Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je obrazem doby, začátku padesátých let, kdy ještě existují poslední relikty svobodného světa, jako např. americká tisková agentura, poslední jazzové kapely, a kdy berou za své i naivistické demokratické představy „bývalých“, tj. lidí, kteří neoddiskutovatelně patřili ke světu první republiky. Komunistický režim všechno „bere šmahem jako smrt“ a nejen jako. Ve středu dění se ocitá parta mladých lidí, kteří se točí kolem jazzové kapely a jedné krásné dívky. Geraldinka, ještě vlastně nedospělá a rozhodně nezodpovědná slečna, která si myslí, že je chytřejší než všichni a že na světě je proto, aby se bavila, se zaplete do režimních sítí, které ji zničí. Ale její životní nezkušenost nepřehluší její sílící a postupně vědomý smysl pro spravedlnost: potřebným je třeba pomáhat a oportunismus je jí rozhodně cizí. Původní Škvoreckého příběh je odrazem skutečných událostí, ale jeho stylizace je pro autora příznačná. Zdánlivě lehká a vtipná konverzace zamilovaných mladých lidí zachycuje jen část jejich života, druhá část neodvolatelně spěje k dramatickým událostem. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

rodo

rodo (hodnocení, recenze)

Tento film byl pro mě takový lepší televizní průměr, ale Zbabělce, které mám od Škvoreckého nejradši, bych této režisérce také nesvěřoval.

R.Drson

R.Drson (hodnocení, recenze)

Nevim, nevim, jestli by paní režisérka Sedláčková zvládla ty Zbabělce natočit.

Radek99

Radek99 (hodnocení, recenze)

Že také někdy někdo z těch prvních hodnotících nenapíše nějaký komentář...

rebeljos

rebeljos (hodnocení, recenze)

Pro někoho je to dost mrtvý téma(ted letí Avatar))))) ,ale kdo poznal pár soudruhů jenom jednu hvězdu nedá.

patrikus

patrikus (hodnocení, recenze)

Milí Edo, já jsem tento v´film viděl již 12.3 na novinářské projekci v ČT... a tolik se mi to líbílo, že jsem dal hned pět... Navíc tam hraje kamarád Vojta Dyk, tak také proto jsem měl jasno už v pátek...

Stromovous87

Stromovous87 (hodnocení, recenze)

například Eldrick a NinaWil hodnotili dokonce před osmou hodinou, kdy film ani nezačal :-(

EdaS

EdaS (hodnocení, recenze)

20.42 a tihle uz maji jasno s hvezdickami. super. sahe Eldrick mario.bros jirkazuza patrikus Cool(in) NinaWil Daitro Emillia petra8619

artcha

artcha (hodnocení, recenze)

Výborně! Myslím, že po Eine kleine jezzmusik tu nic nového od Škvoreckého nebylo... Kterýpak Vojta se ujme role Danyho Smiřického?

Reklama

Reklama