Reklama

Reklama

Bezva chlap

  • Norsko En ganske snill mann (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ulrik (Stellan Skarsgård) je sympaťák. Asi byste do něj neřekli, že se právě vrátil z basy. Moc toho nenamluví, netrápí ho žádné zvláštní touhy a nic moc od okolí nevyžaduje. Chce jen v rámci možností vést spořádaný rodinný život. Není to ale jednoduché, když jeho bývalá manželka (Kjersti Holmen) je svolná maximálně k jedné “rychlovce”, jeho už dospělý syn (Jan Gunnar Røise) ho skoro nezná a navíc čeká dítě s ženou (Julia Bache-Wiig), která si myslí, že je dávno mrtvý. Jediní, kdo Ulrika bez debat vítají, jsou jeho staří přátelé, gangsteři lokálního charakteru. Seženou mu první bydlení, práci i holku. Ulrik tak začíná nový život opravdu od nuly. Bydlí ve sklepě a kalhotky jeho první holky by nevzrušily ani chlapa, co dostal doživotí. Ulrik navíc řeší ještě jedno dilema: vyrovnání starých účtů. Měl by sprovodit ze světa člověka, který ho dostal do kriminálu. Nebude ale svět nakonec lepším bez jeho gangsterských kámošů? (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při odchodu z vězení bachař radil dívat se dopředu. No jo, jenže co když to, co je zpátky, je zase vedle vás a dívá se dopředu spolu s vámi..? Postavené na spoustě drobných detailů (nedetekované nadšení okolí, že už je venku, nebo třeba výraz Skarsgårda, když bytná poprvé vydá kalhotkový signál a on si uvědomí, že je zle) a postavách, které se skrze ně profilují (od Hennieho prodejce zbraní, který zná svou komoditu až po Rolfeho, toho třetího vzadu á la Buscemiho Donny z Big Lebowski). Takové to severské pohlazení proti srsti, které se v nejtěžší chvíli přelije z deštivé zimy do slunného jara.. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Chudák Stellan, chce se konečně po vězeňské stravě pořádně najíst a musí si každé jídlo tvrdě odřít :-D Úžasný muž / Bezva chlap. Úžasný herec. Typické kouzlo severských "krimi / komedií". Typické severské zesměšňování dramat. Typicky seversky propletené životy. Typicky seversky nezaměnitelný scénář. Typická severská špička. Typický severský zadek. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pohodový, miestami mierne úsmevný film na vážnejšie spoločenské témy. Veľmi som držal palce sympatickému chlapíkovi, práve prepustenom z väzenia, aby sa úspešne zaradil do spoločnosti. Ako býva zvykom, ide o vec skoro nemožnú, pretože minulosť tá si vás skoro vždy nájde. Ulrik si však aj napriek svojej ťaživej životnej situácii dokáže zachovať svoju charakternú gráciu, je to proste sympoš a gentleman. Nečudo, že sa každá žena, ktorú stretne nad ním zľutuje, dobre mu navarí a ešte ho k tomu aj pochová na svojej kočičke :). Časté, dlhé zábery kamery mi však trochu vadili, tiež na hĺbke problému sociálnych tém sa mohlo ešte trocha popracovať. Inak spokojnosť, lepší priemer. 67/100 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

To si zase jednou Norové zablbli. Mám rád tyhle v podstatě minimalistické záležitosti s humorem tak nenápadným, že ho divák vnímá skoro podprahově. Netajím se tím, že nemám rád kriminálníky, ale vrah Ulrik mi byl jaksi sympatický. Faktem tedy je, že byl jeho život na svobodě téměř k nerozeznání od výkonu trestu (byt se od cely lišil jen tím, že v něm byl větší nepořádek, a jeden měl kolikrát sex, i když nechtěl). Stelan Skarsgaard zahrál nemluvného Ulrika skvěle, ale ani zbytek hereckého obsazení se nenechal zahanbit, takže vzniklo panoptikum postaviček, které mi připomněly naše veksláky, ale našly by si své místo i v německém pornu. Být to ještě o maličko větší bizár, asi bych šel do plných. / Poučení: Nemluv jako kulomet, srdce by to nemuselo utáhnout. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Stellan je prostě týpek....dobrosrdečný zabiják, který se po dvanácti letech vrací z basy. Seděl za vraždu milence své ženy. A snaží se vrátit do života. Syn s ním nemluví, nemá peníze ani moc kamarádů. A všechno probíhá úplně jinak, než jsme zvyklí z amerických filmů. Náš lidský "antihrdina" nejdřív souloží za byt a stravu s naprosto hroznou bytnou, pak ještě s několika dalšíma krasavicema nevím proč a vůbec to s ním jde to od desíti k pěti. Přesto je to humorné a vtipné pokoukání. A Stellan to zahrál dobře- ani nehnul brvou, jen se občas usmál...75% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Nórsku, no najmä v hlavnom meste Oslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama