Reklama

Reklama

Panství Downton

(seriál)
  • Velká Británie Downton Abbey
Trailer 1
Velká Británie, (2010–2015), 50 h 22 min (Minutáž: 47–120 min)

Tvůrci:

Julian Fellowes

Hudba:

John Lunn

Hrají:

Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Penelope Wilton, Joanne Froggatt, Michelle Dockery (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(52)

Působivé kostýmní drama Panství Downton, od scenáristy Juliana Fellowese (Gosford Park, Královna Viktorie), držitele Ceny Akademie, se může pochlubit hereckými osobnostmi, jako jsou Hugh Bonneville, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Dan Stevens, Penelope Wilton, Jim Carter, Phyllis Logan, Siobhan Finneran, Joanne Froggatt, Rob James-Collier a Brendan Coyle. Svět Downtonu díky této hvězdné herecké sestavě překypuje nádherou a vášní. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Mikah k tomuto seriálu (1)

Panství Downton (2010) 

Nabídněte si lahodný britský černý čaj s mlékem a staňte se členy či členkami panství Downton, ať už se budete cítit lépe mezi těmi nahoře či dole. Snad vám přiroste k srdci stejně jako mně a bude vám zatěžko ho opouštět. Seriál se odehrává na počátku 20. století a hýří tedy šarmem a elegancí a i přes všechny nevídané novinky, kterým se postupně otevírají dveře, se lpí na osvědčených tradicích. Jak už zde bylo zmíněno, tento seriál svou úrovní vybočuje ze všech těch, co se v poslední době objevují, plných vulgarit a intimních scén. Žádný z obyvatel Downtonu si nezasluhuje, abych si ho neoblíbila, neboť se všichni projevují lidsky a nemyslím si, že by byly černobílé. Nevidím důvod, proč bych měla hanět druhou sérii, neboť mi nepřišla ničím odlišná od té první, takže pokud jste si Downton v první sérii skutečně oblíbili, dle mě se těch dalších nemusíte bát. ()

Související novinky

Danny Boyle natočí příběh Sex Pistols

Danny Boyle natočí příběh Sex Pistols

13.01.2021

Režisér Danny Boyle (Trainspotting, Yesterday) natočí pro televizní společnost FX minisérii o legendární anglické punkové kapele Sex Pistols. Scénář napíší Craig Pearce (Moulin Rouge) a Frank… (více)

Filmové Panství Downton se blíží do kin

Filmové Panství Downton se blíží do kin

09.09.2019

Panství Downton, jeden z nejslavnějších televizních seriálů moderní éry, dospěl k velkolepé závěrečné kapitole, která se odehraje v kinech. Stejnojmenný film završuje často neuvěřitelné osudy… (více)

Panství Downton dostane film

Panství Downton dostane film

15.07.2018

Univerzálně oblíbený a cenami ověnčený seriál Panství Downton se dočká filmového přídavku. V oficiálním prohlášení pak kromě jiného tvůrci potvrdili, že se vrátí i původní herecké obsazení v čele s… (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama