to bylo. A v mysli mi zní tichý, mrazivý chechot. PS: jediný problém jsem měl s tím občasným popíráním fyzikálních zákonů a hlavně gravitace.. Ale v komiksu to dokážu překousnout. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší Batmanův kreslený film. Dost dobrý příběh, ale také perfektní režie a ohromná dávka akce. Prvních 40 minut je vlastně jedna nepřetržitá akční scéna. Mnohé scény byly naprosto dokonalé propracované, na stejné či lepší úrovni, než hrané filmy. Závěrečné srovnání bylo bezchybné. Flashbacky do minulosti velmi povedené. Účast Ra's al Ghula, Riddlera, Nightwinga a dokonce i na pár vteřin komisaře Gordona potěšila. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé. Hodně záporáků, svižné tempo, skvělý příběh a dobrá animace. Opravdu jeden z nejlepších DC animáků. Modlím se, aby Marvel taky začal dělat něco tak podobně kvalitního...100% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pěkná gothamovka, moc pěkná. Samozřejmě pro pokročilé nebo alespoň pro ty, kteří slyší na Nightwinga a Robin pro ně není jen ten jeden Boy Wonder. Scénář je skvělý, atmosféra graguje, člověk si pošušňá Jokera a celé je to naprosto vymakané. Hlavně prolínání reality a flashbacků. Dabing bolí jen v případě "Černého maskouna" (!). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow. Vadila mi tam v podstatě jediná věc: do celkového příběhu a mytologie Batmana mi nesedí "příhoda" s jezírkem plným fosforeskující kapaliny. Kvůli spoilerům nemohu rozvést, ale takováhle fantasy báchorka mi do světa Bruce Waynea nepasovala. Všechno ostatní je na jedničku a skoro nevím, kde mám začít. Na první pohled je zjevná inspirace Nolanovým temným masterpiecem, a tedy i animovaný netopýří muž sází na tklivé hudební linky a ponurost. Navíc je to správně drsné a s divákem se nemazlící. Příběh je bezchybný a správně vypointovaný, finále napnuté k prasknutí. Byl jsem překvapen, protože tak skvělý jsem snímek nečekal. Nejvíce oceňuji vydařené akční souboje, které jsou mixem parkouru, šíleného kung-fu a nefalšovaných drsných barových bitek. Kdo neuvidí, neuvěří. Teď už stačí jen se těšit, kdy se batmanovský animák od stejného tvůrčího týmu objeví příště. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím můj nejlepší komiksový animák. Děj je naprosto uchvacující a neustále odsýpá směrem kupředu. Dost mě překvapilo, jelikož nejsem zrovna fanoušek kresleného komiksu ve filmovém zpracování, že zde není tolik soubojů jako například v Avengers. Batman vs. Red Hood rozhodně doporučuji, nechme se překvapit s jakým příběhem na nás vyrokuje Christopher Nolan u třetího Batmana. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti ostatným Bat-animákom je tento asi naj-temnejší, naj-akčnejší, s naj-napínavejším príbehom, naj-lepším záporákom a hlavne jeden z najlepších. Tlieskam. 100% - 5* ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Výborný a akciou i strhujúcim príbehom nabitý komiksový animák, ktorý ma potešil viac ako som čakal a ktorý mi veľmi pripomína film Batman a fantóm. Nielen po výtvarnej stránke, ktorá je dosť podobná tomu seriálu z r. 1992 ale aj celkovým spracovaním, osudovou premenou jednej zásadnej postavy (podobne ako Fantóm), kde nechýbajú okrem samotného Batmana ani postavy ako sú Black mask, Riddler, Ras Al Ghul, Nightwing, Batmanov v poradí druhý Robin Jason Todd a nesmie chýbať ani Joker, ktorý zásadne ovplyvný dej celého filmu (podobne ako vo filme Batman a fantóm). Rovnako sa tu objavuje nový (anti)hrdina Red Hood, ktorý má s Batmanom spoločné takmer všetko okrem jeho morálnych zásad. Rovnako akčné scény sa mi páčili, hlavne súboj s nájomnými zabijakmi bol perfektný ale vlastne celý film. Pre fanúšika Batmana jasný vrchol, ktorý je dokonca lepší a vymakanejší (aj keď len o trochu) ako Batman a fantóm. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Číra dokonalosť. Temný príbeh plný mrazivých odhalení dopĺňa bravúrna dark-knightovská hudba, skvelá kombinácia využitia klasických (Riddler, Joker...) a novších záporákov (Black Mask, Ra's al Ghul) doplnené o ďalšie postavy z univerza (Nightwing, Robin, Red Hood), vynikajúca animácia (Bruce Wayne vyzerá ako človek, Joker je taktiež posunutý do iného levelu, i keď niektoré pohyby vyzerajú občas krkolomne) a skvelá réžia (záverečný záber). Mimoriadne dospelé. Mimoriadne temné. Jedným slovom: mimoriadne! ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

95% - Dokonalej Batman! Čiší z něj Nolanovská atmosféra a to je samozřejmě to nejlepší, co se mohlo stát. Skvělé postavy, příběh a hudba k tomu! Perfektní... ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Docela povedený animovaný Batman. Nejzajímavějším záporákem se stal opět nepřekvapivě šílený Joker se svýma hláškama. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Parádní animák. Batman má proti sobě netradičního záporáka. On to vlastně není záporák, ale jeho bývalý Robin. Taky se tu párkrát objeví Joker a hodí pár svých skvělých hlášek. Mihne se tu i Ra's al Ghul, o kterém jsem se dozvěděl pár zajímavých věcí. Taky občas vystrčí růžky Black Hood. Jinak tohle bylo moje první setkání s Nightwingem, batmanovým prvním Robinem. Jako postav je tu opravdu hodně. Celé je to vlastně hlavně o pomstě a morálních dilematech. I když je to kratší, tak děj hezky ubíhá a má to spád. Docela povedené. "My se zdržíme přes noc? To abych si zabalil kartáček." :D ()

Reklama

Reklama