Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film o člověku, který celý život bojoval a život mu za to naoplátku házel pod hnáty šutry a klády. A co on na to? Stejně se nedal. Ta víra v lepší život mě naprosto fascinuje. Když to vidím, tak mě to taky nutí bojovat a přecházety ty hnusy, co život předkládá každému z nás. Tenhle film by podle mě měl vidět každý, kdo nad životem byť jen přemýšlí a uvažuje, že by všechno položil, vzdal ho a nechal ho králikům. Kid je nejenom skvělý film, ale také je to obrovský motivátor. Stačí totiž jedno. Chtít a mít sílu bojovat. A jednou se to určitě vrátí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Jsi fajn kluk kamaráde. Máš velké srdce. Jsi moc milý a to ti nikdo nikdy nevezme. Na to nikdy nezapomeň“.... PODLE SKUTEČNÉHO PŘÍBĚHU. Tatínek nám trošku chlastá, nemá (nechce) práci a maminka je taky zlato. A děti? Na ty každej sere! Prostředí, že by se čeští sociálně nepřizpůsobivý měli čemu učit (nebo ne?). Hnusnej příběh, kde každá naděje je záhy udušená tunami beznaděje a prázdnoty. Po 40ti minutách ,,životního hnusu“ se zdá, že zázraky se dějí. Ale co je vlastně zázrak? Přežít dětství? Umět se rvát? Mít pochybný kámoše, který ti dávaj prachy? Proč se v životě nestačí jen snažit? Silný příběh o nesnadné životní cestě ke štěstí, na jehož konci se klidně nechám dojmout. A vy? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chodím s rodiči sbírat vajgly. 2.) Uvidím, kdy je rozumné kombinovat prášky a chlast. 3.) Mám rád příběhy, po jejichž zhlédnutí si vážím toho co mám. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Osud Kevina Lewise je celkem zajímavej. Problém je v tom, že film na mě působil strašně odfláknutě. Třeba bitky v tomhle filmu jsou asi nejhorší, co jsem měl zatim tu čest vidět. To snad museli točit nějaký naprostý diletanti nebo slepci. Sice bitky tady nejsou to nejdůležitější, ale je jich ve filmu poměrně dost. Pak jsou tam různý podivný skoky v čase. Píše se rok 1985, za chvilku je hlavní postava někde na diskotéce, kde hraje písnička Black box - Ride on time (píšnička je z roku 1989), o něco později ve filmu zazní ještě písnička Pat & Mick - I haven´t stopped dancing yet (taky 1989), pak tam někdo odjíždí Mercedesem Céčkem (1993). Možná to nejsou skoky v čase, ale zase další ukázka toho, že je film prostě odfláknutej. Taky mi nějak moc neseděl herec v hlavní roli a hlavně nikdo v tom filmu, přestože se podstatná část odehrávala někdy na přelomu 80. a 90. let, neměl mullet! Jinak bych film doporučil spoluovčanům, který jsou přesvědčený o tom, že když navlíknete žáky ve školách do uniforem, tak se smažou sociální rozdíly a zmizí šikana. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dobře natočenej životní příběh, na stranu druhou já v tom od začátku zpackaným životě neviděl nic extra, co by mě mělo oslovit nebo co by na mě mělo nějak působit, možná ještě tak začátek s rodinou má něco do sebe, ale ten zbytek už je celkem rutina a před označením za klišé to zachraňuje jen fakt, že to je podle skutečnosti. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film dvou naprosto odlišných částí, netvrdím, že rozdělených přesně na polovic. V první cca třetině můžeme vidět tíživé sociální drama v duchu nejlepších tradic britské filmové školy, aby v následujících minutách čím dál tím zřetelněji snímek doplul do vod kanadské produkce, která se specializuje na tzv. příběhy dle skutečných událostí. Ta je těžce průměrná a z původně silného příběhu se stává banální historka o zázračném úspěchu outsidera. Konec potom rámují ta nejprofláknutější klišé, jako když hrdina vpadne doprostřed firemní schůze a zajíkavým hlasem vyzná své lásce utajené city. Určitě jste totéž viděli už nejméně 20x v nejrůznějších romantických komediích, tady to ale opravdu zabolí. Celkový dojem: 55 %. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zprvu dojemný příběh o malém klukovi a pak hodně nudný dojezd o tom, jak nakonec chudák kluk ke štěstí přišel. Nejsem necita, zezačátku jsem měla opravdu na krajíčku, ale zbytek mě prostě strašlivě nudil a musela jsem to přetočit na konec. Mě tedy silný zážitek z "The Kid" minul obloukem... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Niektorí rodičia by si naozaj skôr zaslúžili slučku okolo krku ako rodičovské sociálne dávky. Ako napríklad matka malého Kevina. Prvá tretina filmu je zároveň vrcholom filmu. Ukazuje neznesiteľnú tortúru chlapca, na ktorom si žena s večne nenávistným škľabom v tvári vybíja neuhasiteľnú agresivitu. Občas sa ku kopancom a buchnátom pridá aj večne ožratý tatko. Súrodenci len nemo prizerajú nerovným zápasom vo voľnom štýle, spestreným tu i tam "originálnymi" mučeniami typu vopchania synových prstov do zapnutého toustovača či drtičky odpadu. Až keď ho raz takmer prizabijú a končí na intenzívke, dostáva náhradných pestúnov. Ani tam mu dlho ruže nepokvitnú, no aspoň ho nik viditeľne nemučí. Peniaze získava vstupom do pochybných kšeftov. Navyše sa črtá vzťah. Záver je úplným protipólom úvodu, celok tak nadobúda charakter krutej sociálnej drámy so šťastným koncom. Čo by nejako nevadilo, veď poskytnúť nádej všetkým trpiacim je potrebné a občas sa peklo detstva a dospievania napokon zmení v čosi dôstojnejšie. Vadil skôr taký ten pop spôsob odprezentovania, charakterizovanými dlhými plochami plochých popevkov, počas ktorých sa odohrávajú nejaké kľúčové udalosti, zostrihané do pár úplne typických záberov, jánošíkovské presadenie si svojich práv a dosiahnutie životných mét vskutku čestným zárobkom. Navyše všetko tak typizovane, až srdce puká a vlastne v tom puknutí sa rozum zdráha uveriť dôveryhodnosti celého rozprávania, pretože tento spôsob viac než čo iné pripomína klišé tak typické pre ženské romány priložené k lesklým magazínom, či pre hrdinské rodokapsy, predávané v novinových stánkoch. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Věda, že se má v brzsku odvísilat Kid od Chaplina, důvěřivě sjem sáhla po ovladači. A fíha, nebyl to ten správný Kid. Ale nechala jsem to běžet dál. Spíš z lenosti než ze zájnu, nutno podotknouti. S nejbvětší pravděpodobností jde přesně o kousek, u kterého Američani pláčou dojetím a mě se nelíbí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najlepšie príbehy píše sám život...Stačila úvodná scéna s "rodičmi snov" a už som bol ako ryba vo vode. Väčšina z nás vyrástla v slušnej rodine, preto je naozaj zaujímavé nahliadnuť do problémovej rodiny, kde ťažko určiť, či je horší otec alebo matka. Prvá tretina filmu venovaná detstvu a dospievaniu je takmer bezchybná. mafiánska linka príbehu i love story fungujú tiež výborne. Vytkol by som iba slabšiu úroveň súbojov na ulici. Inak až prekvapivo dobrý a nenápadný film. 80%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dobré, obzvláště první polovina. Dětství a dospívání kluka, jenž se v křečích potácí z bláta do louže, aby padl držkou do žumpy pokaždé, kdy se mu na obzoru zjeví naděje na lepší zítřek, je natočeno skvěle - ne, že bychom těch sociálních drám o ukřivděných outsiderech viděli málo, ale je to prostě kus přesvědčivě odvedeného díla. S druhou polovinou je to horší, jelikož se de facto sestává z opakovaného žvanění o dluzích, kšeftech, pouličních bitkách a neschopnosti titulní postavy budovat vztahy, přičemž - SPOILER - je vše rozhřešeno v závěru, kdy si kluk pořídí bouchačku, vyřídí mafiány (bez střelby), vyzná lásku svojí milé (okázale a veřejně) a pak už se se svou rodinkou šťastně brouzdá po dvorku. To vše během několika mála minut. Titulky, šmitec. Aneb dobré, ale pod kůži nezaleze. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi silné drama s celou řadou sugestivních, drsných a emotivních scén, jejichž hloubku dotváří nejen výborné herecké výkony, ale také úžasný soundtrack. Ta část příběhu, která se odehrává v dobách Kevinova dětství, je hodně působivá a syrová, sama o sobě už člověku utváří výsledné hodnocení snímku. Část, kdy už je Kevin dospělý a snaží se postavit na vlastní nohy, není o nic slabší, servíruje něco ve stylu amerického snu, ovšem v některých pasážích by si člověk opravdu řekl, o jaké jde klišé, avšak tento výraz není zcela na místě, neboť příběh Kevina Lewise napsal sám život. The Kid je opravdu silným zážitkem. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pekný, ale prázdny obal. Je smutné vidieť, že sa už aj niektorí britskí filmári inšpirujú v modernom Hollywoode, ale berú si z neho to najhoršie - zneužívanie nezávislého formátu ako marketingového ťahu pre lacné šokovanie v prvom pláne a primitívne citové vydieranie v druhom. Nota Bene keď sa jedná o sfilmovaný príbeh podľa skutočných udalostí, spísaný samotným hrdinom do podoby autobiografického knižného bestselleru. Toto nie je moja šálka kávy. Presne ako vraví B-Boy1 - povrchné, nevťahujúce, postupom času čím ďalej nudnejšie. Niektorí herci a postavy boli na zabitie, vrátane samotného Kevina, ktorého príbeh ma nedojal - a presladený happyend tomu nasadzuje korunu. Vďaka aspoň za toho učiteľa, ktorého stvárnil môj obľúbenec Ioan "Hornblower" Gruffudd. 40% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Skutečný příběh chlapce, kterého matka nenáviděla a týrala jak psychicky tak fyzicky. Při dospívání byl ve škole šikanován a v dospělosti s ním kde kdo vymetl. Nakonec se sám postavil na vlastní nohy a vzepřel se špatnému osudu. Příběh tohoto snímku mě dostal a konečně jsem po dlouhé době viděl kvalitní film s kvalitním příběhem. Režisér tento film vzal do správné ruky a vytvořil povedený film... 8/10 = 80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The kid je film o ranách. O ranách fyzických, tých od macochy, otca, v provizórnych ringoch a od spolužiakov. Zároveň sú to rany osudu, ktoré majú však tú výhodu, že s každou ďalšou sa ich prijímateľ zoceľuje. Buď sa pod ich ťarchou zosypete, alebo zasadíte v pravý čas tú svoju, smrteľnú a stanete sa víťazom. Nevedel som, že film je natočený podľa knižného bestselleru a tak som bol na konci aj patrične dojatý. No a tešil som sa na ďalšie sexy vystúpenie Natashy McElhone, tu však má úplne iný typ úlohy, na aký som zvyknutý a jej čierne zuby tentokrá žiadne predstavy vo mne nevyvolávali. Asi trochu menej známa nezávislá britská realistická dráma, ktorá by si zaslúžila aj vďaka známym hercom vačšiu pozornosť. Ioan Gruffud nebol ešte nikde sympatickejší. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ryzí sociální drama vypovídající o šikaně a krutém dětství v disfunčkní rodině se postupem času mění v boj o udržení se na vlastních nohách a proplouvání mezi mafiánskými kastami. Ponurost ani autenticita nešly na dřeň a po emotivní stránce by bylo ještě co vylepšit. Dějová linka ale byla pestrá, a tak je to nakonec oproti očekávání právě nepředpokládatelný vývoj příběhu a různorodost postav, která určuje relativně slušnou kvalitu. Hodnotím vesměs vysoko, nicméně ve mně zůstává dojem, že titul je mírně nadhodnocený. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film s úžasným námětem, který sice není nijak zvlášť originální, ale který zaujme svou hlavní postavou a tím, jak se dokáže vyrovnat s nepřízní osudu. Dobře působí zakomponování tří různých herců v různých životních etapách. Rupert Friend opět zahrál na jedničku a jeho proměna v Kevina byla perfektní. Kdo překvapil, byla Natascha McElhone; v takové roli jí neznám a musím říct, že mi vyrazila dech. Co dodat, výborné britské drama. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Poznámka "Nakrútené podľa skutočného príbehu" mi už pripomína ospravedlnenku na všetko, čo vo filme nevyjde. A v tomto filme toho nevyšlo dosť. Najsilnejšie na mňa zapôsobilo bezútešné detstvo Kevina, ktoré aj napriek preháňaniu ukázalo podobnosť problémov s neprispôsobivými a impotenciu sociálnych ustanovizní v Británii a u nás. Prerod Nataschy McElhone z úlohy v Roninovi na úlohu v tomto filme mi pripomenul premenu Charlize Theron vo filme Monštrum. Ale inak zvyšok filmu ma dosť nudil a tak si v pamäti uchovám iba spojenie The Kid - Charles Chaplin, Jackie Coogan. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přestože je to životopisný film podle scénáře samotného Kevina Lewise, přišlo mi, že podobné téma jsem viděl tak 100x. Zde nijak ozvláštněno, herecky v průměru a režijně bez jakékoliv invence. ()

Reklama

Reklama