Reklama

Reklama

Ničitel Conan

  • Česko Conan ničitel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Potulný lupič Conan se při putování se svým společníkem Malakem střetne s královnou Taramis. Ta mu dá nabídku, aby doprovodil její panenskou neteř Jehnnu ukrást bájný roh boha Dagotha. Taramis Conanovi slíbí, že po návratu oživí jeho mrtvou lásku Valerii, a Conan nabídku přijme. Taramis však chce ve skutečnosti po získání rohu převzít nadvládu, a aby si boha nerozhněvala, chce mu Jehnnu obětovat... Společně s Conanem, Malakem a Jehnnou se na výpravu vydává také královnin strážce Bombaata, který dostal od královny za úkol Conana po získání rohu zabít. Během cesty Conan vysvobodí svého přítele, čaroděje Akira, před kanibaly a bojovnici Zulu před bandity. Akira i Zulu se ke skupině přidají. Společně pak dorazí na bájný hrad mága Thoth-Amona, který však Jehnnu unese. Conana čeká souboj v labyrintu s krvelačnou příšerou, kterou se mu podaří zneškodnit – ukáže se, že příšera byla jednou z Thot-Amonových podob. Skupině se podaří získat drahokam, s jehož pomocí lze hledaný roh obnovit, ale střetnou se se strážci drahokamu. Conan a ostatní s nimi nejprve bojují, Akirovi se ale podaří je přemoci pomocí magie. Když je skupina na útěku, Bombaata se pokusí s Jehnnou utéci a všechny ostatní zasypat ve skále. Oni však tento pokus přežijí, prohlédnou léčku královny Taramis a vydají se do jejího paláce... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (361)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Napriek účasti Arnieho sa jedná o čistú vykrádačku prvého filmu, ktorá však oveľa viac tlačí na fantasy prvky. Nepomohla ani účasť legendy NBA. Nehovoriac o zprasení pôvodnej hudby. Z dnešného pohľadu sa však dostavilo kúzlo nechceného. Ničiteľ totiž pôsobí ako vtipná rozprávka. Dokonca sa tu objavuje ako keby mrazíkovský súboj o chalúpku. Buďme len radi, že nikdy neprišlo na plánovanú trojku. V čase ZŠ rozhodne potešila mladučká a bezpodprsenková Olivia d'Abo. Naopak strašidelne zapôsobila nestvúra zo zrkadlovej miestnosti + záverečné monštrum. Blbé, ale majúce svoje kúzlo. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ničemník Conan aneb bod v duelu mezi Mr. 'Olympia a týpkem, co dokázal nasázet za jediný zápas stovku bodů skrz odpadkový koš beze dna. Ne fakt, tenhle film je geniální, vysokej černokožec, známý nadkurevník, hlídá panenství náctileté princezničky. To je prostě bomba. A Arnie je ve formě a zásobuje shadizárské hřbitovy četnou tuhou klientelou. Konec téhle pohádky je "...a od té doby ničil vše a jestli neumřel, ničí někde něco dodnes..." Otevírá vrata silou a ne mechanismy, jedním seknutím pokácí strom, moc toho nenamluví, kam přijde, boří sociální infrastrukturu, většinou po něm zbudou usekané hlavy a zbořené chýše - kdo to je? Ano, Conan, ten co má prsa větší jak leckterá žena. Basil Poledouris polevil ve svém hudebním vypětí (není to jeho chyba! bylo mu řečeno, že tohle má být nějaký TV projekt), ale přesto je hudba stále dobrá. A polevili zdá se všichni. Příšerné papundeklové lokace, opilý Conan, černá Amazonka, co místo mluvení vříská, malá princeznička se zlatou hvězdou na čele, k tomu jedna šílená královna a na konci netvor, kterýho musela vymyslet parta ožralých ruských revolucionářů... To, v čem profitoval Conan The Barbarian, tady schází (syrovost, pořádní a charismatičtí záporáci, nikde nic...). Conan se definitivně proměnil v maniakálního zabijáka, který udělá plátky salámu z každého, kdo se mu postaví do cesty. A z těch, co mu uhnou, zbude aspoň tatarský biftek. A to je škoda, v jedničce měl nějaký "charakter". A souboje? Nestojí za mnoho, když si odmyslím na koleně vyráběné masky tříprstým, dávno důchodu užívajícím výtvarníkem, pak by za řeč stál souboj v zrcadlovém sále a útok elitní stráže. Ještěže nevznikly další díly, Conana by na jeho cestách doprovázaly akčně laděné děti a elitní válečníci z řad exotické fauny a flory. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V medzičasí pred tým ako oceán pohltil Atlantídu a skôr ako nastal čas synov Ariových, bola doba o ktorej sa dnes nikomu ani nesníva. Doba, kedy sa honosné kráľovstvá rozpínali po celom svete. Tam patrí Conan, Cimmerian, nebojácny bojovník s mečom v ruke. Dobre poznám jeho príbeh... Jedno z prvých dobrodružných fantasy, ktoré som videl v časoch, keď sa formoval môj filmový vkus. Hlboko to na mňa zapôsobilo. Akcia, mágia, pohanskí bohovia, čarodejníci, ľudské obete, mystické rituály... na čele s nabúšeným Arnoldom Schwarzeneggerom, ktorý práve naplno rozbiehal svoju hollywoodsku kariéru. *** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všichni vždycky dobře vědí, že se musí obětovat panna. Takže kdyby Barbar nebyl Onan a prosazením se přes osobku Chamberleina konal, mohli si všichni (včetně diváků) celou tu odyseu ušetřit. Podobně pak mohl zapracovat i na bojovnici Zulu, ale upřímně řečeno nevím, kde by na ní tu panenskou blánu hledal.. Kejklířská hudba, i na svou dobu mizerné triky, hloupoučký děj a jako finále tragikomický výstup příšery zvané Dagoth - jakéhosi křížence nosorožce, E.T.-ho a ropuchy, co by mohl svým rohem klidně suplovat funkci zubní nitě mezi horními jedničkami toho naolejovaného Cimméřana s věčně tupým výrazem a nechutně rakouským přízvukem.. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Kupodivu je Ničitel Conan mnohem zajímavější než původní Barbar Conan. Richard Fleischer se vydal cestou polopohádkového příběhu a určitě to funguje lépe než v prvním díle. Až na pár scénáristických infantilních lapsů (např. černošská hrdinka Zula se bojí myší) se jedná o skvělý fantasy příběh, kde se pořád něco děje, a nuda v žádném případě nehrozí. Všechno doplňuje opravdu NÁDHERNÁ hudba Basila Poledourise, která sem skvěle zapadá a nezřídka se stává další postavou filmu. Snímek navíc disponuje parádní kamerou a výpravou (kulisy jsou výborné a pro diváka mají dojem opravdovosti). Herecké výkony jsou určitě lepší než v jedničce a Arnold toho řekne mnohem více. Zkrátka a dobře: tohle vidět v dětství, umírám blahem. (Velká škoda, že pak vznikla dementní Rudá Sonja). ()

Galerie (125)

Zajímavosti (31)

  • Arnoldova, v tom čase ešte stále iba priateľka Mária Shiverová ho chodila často navštevovať a radi si vyšli na koňoch do hôr na piknik. (gogo76)
  • Schwarzeneggerův honorář činil 1 milion amerických dolarů. (ClintEastwood)
  • Scenárista Roy Thomas prvotne koncipoval postavu Zuly ako muža – Zula, ako černošského bojovníka, nie ako ženu. Zula je skutočné africké mužské meno, pretože ľudia z Černošského kráľovstva majú byť predkovia černochov z Afriky. Producenti si mysleli, že postava bude teda žena, pretože meno končilo na písmeno "A", kontaktovali Grace Jones a vytvorili pre ňu kostým na mieru. Keď Roy Thomas zistil, že došlo k omylu, ktorú producenti spravili, bolo už neskoro a vzhľadom na rozpočtové obmedzenia, a už podpísanú zmluvu s Grace Jones, bol nútený prispôsobiť scenár a zmeniť pohlavie danej postavy na ženu. (Piri)

Související novinky

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

Schwarzenegger jako Conan Nesmiřitelný?

28.10.2012

Arnold v nedávném interview naznačil možný návrat do role, která z něj udělala filmovou hvězdu. Tenkrát jsme tomu ještě nevěnovali pozornost. Zhruba po týdnu přináší studio Universal překvapivé… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama