Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film dvou naprosto odlišných částí, netvrdím, že rozdělených přesně na polovic. V první cca třetině můžeme vidět tíživé sociální drama v duchu nejlepších tradic britské filmové školy, aby v následujících minutách čím dál tím zřetelněji snímek doplul do vod kanadské produkce, která se specializuje na tzv. příběhy dle skutečných událostí. Ta je těžce průměrná a z původně silného příběhu se stává banální historka o zázračném úspěchu outsidera. Konec potom rámují ta nejprofláknutější klišé, jako když hrdina vpadne doprostřed firemní schůze a zajíkavým hlasem vyzná své lásce utajené city. Určitě jste totéž viděli už nejméně 20x v nejrůznějších romantických komediích, tady to ale opravdu zabolí. Celkový dojem: 55 %. ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Štylistická vycibrenosť (a to predovšetkým z úvodnej sekvencie, v ktorej titulky neslúžia len ako doplnok filmu ale sú jeho neprehliadnuteľnou súčastou) plne kontrastuje so scenáristickou nefungujúcou ošúchanosťou. Výsledný filmový tvar (spočiatku sa tváriaci ako "niečo" so sociálnym podtextom, postupom filmového času však prerastajúci v čoraz väčší dramaturgický zmätok) tak zaujme hlavne vysokokvalitnou hudbou (samozrejme, britský film) a atraktivitou anglického prostredia, menej však už rutinnou, takmer až hallmarkovsky televíznou réžiou (nerátajúc tých zopár už spomenutých štýlotvorných hrátok). 55% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Drsný osud kluka, kterému se přes rány osudu podařilo vždy se vzchopit, je podaný velmi reálně, ale zase není – jako film - ničím výjimečný. Snad jen zvukovou stopou, která hraje podstatnou roli, například když se hrdina chce schovat před příšerným prostředím a řeší to sluchátky na uších a klasickou hudbou. /27. 6. 16./ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dobře natočenej životní příběh, na stranu druhou já v tom od začátku zpackaným životě neviděl nic extra, co by mě mělo oslovit nebo co by na mě mělo nějak působit, možná ještě tak začátek s rodinou má něco do sebe, ale ten zbytek už je celkem rutina a před označením za klišé to zachraňuje jen fakt, že to je podle skutečnosti. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Nebýt konce, tak by moje hodnocení zůstalo jen u "Hodně silné drama" což je v podstatě stejné co napsali kolegové pode mnou, jinak řečeno "Je to syrové (chápej režisér se snažil aby to bylo přirozené) a i když se mi to nelíbilo, takovýmhle filmům se dávaj minimálně 3 hvězdy už jen ze zvyku." Konec kdy se hrdina konečně zvedne ze svého životního dna, kdy jinou část stupnice vlastně nepoznal, "zabejčí a nahodí machra" a také závěrečné titulky jak se vypořádal se životem dodalo filmu asi to, co by zbylých 100 minut chybělo... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama