Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Santa666 

všechny recenze uživatele

Určitě bych tenhle film nesrovnával s Nolanovými snímky. Batman: Under the Red Hood je sice svatým grálem všech příznivců animované produkce DC (neviděl jsem zatím Dark Knight Returns, takže můžu mlít nesmysly), ale na temné kino-Batmany to opravdu nestačí. Říkejte si kdo chcete, co chcete, ale mně ten Robin v barevném trikotu a přiléhavých slipech (podezírám Batmana, že ho používal jen jako vábničku na gothamské pedofily) do světa netopýřího muže nesedí. A i když si Robin kdovíjak velké místo ve filmu pro sebe neutrhl, jeho přítomnost mi jinak seriózní příběh krapet kazil. Asi to, společně s animákoidním množstvím nepřátel, je hlavní důvod, proč tu pátou hvězdičku prostě udělit nemůžu. Ale abych nebyl věčně negativistický - "Batman je supa!" ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Under the red hood je pro animovanou sérii DC filmů tím stejným, čím byl Temný rytíř pro sérii filmovou. Film je mnohem dospělejší a násilnější než cokoliv, co v dosavadní produkci Bruce Timmina vyšlo, inspiruje se i odkazuje na Batmana Nolanova a i jiné pamětihodné akční filmy (např. bitka v koupelně z prvního matrixu) a vůbec zaznamenává vývoj ve výpravění, hudební dramaturgii a akčních scénách. Navzdory všem pokrokům se drží své klasické strohé animace, hlouběji rozvíjí fundamentální batmanovské motivy a námět si bere z jednoho ze slavnějších detektivových příběhů. Pro všechny fanoušky "a must see". ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se Marvel ( např. Planeta Hulk či Wolverine vs Hulk) a DC (např. bravurní Superman Doomsday či Batman/Superman: Veřejní nepřáté) vrhl nejen na filmová zpracování svých hrdinů, ale i na jejich animovaná dítka. Nutno podotknout, že jak filmová zpracovaní tak i ta animovaná (viz. zde Batman: UTRD) se povedla. Batman pod červeným plášťem je temný a nikterak pro děti (animace je povedená) směřovaný animák. Batman je zdrcen po smrti svého druhé Robina. Ve městě si upevňuje moc mafián Černá maska (či lebka) a navrch se zde objeví nový padouch (?) s červenou maskou. Jako bonbonék celého filmu je naprosto lahůdkový JOKER, který hlaškuje a vytvaří skvělou atmosféru a pnutí mezi Batmanem. Máte-li rádi komiksy, batmana a skvělý příběh s animací -> BATMAN: UNDER THE RED HOOD JE JASNÁ VOLBA! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl rozhodně nejlepší animák od DC. Nejepičtější a nejlepší Batman, jakého kdy kdo natočil (promiň, Nolane, ale je to tak). Nehorázně masitá akce, pár překvapení, skvělý scénář a přehlídka těch nejlepších a největších Batmanových soupeřů (Joker - ten je samozřejmě nej, Hádankář) i spojenců a přátel. Opravdu dokonale zfilmovaná historie Batmana a druhého Robina. Linka ze současnosti byla super, flashbacky samozřejmě lepší... A Red Hood byl dost dobrej protivník. Tenhle Batman mě fakt dostal a DCčko s ním fakt krutě zabodovalo. To nejlepší z Batmana v jednom krátkém filmu? Ano a pod hlavičkou epického scénáře, úžasné animace (to jo) a povedeného českého dabingu. Klidně to mohlo být o hodinu delší... 100%, nikdy jinak.... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jejda, teď to vypadá, že to muselo bolet ještě víc........... Zde se ukazuje několik faktorů, které se táhnou za Batmanem už od jeho zrodu. Crossover mi u Batman vůbec nesedí a neladí. Zde je to například tak zvaný "První Robin" a nebo robot ne nepodobný Terminátorovi. Mě to prostě nejde do hlavy. Batman prostě ne. CITÁT - Dobrá, poradím si sám....... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Příběh je postaven na komiksu "A Death in the Family" z roku 1988, kde čtenáři mohli volit mezi záchranou a smrtí druhého Robina Jasona Todda. Bylo zaznamenáno přes 10 tisíc hlasů, z nichž 72 % bylo pro možnost zabití Jasona Todda. Todd byl poté v roce 2005 vrácen zpět v komiksu Under the Hood. (Caszidy)
  • Toto je poprvé, co je vyprávěn v některém z filmů či seriálů DC Comics příběh Jasona Todda, druhého Robina. (Caszidy)
  • Úvodní sekvence, ve které Batman nese mrtvé Jasonovo tělo pryč z trosek, je převzatá přímo z komiksu. (Caszidy)

Reklama

Reklama