Reklama

Reklama

Epizody(14)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Dobrodružný komediální seriál pro celou rodinu. (Česká televize)

Recenze (42)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Výprava 7/10/// +hezká výprava, příjemná hudba, pěkná krajina, kamera, někteří herci -zdlouhavé, natahované, moc dětské, směšné souboje, mluva, dialogy, chování postav/// Tak nevím jestli to byl dobrý nápad roztáhnout krátký film na 7 dílů a udělat z toho seriál. Film jsem zatím neviděl, ale určitě bude lepší, protože tam nechají to nejlepší. A naopak tady je spousta zbytečných míst. Třebas takové běhání z místa na místo, které nedává moc smysl. Snad jen ten aby se zaplnil čas. Pro děti je to rozhodně dobrý. Ty se bavit budou skvěle. Však kdy tady byla naposledy dětská historická pohádka? Jenže vše je podřízeno dětskému publiku. I herci, takže některé jejich výstupy jsou až neúnosné a hloupé. Pavel Kříž si to evidentně užíval s vědomím, že se na něj budou dívat malí diváci, jinak si nedokážu vysvětlit o co se snaží. Škoda, být to regulerní historický film s touto výpravou a mojí oblíbenou Terezkou, skákal bych dva metry vysoko nadšením. Tahle se divím, že jsem to dokoukal./// Celkem 47%/// ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu na ČT1 zatím 4 hvězdičky. Zábava, spletitý děj, dobrá hudba. Tmavovlasá herečka hrající jednu z dcer Davida Prachaře je velmi nesympatická, zato druhá dcerka, malá blondýnka, je teda úžasná. Ty její ksichtíky:) Takže zatím 4, uvidí se dále. Po druhém díle si stále myslím, že je to na 4 hvězdičky. Malá blondýnka mě nepřestává udivovat. Jak házela šípy po Pavlu Křížovi bylo velmi vtipné a herec Jan Komínek, kterého jsem viděla už v Horákových, se svými vynálezy je také dobrým zpestřením seriálu... Uvidí se po posledním díle, ale myslím, že hodnocení zůstane stejné...Poslední díl, ano, bavilo mě to a rozhodně hodnocení neměním. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Další Janákova podbízivá nedopečená záležitost. Po prvním dílu jsem ztrácela chuť pokračovat v dalším sledování. Chyběla tomu atmosféra, která by strhla a přikovala mě zadek k sedačce. Pavel Kříž tu přehrává přímo neskutečně, asi proto, že je zde obklopen bandou herců, kteří hrají jako ochotníci. K tomu z nich lezou debilní dialogy. Velmi nesympatické děti z dnešními manýry, které mi do středověku neseděly. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že kdybych dnes byl v dětském věku, tak bych byl úplně nadšený. Tyto seriály se mi tenkrát hrozně líbily a měl jsem ten dojem, že už se dnes netočí. Naštěstí točí. Je to skutečně hodně jiný středověk, ale já tu nadsázku beru. To je seriál pro děti, ne umělecký film á la František Vláčil. Dcera byla nadšená a přemlouvala mě, abych dal pět hvězdiček. Já už to vidím trochu střízlivěji, přesto musím říci, že mi to velmi sedlo. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Tak trochu blbý středověk, ve kterém se zbrojnoš diví, že má někoho odkráglovat. Roztomilost dětí je v druhém díle na výprask, pobíhání mezi tvrzemi a nepřítomnost děje cítíte sami v nohách skoro od začátku. K tomu všemu velikánské bitvy o desíti lidech, totálně nesnesitelný Pavel Kříž, který byl vždy spíš úsporný a tady je nomen omen pro přehrávání a tuny patetických proslovů, snad aby zaplniny "hluchá místa." Pro desítileté děti to snad je, zbytek rodiny by měl vyfakovat tuhle Janákovu nedomrlost a ještě hodiny kroutit hlavou nad tím, že celovečerní film, určený pro kina, by snad mohl být mistrovské dílo. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama