Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(festivalový název)
  • Austrálie Sleeping Beauty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V psychologickém australském filmu režisérky Julie Leigh se seznamujeme s Lucy (Emily Browning), tajemnou dívkou a mladou univerzitní studentkou, kterou pronásledují neustále životní problémy. Její život nabere jiný směr poté, co se přihlásí na inzerát tajemné agentury, která svým zákazníkům poskytuje erotický servis. Lucy se noří do světa spánku a jako novodobá Šípková Růženka slouží jako prapodivný spící společník klientům agentury. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Vůně mládí vs. zápach stáří ...... fí-ha, a potom ten závěr : seschlý Man 1 na konci své cesty / Peter Carroll / a jeho volba .. tj. : naposledy přivonět, pohladit, políbit, prohlédnout, polaskat - a potom smířený odejít ... hmm, tak tomu říkám konec .. jednoznačně doposud nejlépe provedená eutanázie .. takhle bych to také bral .. všema deseti ... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se někdo rozhodne natočit drama o výstřelcích celého Rotary klubu. Jsa zároveň takovým klubem i financován, neboť došlo ve třech scénách k odhalení posunutých bradavek slečny Emily Browning, která bude kvůli své výšce hrát malá děvčátka snad až do důchodu, podobně jako u nás Aťka Janoušková, vzniklo dílo nevalných filmových prožitku z křesla divákova. Což o to, natočený to je pěkně, jde vidět, že v Rotary klubu plném nemravů najde se i dobrý řemeslník s kamerou. Ale co z toho, když je to taková dramatická nuuuudaaaa. Říkám, přátelé, nenechte se nalákat na nějaké odvážné scény, na nestydatou nahotu a kdesi cosi. Prkno v posteli ještě nikoho nevzrušilo a tak lze sotva i něco takového očekávat od filmu. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Takže pro příště: nečíst obsahy filmů. Protože to, co tu vypráví acsmp je zřejmě úplně jiný film, který ještě nikdo nenatočil. Bravo. Co se Sleeping Beauty týče, film je sice líbivý a mírně skandální. Osciluje mezi již zmiňovaným Eyes wide shut a nezapře v sobě prvky Buňuelovy Belle de jour. Zároveň ale přináší nový prvek v podobě mladé dívky, která vlastně netuší, kam patří a co od života čeká (rozhovor s klukem, co teď chodí s Helen). Co mi vadilo, byl styl vyprávění. Jde vlastně jen o jakési obrazy z Lucyina života. Svým způsobem je to možná lepší, než kdyby film zacházel do drobností. Mně ale nějaké ty detaily přece jen chyběly. Motivace Lucy k Silver servisu je zcela zřejmá a vysvětlená. I další prvky nepůsobí nedomyšleně. Jen jsem asi očekávala jiný konec. Přijde mi to celé jako obrovská bublina slibující skandální scény pro jeden typ diváků a hlubokomyslné rozhovory pro intelektuály. Ale ve výsledné fázi film právě na tomhle ztroskotal. Jinak Emily Browning je kočka. PS: Po noci strávené přemýšlením nad tímhle filmem přidávám ještě pár bodíků navíc za ono existencionálně pátrající dívčí já. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Nápad rozhodně zajímavý a název jakbysmet (to spojení s pohádkou, to prostě dovede šokovat a zároveň to i pobaví). Sleeping Beauty je plný nahoty (nahota starších pánů se dala překousnout, naštěstí se tam nevystavovali, uff), mrazivých chvil, ale byl tak neuvěřitelně nudný (ano, pánové jistě ocení ženské křivky a nahotu), že je i ta malá špetka zajímavosti se tam zkrátka ztrácí... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Žaludek sevřený víc než stehna bojácné panny v setmělém parku. Až na to, že kolega acsmp film před psaním obsahu vůbec neviděl, dobrý. Totiž, film je výborný, znepokojuje mě jen (zatím) nízké hodnocení, ale asi většina z 23 dosavadních hodnotitelů byla zase naopak znepokojena tímto filmem. Podobnost s Eyes Wide Shut je zřejmá, nikoliv však v inspiraci. Necítím absenci vysvětlujících prvků, proč Lucy potřebuje prostředky je zřejmé, ostatní nemá být dopovězeno, a to je dobře. Emily Browning! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v roce 2011 vybrán do hlavní soutěže na filmovém festivalu v Cannes. (acsmp)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

Reklama

Reklama