Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Poznámka "Nakrútené podľa skutočného príbehu" mi už pripomína ospravedlnenku na všetko, čo vo filme nevyjde. A v tomto filme toho nevyšlo dosť. Najsilnejšie na mňa zapôsobilo bezútešné detstvo Kevina, ktoré aj napriek preháňaniu ukázalo podobnosť problémov s neprispôsobivými a impotenciu sociálnych ustanovizní v Británii a u nás. Prerod Nataschy McElhone z úlohy v Roninovi na úlohu v tomto filme mi pripomenul premenu Charlize Theron vo filme Monštrum. Ale inak zvyšok filmu ma dosť nudil a tak si v pamäti uchovám iba spojenie The Kid - Charles Chaplin, Jackie Coogan. ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám za vyjímečný příběh. Vyjímečný, ale stal se. Odmalička dostával od života jen bití, nadávky a facky. A jejich zdrojem byli převážně ti, kteří ho měli chránit a bezvýhradně milovat. Ale nevzdal to, statečně se pral o své místo v životě. Ale ani to pak nestačílo, aby ho život dál nezkoušel. Přesto se nevzdal. Dokonce neskončil ani jako bezcitná a sobecká bytost jako tomu někdy u tak těžce emočně a sociálně deprivovaných lidí bývá, ale nebylo by proč se tomu divit, když už v dětství je malá osůbka napadrť. Byla v něm neobyčejná vůle k životu, ale také k férovému jednání, což u lidí s jeho původem nebývá na prvním místě. Je úžasné vidět jak si život, osud, Bůh s člověkem "hraje" a jak těmto "hrám" dokáží někteří lidé čelit. Skoro by se mi chtělo říct, že by měly tento příběh znát děti z dětských domovů a ústavů, možná alespoň několika z nich by mohl být inpirací. ()

Reklama

HareS 

všechny recenze uživatele

Štylistická vycibrenosť (a to predovšetkým z úvodnej sekvencie, v ktorej titulky neslúžia len ako doplnok filmu ale sú jeho neprehliadnuteľnou súčastou) plne kontrastuje so scenáristickou nefungujúcou ošúchanosťou. Výsledný filmový tvar (spočiatku sa tváriaci ako "niečo" so sociálnym podtextom, postupom filmového času však prerastajúci v čoraz väčší dramaturgický zmätok) tak zaujme hlavne vysokokvalitnou hudbou (samozrejme, britský film) a atraktivitou anglického prostredia, menej však už rutinnou, takmer až hallmarkovsky televíznou réžiou (nerátajúc tých zopár už spomenutých štýlotvorných hrátok). 55% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Mala to byť silná dráma podľa skutočnej udalosti. Najmä pasáže o ťažkom detstve hrdinu, týraného sociálne neprispôsobivými rodičmi vyznievajú menej vážne, a skôr ako groteska. Smiať sa v tomto prípade je nevhodné. Natasha McElhone vyzerá naozaj ako "Frankenstein v sukni" alebo Baba Jaga z rozprávky. To by iste nebolo na škodu veci, no je jasné, že tvorcovia filmu sa o žánrové presahy a hyperboly vôbec nepokúsili. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi silné drama s celou řadou sugestivních, drsných a emotivních scén, jejichž hloubku dotváří nejen výborné herecké výkony, ale také úžasný soundtrack. Ta část příběhu, která se odehrává v dobách Kevinova dětství, je hodně působivá a syrová, sama o sobě už člověku utváří výsledné hodnocení snímku. Část, kdy už je Kevin dospělý a snaží se postavit na vlastní nohy, není o nic slabší, servíruje něco ve stylu amerického snu, ovšem v některých pasážích by si člověk opravdu řekl, o jaké jde klišé, avšak tento výraz není zcela na místě, neboť příběh Kevina Lewise napsal sám život. The Kid je opravdu silným zážitkem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama