Reklama

Reklama

600 kilo zlata

  • Francie 600 kilos d'or pur (více)
Trailer

Zvítězí touha po bohatství nad základním lidským instinktem? Společnost Canadian Gold těží zlato v povodí řeky Essequibo v Guyaně. Její ozbrojené gerily terorizují usedlosti drobných zlatokopů a snaží se je vyhnat z nalezišť. Virgil, pilot vrtulníku, který zásobuje tábory prospektorů, tyto praktiky dobře zná. Po letech úmorné dřiny teď zatoužil po větší rybě – láká ho zlato, které společnost ukrývá ve svých sejfech. S přáteli proto vymyslí plán, který měl rozhodně šanci na úspěch… Jejich helikoptéra však musí i se vzácným nákladem nouzově přistát a oni se ocitají uprostřed zeleného pekla. Další cestu deštným pralesem pak provází všudypřítomné nebezpečí. Kromě obtížného hmyzu a jedovatých hadů jsou to především jejich pronásledovatelé, kteří chtějí ukradené zlato dostat za každou cenu zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný - akční film. Krásná příroda, drsná džungle a naháněčka. Bohužel, herecké výkony tragické, napětí skoro žádné a z takového prostředí se dal určitě vytřískat dobrý film! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Krvavým diamantem (2006) se skutečně přímo nabízí a není to jen závěrem a podobnou vizáží hlavního hrdiny. 600 kilo zlata je celkem příjemným výletem do džungle Guyany v Jižní Americe. Ta džungle byla opravdu skvělá a se zvukem 5.1 jsem to všeliké šustění a švitoření měl opravdu kolem sebe jako ve skutečnosti. Asi bych tam v noci na šíro tak v klidu nekempoval při mručení jaguára.... Po krátkém úvodu se děj celkem svižně rozběhne až do momentu odletu ze základny prodejců zlata. Pak k veliké škodě ztrácí tempo a je to už jen takové plahočení (jak po scénáristické tak po režijní stránce) ke konci. Stačilo málo a bylo to dobré! Nicméně já jsem od toho Krvavý diamant nečekal, spíše dobrodružný snímek něco ve stylu Souboj o poklad Yankee Zephyru (1981) leč o poznání modernější, proto jsem nebyl zklamán. Kdo si chce v pohodičce shlédnout lehce akční dobrodružný snímek o lupičích zlata, ať jde v klidu do toho. Dávám tři zlaté cihly. * * * ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Zajímavá je grafika mizení úvodních titulků. První dojem po půl hodině je kladný. Pěkná příroda, povedená hudba, zatím dobrý děj akorát ti herci jsou nějaký divný. CITÁT - Málem nás kvůli tobě dostali......... Jenže pak už jde štěstí do háje, respektive do džungle a začíná haprovat i logická část děje. CITÁT - 600 kilo zlata je 600 kilo zlata......... Krokodýl ve 40 minutě má pěknou jiskru v oku. Bohužel film tu jiskru někde v tomto momentu ztrácí. A když už jsme mluvili o krokodýlech, jak to že se skupina lidí docela dlouho přesouvá řekou bez lodě, "pěšky" nebo spíš "plavmo" a nikde žádný krokodýl. Že by měli takové štěstí ? CITÁT - Sviňská džungle......... Dalších půl hodiny je ve stylu - když se to sere, tak se to sere - v této části je to nejnudnější. Pak to všechno vyvrcholí v tak podivnou a zajímavou skrumáž událostí, že jsem nevěděl, zda se smát, brečet a hlavně komu fandit. Snad nejzajímavější je střelec, který je slepí, ale jeho střelbu by mu mohl každý střelecký vidící profík závidět. Na konci filmu jsem začal usínat. Chvilkama jsem si myslel, že koukám na dokumentární snímek o přírodě. A vůbec, celé to vyvrcholení mi připadalo divné a možná i nespravedlivé. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Tak po prvé toto komédia určite nebola. Film by bol viac než priemerny, keby ho lepšie domysleli. Prostredie, hudba, strih, kamera všetko sedi a dokonca aj herci. Nereálna je tam scénka, keď slepy odstreli dvoch či troch a každého na jednu ranu to je fakt sci-fi. Myslím, že film je napriek tomu podhodnotený. 3* ()

M1k9 odpad!

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji. Zodpovědně jsem si to 2x odseekoval. Dávám odpad. Hledal jsem něco za co bych mohl dát ubohou hvězdu. Nenašel jsem. Herci jsou extra neschopní. Hudba je extra protivná. 0/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Komedie to teda vůbec neni. Dobrodružný to vzhledem k putování v džungli docela je, ale čekal jsem víc napětí spolu s akcí. Právě na akci se nejvíc projevil pravděpodobně nevelkej rozpočet, takže je to na ní občas vidět a je jí tu po skromnu. Jinak to teda je natočený vcelku obstojně, a dá se to jednou vidět. Jenomže celkově snímek tak trochu vede od nikud nikam, stejně jako cesta hlavních hrdinů po džungli, protože příběh nepůsobí moc celistvě. Rád bych dal lepší hodnocení a podpořil tak evropskou kinematografii, ale abych byl fér, nemůžu dát víc, než dvě slabší hvězdy. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý dobrodružný akční film. Naháněčky po lesích mě baví + krásná příroda džungle. Ale komedie to tedy určitě není... Dávám 6/10 ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

600 kilo zlata je Francouzská snaha o vlastní Krvavý diamant. Jednak příběhově - netvrdím že nějak detailně, ale ta hlavní podstata je v téměř stejná. A jednak - Clovis Cornillac, který se tady snad až účelně má podobat na DiCapria (a ten teda jak Asterix nevypadá). ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Oukej ! Takže vážení přátelé, v našem cirkusu se nyní ...zázrak opět nekonal ! A to jako proč! No protože se očekával zázrak zrození čehosi ve smyslu snad Souboj o poklad jenky zefru, kde šlo taky vo zlato a nakonec šlo skoro vo život, tak tady v tomto díle šlo jakože vo zlato, a výsledně šlo vo hovno !!! Příroda ukázaná v celé své kráse, nebýt několika džunglovských křováků, snad by mě to ani neba. Naštěstí jsem pod vlivem vopijátů vyvařených ze smažených housenčích kuned, v poslední chvíli zmerčil závěrečný titulky, a mou přechlupatělou myslivnou projel blesk zářného prozření a já, jako všemocný zaječel: TY vole, to byla ale píčovina ! ()

intro 

všechny recenze uživatele

Možná jsem měl nějakou slabší chvilku, ale mě se film líbil a docela dost. Nádherná prostředí džungle, napětí, celkem ucházející herci. No dávám 75% a doporučuji. Na zabití nudy naprosto ideální. ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Zial, toto sa velmi nevydarilo, hoci potencial tu urcite bol. Spracovanie je solidne, dobrodruzna vyprava dzunglou je chytlava. Nuz, lenze napokon takto premrhat sancu na slusny film, tomu sa hovori smola. 45%. ()

BigBrother 

všechny recenze uživatele

Scénář jakoby přicestoval ze 70. nebo 80. let. Ale v současných kulisách mu to celkem sluší. Oddechovka, u které jsem zavzpomínal na klasiky jako byl Zelený led, Souboj o poklad Yankee Zephyru apod. ()

Unrealik 

všechny recenze uživatele

Slabší varianta Krvavého diamantu, který mě taky nijak extra nenadchnul. Váhal jsem mezi jednou a dvěma hvězdičkama, dávám slabší dvě. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Na tomto snímku si zaslouží největší hodnocení příroda a džungle... Děj působí hodně planě, herci nejsou špatně zvoleni, ale zase nic světoborného nepředvedou. Trochu nechápu, proč nazvali tvůrci tento film komedií, když se tam nic vesélo neděje, ale nevadí :) Závěrem jen dodám, že se z tohoto snímku dal udělat skvělý film, prostředí je totiž excelentní, ovšem rozpočet byl asi hodně nízký,, škoda no *** ()

COLLY 

všechny recenze uživatele

Kvoli jednej naivnej ženskej, poumiera vačšina zo skupiny ľudí, ktorí sa snažia ukradnúť 600 kíl zlata. 2 hviezdičky za peknú prírodu. ()

Reklama

Reklama