Reklama

Reklama

Panství Downton

(seriál)
  • Velká Británie Downton Abbey
Trailer 5
Velká Británie, (2010–2015), 50 h 22 min (Minutáž: 47–120 min)

Tvůrci:

Julian Fellowes

Hudba:

John Lunn

Hrají:

Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Penelope Wilton, Joanne Froggatt, Michelle Dockery (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(52)

Působivé kostýmní drama Panství Downton, od scenáristy Juliana Fellowese (Gosford Park, Královna Viktorie), držitele Ceny Akademie, se může pochlubit hereckými osobnostmi, jako jsou Hugh Bonneville, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Dan Stevens, Penelope Wilton, Jim Carter, Phyllis Logan, Siobhan Finneran, Joanne Froggatt, Rob James-Collier a Brendan Coyle. Svět Downtonu díky této hvězdné herecké sestavě překypuje nádherou a vášní. (Magic Box)

(více)

Diskuze

DramaQueen

DramaQueen (hodnocení, recenze)

Mě se finále líbilo a to moc! Vzhledem k velkému počtu příběhů a postav mi tedy guest stars vůbec nechyběli. Všechny postavy si hodně prožili, takže já oceňuju převážné happy endy. A taky oceňuju náznakovost a částečnou neuzavřenost... seriál pro mne TOP10 už nejspíš navždycky... :)

BarryLyndon

BarryLyndon (hodnocení, recenze)

Tak teda jaká to byla srdcovka, tak v rámci sérií asi nejslabší finále / speciál. Bez guest stars, docela zklamání, čekal bych kvalitnější rozloučení s takovou kultovní peckou...

133craig

133craig (hodnocení, recenze)

Dnes jsem zkoukla poslední díl a brečela jsem dojetím. Dokonalý seriál s nádherným zakončením. Důstojněji to ani skončit nemohlo. Jsem nadšená. Nejlepší seriál, jaký jsem měla kdy tu čest sledovat.

Hexa

Hexa (hodnocení, recenze)

Tak co říkáte na konec? Podle mě to skončilo až moc "poamericku".

na příspěvěk reagoval Gryphon

Hexa

Hexa (hodnocení, recenze)

Tak jsem to také dokoukala a jestli se můžu přidat, tak ano, Mary mě hodně naštvala (to s tou Edith bylo opravdu podpásovka), ale popravdě mě tam víc rozčilovala Daisy. Sice jenom hloupá kuchtička, ale to co předváděla v posledních dílech bylo na facku. A s tou Mary a Edith, souhlasím, že to nebylo správně, ale ruku na srdce, Edith si to prvotně pokazila sama tím, že mu to neřekla. Možností kdy měla spousty a ačkoliv nevěřím tomu, že Maryina výmluva "Jak jsem mohla vědět, žes mu to neřekla" byla lživá a řekla to naschvál (dle mého a koukám i vašeho mínění), Edith mu to skutečně říct měla. 

DramaQueen

DramaQueen (hodnocení, recenze)

"Jak jsem mohla vědět, žes mu to neřekla?" Tak to určitě, úplně jí sršel ten vztek a žárlivost z očí. Jak já ji nesnášim. Stejně jí to každej zas odpustí po třech nanosekundách. Zakončení jejím šťastným koncem už je vyloženě výsměch. Tohle předběhlo i její neuvěřitelně necitlivé chování během zmizení a následném zjištění úmrtí Gregsona. A to už jsem si myslela, že nic horšího snad ani udělat nemůže (nemyslím jen to nešťastné ostříhání, ale celkové narážky během celé doby). Ať už jsou Vánoce, tohle mě akorát rozčílilo.

Skuby47

Skuby47 (hodnocení, recenze)

Mertax

Myslím, že je dobře, že šestou sérií se příběh uzavírá. Některé motivy se opakují, jako např. policejní vyšetřování v rodině nebo půtky mezi starými dámami, specielně v této sérii vleklé spory o nemocnici. Také se mi zdá, že doba pokročila, služebnictva ubývá, mnozí se snaží změnit svůj život a zajistit si jinou existenci, práci i bydlení, takže pospolitost domu se rozpadá. Už by to nebylo ono. Blíží se velká hospodářská krize a nezaměstnanost. Vlídnost seriálu, pro kterou ho lidé mají rádi, by byla tatam. Doufám, že se ve vánočním speciálu uzavřou všechny nedotažené dějové linie.

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Mertax

Byla strašlivá vždycky, o Matthewa nejevila v první řadě sebemenší zájem (naopak jím prakticky pohrdala), dokud se nedozvěděla, že má Matthewa ráda Edith, teprve pak s ním začala flirtovat, zrovna tak pokazila svatbu Edith s Anthonym Strallanem, když se Edith dozvěděla, že Gregson v Německu zemřel, tak si Mary nechala ostříhat vlasy, aby se v Downtonu zase mluvilo jenom o ní, a spoustu dalších věcí. Častokrát mi přišlo, že autor se u vymejšlení týhle linky náramně baví, čím bude diváky trollovat příště, neb Mary šikanovala Edith (a sem tam i další postavy) za krátkých 52 dílů asi tak na tisíc způsobů.

Mertax

Mertax (hodnocení, recenze)

Gryphon

Jo, taky se mi to nezdálo. Navíc taková krvavá scéna neseděla do celkovýho tónu seriálu.

Tom Riddle: Souhlas! Ale byla tak strašná vždy? Já nemám moc v paměti ty první série, ale nějak matně si vybavuju, že Matthew její povahu zmírnil. Scenáristi se nějak v posledním díle rozjeli - hádka s Edith (která už měla zpoždění pár sérií) a stará Crawley a její proslov o lásce, kterej mě dostal, ale moc mi to k ní nesedělo vzhledem k tomu, jak se vždy urputně držela tradic a starýho řádu..

Jako scenáristickou bezradnost vidím *spoiler* návrat Toma a linii s Barrowem, kterej mi připadá nevyužitej a jen trápenej, aniž by dostal aspoň pět vět za díl, kdy by o sobě promluvil víc.

Docela bych to přála Masonovi a Patmoreový, která by si konečně zasloužila partnera a pauzu od plotny:) Co vy ostatní, jak hodnotíte šestou sérii?

na příspěvěk reagoval Tom Riddle, Skuby47

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Co jsem tak koukal, ve světě je reakce na finiš šestky spíš negativní, ale za mě naprosto boží díl. + zabít Mary, prosím. Do mojí desítky nejnenáviděnějších seriálových postav patří prakticky celou dobu, ale po tomhle díle směle bojuje o první místo.

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

DramaQueen

Já jsem si nejdřív myslela, že tomu špatně rozumím, ale české titulky mě po týdnu přesvědčily, že ne... Bohužel, správné chlapy přitahují většinou takové ženské (i když si to sami nepřipustí :-))

DramaQueen

DramaQueen (hodnocení, recenze)

Nesnáším Mary a nemůžu uvěřit, že prakticky řekla, že Matthew pro ní byl výjimečný tím, že byl dědic titulu a panství. WHAAAAAAAT! 

na příspěvěk reagoval elizabeth_ba

Gryphon

Gryphon (hodnocení, recenze)

spoiler: tak mne tá scéna s prasknutím vredu prišla dosť nerealistická nechce sa mi veriť že to môže naozaj vyzerať takto

na příspěvěk reagoval Mertax

Ivulla

Ivulla (hodnocení, recenze)

Sháním 10. díl 4. řady, ideálně poslat na e-mail. Nabídky pište do zpráv. Spěchá. Děkuji

na příspěvěk reagoval Tom Riddle

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Memento6

Je to takhle:

1. série - 7 dílů

2. série - 8 dílů

1. speciál

3. série - 8 dílů

2. speciál

4. série - 8 dílů

3. speciál

5. série - 8 dílů

4. speciál

a šestá ještě není venku, ale taky bude mít 8 dílů a celé Downton Abbey bude zakončené pátým speciálem.

na příspěvěk reagoval Memento6

Sifaka

Sifaka (hodnocení, recenze)

Někdy je lepší v nejlepším přestat a ne uměle to natahovat, i když mě seriál taky bude moc chybět...

Skuby47

Skuby47 (hodnocení, recenze)

V časopise TVrevue jsem se dočetla, že podle sdělení produkce šestou řadou seriál definitivně skončí. Škoda.

Uživatel Gryphon smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Danny Boyle natočí příběh Sex Pistols

Danny Boyle natočí příběh Sex Pistols

13.01.2021

Režisér Danny Boyle (Trainspotting, Yesterday) natočí pro televizní společnost FX minisérii o legendární anglické punkové kapele Sex Pistols. Scénář napíší Craig Pearce (Moulin Rouge) a Frank… (více)

Filmové Panství Downton se blíží do kin

Filmové Panství Downton se blíží do kin

09.09.2019

Panství Downton, jeden z nejslavnějších televizních seriálů moderní éry, dospěl k velkolepé závěrečné kapitole, která se odehraje v kinech. Stejnojmenný film završuje často neuvěřitelné osudy… (více)

Panství Downton dostane film

Panství Downton dostane film

15.07.2018

Univerzálně oblíbený a cenami ověnčený seriál Panství Downton se dočká filmového přídavku. V oficiálním prohlášení pak kromě jiného tvůrci potvrdili, že se vrátí i původní herecké obsazení v čele s… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama