Reklama

Reklama

Věk draků

  • USA Age of the Dragons (více)
Trailer

Mladý bojovník Ismael se stává členem posádky lovců draků, kteří bohatnou na prodeji tajemného vitriolu, získaného z dračích těl. Kapitána lovců Ahaba však pohání víc než touha po bohatství pomsta. Touží zabít bájného bílého draka, protože před lety zardousil jeho malou sestru... Mladý harpunář Ismael se spolu se svým přítelem Queequegem chtějí stát lovci draků, o kterých kolují pověsti, že na svých výpravách zbohatnou. V putyce se setkávají se Stubbsem a Starbuckem, členy skupiny lovců draků vedené kapitánem Ahabem. Ismael oba zaujme svými střeleckými schopnostmi a spolu s Queequegem je přijat mezi posádku lovců draků, kterou dále tvoří kuchař Flask, který má s Ismaelem od začátku spory, a dcera Ahabova přítele Rachel, kterou Ahab adoptoval poté, co jejího otce zabil obávaný bílý drak. Lovci si vydělávají peníze prodejem výbušného vitriolu, který nacházejí v útrobách dračích těl. Při jedné výpravě však Ismael nedokáže Stubbse ochránit, a Stubbs umírá. Mezi členy posádky se zvyšuje napětí, které přiživuje Ahabova celoživotní touha zabít bílého draka, jenž ho před lety zranil a zabil jeho malou sestru. Mezi Ismaelem a Rachel začíná vznikat citové pouto, Ismael však stále více považuje Ahabovu pomstychtivou motivaci za hloupou. Napjaté vztahy vyvrcholí střetem mezi Ahabem a Starbuckem, který končí Starbuckovou smrtí. Flask se mezitím stále pokouší znásilnit Rachel, ale je vyhnán Ismaelem. Flaska pak zabije bílý drak, který ho objeví uprostřed divočiny. Přeživší členové posádky se vydávají do dračí jeskyně, kde má dojít k rozhodujícímu střetu s bílým drakem. Rachel zde ale objeví mrtvolu svého otce. Vyjde najevo, že ho zabil Ahab, kterému vadila jeho domnělá zbabělost. Ahab navíc přizná, že celý život chce zabít bílého draka proto, že před ním v mládí utekl a nechal zemřít svou malou sestru. V tu chvíli přiletí do jeskyně drak a odnese Ahaba pryč. Ismael a Rachel opouštějí jeskyni a rozhodnou se lovu draků zanechat. (TV Prima)

(více)

Recenze (73)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Pojďte, milé děti, sáhneme spolu Melvilovi pěkně brutálně na dicka! A uděláme to děsně kůl a moderním způsobem! Lovit dneska velryby je fuj, fuj, protože by Japonci pochcípali hlady, nahradíme je tedy drakem animákem. Jak jistě víte, v každém rasově korektním filmíku musí být alespoň jeden černoušek, tak ho vrazíme do role předlohově sněhobílého kapitána. Tvůrci prý již chystají životopis Hitlera s Denzelem Washingtonem! Nesmí samozřejmě chybět nějaký fešák, aby si i holčičky přišly na své! Nemusí moc hrát, stačí, když bude mít neustále perfektní účes a dobře vypadat! Najmeme tedy manekýna s děsně dlouhou harpunou. Teď už zbývá jen loď. Natáčení na moři stojí moc bludišťáků, to bychom vás pak nemohli oblažit tak hnusně načmáraným drakem, ne ne. Obijeme tedy podvozek Avie trochou šrotu a nandáme to té dračí potvoře na souši! Tak co říkáte? To byla ale dementní pičovina, co? ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Nó. Jak se ta loď co vypadá jako maringotka nejmenované menšiny vlastně pohybovala? Odkdy vitriol vybuchuje jako TNT? Proč špinavá kormidelnice, která tam zjevně není pro herecké kvality své představitelky, vypadá jakoby právě vyšla z kosmetickýho studia? A co se draků týče, to je k nevíře, jak vetché a nerealistické ty stvůry byly. Daleko věrnější dinosaury dávali zadarmo ke krabici ovesných vloček. Něco tu nesouhlasí... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chudák Vinnie Jones. Neviem či sa po toľkých úlohách po boku Michaela Madsena rozhodol byť ako on a prijať každú rolu, bez ohľadu na to či tam hrá 5 minút, alebo je to úplná blbosť, no po tomto filme si to začínam myslieť. Spomínam ho na úvod pre to, že bol dôvodom prečo som si film pozrel a vytrpel som to až do konca, hoci Vinnie zmizol behom úvodnej pol hodinky, kedy sa ako pravý Rus prechádzal naobliekaný, v baranici a s neustále dymiacou fajkou v hube chrlil príhody starých materí. Potom ho už digitálny drak zrejme nemohol počúvať a tak ho svojou ohnivou papuľou odpravil. Žezlo múdrostí po ňom následne prebral Danny Glover so štýlovo zjazvenou hlavou, skleneným okom a hlasom ako kosačka na železnici, ktorý sa však väčšinou po vonku túlal od hlavy po päty zafačovaný do obväzov a pôsobil ako mumlajúca múmia. Ten naverboval do posádky niekoľko mentálov, gay panáka a modelku, s ktorými loďou, po súši išli chytať svojho digitálneho draka. Chytili však asi iba vlka a väčšinu času zabili prázdnymi kecami, naivnými scénkami a snahou unudiť, prípadne aspoň uspať diváka. Občasná zimná, prírodná scenéria bola ale pekná a na chvíľočku sa objavili aj náznaky atmosféry, ktoré aspoň z ďaleka naznačili, že film vôbec nemusel byť taký slabý a už vôbec sa nemusel montovať do Moby Dicka. Tými 2 hviezdami dosť nadhodnocujem, ale Danny Glover mi za to sľúbil jeho rekvizitu skleneného oka. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Největším mínusem tohoto Moby Dickova "rýmejku" je, že nebyl tak blbý, aby byl vtipný (teda až na několik málo výživných momentů). Vrtěla jsem hlavou nad debilitou scénáře, nudila se a tak jsem se pro zábavnější zážitek rozhodla prošťourat si pořádně prstem nos, očistit nehty nehtama, trošku si je ohryzáváním zkulturnit, vyšprtat z děr v zubech zbytky nehtů, cukroví a podobně... Odpad sem nefláknu jen s ohledem na fakt, že mi loňský rok párkrát představil hlubší dno žumpy, tohle se ještě dalo vydržet (kdybych ovšem v polovině neusnula). 20% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Je to prázdnej shit, neříkám, ale alespoň nemá tu příšernou televizní kameru, na kterou jsem u takových kousků zvyklá (ačkoli si na ten amatérský blivajz nikdy nezvyknu, takže vyznejte se v tom). Sice to nemá peprné hlášky jako filmy od Asylumu, ale dobře se u toho usíná i přemejšlí o hovadinách, aniž by divák o něco přišel. Já teda nevím, proč takové bláboly o ničem furt vznikaj, ale na druhou stranu je vidět, že se hér direktor snažil, ačkoli nebylo z čeho křesat, protože mu nikdo nedal ani scénář, ani rozpočet. A to je na draka, ale rozhodně né na odpad. 20% ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl takhle stupidní Fantasy. Nešlo na to koukat! A opravdu se divím kde se v téhle připitomělý krávovině vzal Danny Glover a Vinnie Jones. K tomuhle filmu se dá říct jen jedna věc. Prosím vás, nekoukejte na to je to ztráta 91 minut vašeho života. Za mě 10% ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Musím tedy uznat, že Melville musí v hrobě nejspíš metat kotrmelce, anžto takhle prznit světovou klasiku si může dovolit jen totální jelito. Ale co, když už jsme se dočkali v posledních letech mnoha dementních dílek, tohle se v tom množství ztratí. Krátce a jednoduše, kapitán Achab nám na slunci malinko zčernal, z mohutného černocha Kvíkvega se stal připosraný mongol, kytovcům narostla křídla, moře vyschlo, v hlavní roli se objevil "děsně slizký a neuvěřitelně sexy Malý Dick" a scénáristé v Hollywoodu už totálně zmagořili. Sračka je to tedy nehorázná a jelikož znám knižní předlohu velmi dobře, musel jsem se za zbytky ochlupení své makovice popadat, jelikož toto je opravdu moc i na mou svalnatou a vzdorovitou povahu. Připadal jsem si chvílemi jako posolený slimák. Rozhodně nedoporučuji milovníkům světové literatury a obzvláště pak Bílé velryby. 0% ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Já vim, že jsem si to pustil dobrovolně a taky jsem věděl, do čeho asi jdu, ale.....................................za co? Kurva za co? ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty připomínky k originalitě filmu !! Kdo z Vás v případě tohoto, nezastírám, hodně stupidního filmu někde četl něco o původním scénáři ?? Myslíte, že Walter Newman po napsání scénáře k Sedmi statečným špatně spal ?? Já zapomněl, že dnes je zakázáno se nechat inspirovat, byť jakkoliv klasickým dílem !! Ano, zcela jistě žijeme v době, kdy nikdo na nikom neparazituje.. ;) A kvalitní filmy jsou jen ty s naprosto novými nápady !! Dovolte, abych se potrhal smíchy.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Restaurace U Rakve......... Tak jsem se na to docela těšil, ale po půl hodině jsem zažil zklamání. Dokonce jsem si začal pohrávat s myšlenkou, že to ani nedokoukám. Příšernej, skoro až strašnej dialog o blbostech. Loď na kolečkách mě dostala do záchvatu smíchu a kroucení hlavou. Danny Glover je sice pěkně namaskovaný, ale herecky toho moc nepředvádí. Jdeme lovit draky říká tvrdě a hrdě otřelá lovkyně draků, ale setkání s prvním příběhovým drakem ji dostane skoro do kolen. Jest-li takto lovila draky i před tím, než jsme se s ní seznámili, tak to potěš koště. První drak udělal peklo a lovci jsou zdrceni a chovají se jako banda blbečků. Trikově to není zas tak špatné, ale obsahově je to děs. CITÁT - Ulovil jsi draka.......... V příběhu je spousta technických blbostí, které jako celek nemůžou nikdy fungovat a spousta blbejch keců, které nikdy nemůžou nikoho přesvědčit. Vůbec nejsem zvědavý jak to dopadne a je mi to vlastně úplně fuk. Ikdyby byl konec sebelepší mé přesvědčení to nezmění. Půl hodiny před koncem jsem to prostě vypnul. U scény, kdy se hlavní hrdinku pokusí jeden drakobijec ošukat, už jsem to nevydržel. Chudinka, která na začátku filmu zkopala na hromadu tři svalovce, se nedokáže ubránit jednomu.....Stop. Rachel - Sofia Pernas. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Měl jsem chuť na zábavnej brak, ale dostal jsem nudnou nelogickou sračku plnou prázdných dialogů o ničem a díky tomu táhnoucí se jak sopel, která nemá krom pěkné, ale generické hudby, co nabídnout. Age of the Wyverns nebo také Dragon Dick nenabízí ani pěknou přírodu a hlavně to ani není film o dracích. Jakési okřídlené potvory tam jsou, ale fungují jen jako trigger, aby měly hlavní postavy důvod se navzájem povraždit (že je to variace na Moby Dicka neberu). Co tam dělal Danny Glover je mi záhadou. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Poblázněný Danny Glover brázdí v zimě a sněhu po souší na své lodi (!!!) ve snaze pomstít se (bílé velrybě) bílému drakovi. Doprovod mu dělá trojice žoldáků, jedna modelka a nově příchozí dva modelové. Uvnitř skupiny se odehrává jakoby příběh, ale ten je zcela nepodstatný. Nosným trámem je tu minulost Ahaba (Danny) a Rachel (modelka). ~~~ Draci stojí za prd, jsou tu pořádně vidět jen dva a to dohromady z celého filmu maximálně tři minuty. Akční budiž, fantasy = párek draků, kde se vzalo v popisu sci-fi mi není jasné, chybí žánr drama (spíš melodrama). Jediný herec, který hraje , umře jako první, Danny účinkování asi dostal příkazem, ostatní zabírají v záběrech místo zmrzlé krajině. Snad jen posledních pár minut konce ma jakýs takýs smysl. Špatné, zapomenutíhodné, za zhlédnutí nestojící. ~~~ Jděte si raději uvařit kafčo a koukejte na kapající horkou vodu v kávovaru, oproti 'Věku draků' je to "vodvaz". ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Človek by neveril čo všetko sa dá upgrade-núť. Jednak tu máme melvillovu knižnú klasiku upgrade-nutú na dračiu verziu. Druhý upgrade spočíva v zmene z písanej formy na rozhlasovú hru. Už tá by si našla svojich fanúšikov v radoch veteránov z prvej svetovej vojny, ale tí dnešní vývojári musia ísť ďalej. Oni to dotiahli do aktuálne najnovšej v0.3, kde boli k hlasom pridané pohybujúce sa obrázky. Škoda, že tým sa fanklub filmu veľmi nerozšíril. Prečo? Pretože bola nehorázne odfláknutá. Skicárový drak, oskarové výkony pseudohercov a improvizovaný scenár, a to všetko zabalené do takej nudy, že aj zarytejšieho vyhľadávača podobných béčok prejde chuť a padnú viečka už po 15. minútach. Ďalší zo série zlých filmov, pri ktorých sa nedá baviť ani na ich naivite. Môžeme sa tešiť na očakávateľnú verziu0.4 a prerábku tohto veľdiela na 3D. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní tv look ať už chtěný či ne, hromada plků a místy nuda, ale kdybych od tohoto čekal nějaký zázrak, to bych musel být naivní idiot. Já teda nevím, co čekal verbal, ale podle jeho komentu nejspíš další Dračí srdce. Jeliman..... ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Prapodivná adaptace Melvillova románu Bílá velryba, kde skupina lovců pronásleduje na místo mořského savce, bílého draka. Přestože film obsahuje některé zajímavé nápady, není to nic, co by mne nadchlo. I když mám rád dobrou fantasy a jsem obdivovatelem trikových scén, s tímto typem filmů si nějak nerozumím. Stejně tak nemůžu přijít na chuť rádoby ženským bojovnicím, které ve mně budí spíše pohrdavé pousmání než sexuální obdivování hrdinky. Nicméně pro nudný večer možná koukatelná podivnost. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak náááhodou...já zklamanej nebyl. Krajinou se vleče podivná samohybná suchozemská loď, evidentně poháněná mocnými větry hrdinné drakobijecké posádky.... Všem účastníkům výpravy z huby padají zásadní životní moudra nebo pseudofilozofický cinty... Logický díry to mělo tak veliký, že se v nich ztratil i původní smysl vyprávění, akce byla naprosto příšerná a digitální draky modeloval něčí kluk po večerech. Takže přesně ten druh filmu, u kterýho jsem se královsky bavil. A na konci mě ještě roztesknila autorská naivita s níž si tvůrci otevřeli vrátka k možnému pokračování - pro případ, že by se to snad někomu líbilo. Tak je mi líto, Ryane. Ale snaha byla, viď? ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Vsechno podstatne uz tu bylo receno, avsak musim se pozastavit nad moudrym indianskym nacelnikem a bodyguardem v jedne osobe, ktery celym filmem nesl to filosoficke duhovno. Moudre vety typu: "Vsichni musime umrit." bych zaradil do pokladnice narodni moudrosti!!! Clovek se tesi na Vinnieho a oni nam z nej udelaji smazenku hned na zacatku, pak nam tam akorat zbyde radoby drsna modelka, ktera prisla na drevenou kocabku asi primo od Elle, nebasnik, ktery ma asi takovou jiskru jako Ludek Sobota a Denny Glover u jehoz postavy uz mi chybela jenom pronesena hlaska: "Na tyhle blbosti jsem uz starej!" Nechapu jak se muze vyplatit nekomu tohle tocit! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ano, tento film měl pár drobných chybiček, ale zase tolik bych ho neodsuzoval. Danny a Vinnie předvedli, že stále na to mají a ještě něco předvedou. Viděl jsem daleko horší filmy, jak po stránce scénáře, tak i trikové. 50% ()

Reklama

Reklama