Reklama

Reklama

Detektiv Emmet Fields (Luke Evans) je povolán k případu brutální vraždy dvou žen. Při pátrání zjistí, že zločin se až moc podobá smyšlené vraždě, která byla do detailu popsaná v povídce spisovatele Edgara Allana Poa (John Cusack). Předvolá tedy tohoto sociálního vyvržence k výslechu, ale zatímco je Poe ve vazbě, dochází k další strašlivé smrti - opět inspirované jedním z jeho příběhů. Fields tedy vyzve Poa, aby mu pomohl zastavit toto krvavé šílenství… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Diskuze

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Tak tohle Cusackovi evidentně nesedlo, resp. byl do této role chybně vybrán. On sám je v roli toporný, jakoby si říkal ať už mám tohle filmování za sebou.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Insegrim:  jo to mě taky ráno napadlo ... film je to podle mě dost dobrý ... a ten konec už mi nepřijde tak blbý jak včera ... v r. 1849 už uměli dianostikovat smrt jedem ? 

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

lidi můžete mi někdo vysvětlit SPOILER : Poe na konci vypil ten jed proto, aby mu ten vrah ukázal Emily ? Jestli ano tak jaký je vrahův motiv zabít Poa ? Že by zmagořený největší fanoušek jak to vrah sám o sobě řekl (samozřejmě, až na to slovo zmagořený) KONEC SPOILERU

erased

erased (hodnocení, recenze)

v kině jsem si říkal jak budu prskat a nadávat až znovu uvidím to modrý hodnocení tehoto skvělýho filmu...naštěstí je tady 68% (60-70 in fact) přesně hodnocení nejlepších filmů, takže jsem se zase rychle uklidnil :)

hrozd

hrozd (hodnocení, recenze)

Podle mě se Cusack na tuto roli příliš nehodí. Ale nechám se překvapit.

Pajaindian

Pajaindian (hodnocení, recenze)

StarsFan: Ok. Vím, že se filmy nedrží předlohy... a myslím si, že je to normální. Film a kniha jsou různorodé věci a tak mi to nevadí - nesrovnávám je. Ale proč tedy ten název, když to nemá skoro nic společného?

StarsFan

StarsFan (hodnocení, recenze)

Pajaindian: Třeba už ten film viděla. (Já jsem na něm ostatně před několika dny byla v kině také.) A má pravdu: Havran je lehce zavádějící název. ;-)

Pajaindian

Pajaindian (hodnocení, recenze)

fortu: A jak to víš? Podle taileru?.... to zatím nevíme.... Já si třeba myslím, že tam bude děj prokládán verši z Havrana, a tak ho v konečném důsledku celý převypráví. Ale jak to bude?

fortu

fortu (hodnocení, recenze)

Zajímavá podívaná, taková pěkná americká verze Sherlocka Holmese, kterou díky několika kvalitním krvavým záběrům a jedné lekavé scéně řadím film mezi tu lepší polovinů thrillerů, které jsem viděla. Nicméně považuji název Havran za trochu zcestný, protože moc zmínek o této básni ve filmu nepadne.

Honzua

Honzua (hodnocení, recenze)

Nečekal bych žádný atmosférou prodchnutý ( a hlavně promyšlený) horror, který by naplnil obsah Poeových povídek a jejich uměleckou hodnotu. Title Havran je podle mě zavádějící a ve skutečnosti film s básní nebude mít absolutně nic společného, jde jenom o chytlavý název, který má spojit to, co se bude odehrávat ve filmu s postavou E.A. Poa. Možná dojde na nějakou paralelu s Eleanorou a dívkou, do které se v traileru Cusack zamiluje a snaží se později zachránit. Marně? Toť otázka. Havran pak zřejmě bude onen seriový vrah, kterému se bude chtít Cusack pomstít. S největší pravděpodobností se to poveze v duchu Downeyho Sherlocka Holmese :) což není uplně na škodu, záleží ale na tom, za jaký konec to vezme režisér.

Jilly

Jilly (hodnocení, recenze)

Ten Cusack mi k němu prostě napasuje, ale Poeovi čtenáři, nelomila bych nad tím rukama. Proč neudělat z E.A. Poa detektiva když může Bekmambetov udělat z Lincolna lovce upírů:D

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

Z traileru moc nadšený nejsem. Akcent na epiku a doslovnost se s básní E.A. Poea příliš neslučuje, naopak Havran se vyznačuje všudypřítomnou temnotou, která je ale neuchopitelná, náznakovitá, bez nějaké rozmáchlé akce. Navíc Cusack jako hlavní postava? To se trefili dost mimo. V jeho vyžehlené tváři se nezračí ani náznak těžkého života, jaký Poe ve skutečnosti měl.

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

movieband: invaze nebyla strašná, vendeta taky nebyla strašná a nejspíš nebyl strašný ani ten ninja, ale v případě vendety a invaze zas tak dobře s předlohou nepracoval teda a film s námětem vražd podle EA Poea bych asi radši nějaký atmosferičtější a právě s dobrým porozuměním jeho tvorbě, ale jako u mcteigueho je šance ne na nějaký trapas, ale na děsně hustě se tvářící, ale přitom jednoduchý thriller s trochou nepatřičně akčních scén, ale tak třeba to natočí jinak než jak točil doteď :)

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

já si myslim že nebude zas tak zle .. dyť Invaze nebyla zas tak strašná a to V jako Vendeta nevím jaké je páč sem to eště neviděl, ale vypadáto že to mělo celkem ohlas podle hodnocení .. já mu věřím a nějake obavy nemám ...

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

jak to točí mcteigue tak to má člověk oprávněnou obavu z možnosti toho, že to bude přehnané a bez nějakého citlivějšího a věrnějšího zpracování vzhledem k postavě a tvorbě EA Poea

hadouken

hadouken (hodnocení, recenze)

Tak to vypadá na velmi zajímovou podívanou. Už se těším. Cusacka mám velmi rád, tak se těším.

 (hodnocení, recenze)

spiral: mohlo by to dopadnou jako Sedm z XY.soletí

spiral

spiral (hodnocení, recenze)

Willy Wonka:  Myslim ze zamer toho filmu je aby sme nefedeli kto je vrahom, ci hej?

Willy Wonka

Willy Wonka (hodnocení, recenze)

Malá otázečka... Z traileru mi nebylo úplně jasné, kdo ztvární roli vraha. Doufám, že je to Brendan Gleeson, protože to je špička a myslím, že by mu role mohla sednout...

movieband

movieband (hodnocení, recenze)


Miagy: přesně vystihnuté .. nemožu se na to dočkat .. sem zvědav na scénu s kyvadlem ... atmosféra by snáĎ mohla aspoň trochu odpovídat atmosféře Poeových povídek .... rozhodně si taky mslím že Cusack v roli Poea nevypadá špatně ...

Miagy

Miagy (hodnocení, recenze)

Ako obdivovateľ tohto majstra a zakladateľa hororového a detektívneho žánru sa teším na "novodobé" stvárnenie jeho poviedok, ktoré ale určite nebude siahať jeho poviedkam ani po členky . Španielska hororová škola by mohla ale opäť ukázať svoje majstrovstvo v točení tých najhustejších atmosfér.

Miagy

Miagy (hodnocení, recenze)

JohnDean: skutočný spôsob Poeovej smrti ostáva záhadou. A v žiadnom prípade "nesekl" o chodnik, ale skonal v nemocnici, kde sa neprebral z kómy.Najnovšie dohady hovoria o jeho vzacnej alergii na omamné látky a alkohol, ktorý donho naliali pocas volieb sa postaral o zvysok...váž slová o tomto géniovi.:)

JohnDean

JohnDean (hodnocení, recenze)

Mne by naopak zajímalo, jestli tvůrci zachovají skutečný způsob Poevy smrti - totiž že vyšel z hospody a sekl sebou na chodník. :)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Cusack je Poe

Cusack je Poe

31.08.2010

John a Edgar Allan – to jste si určitě domysleli. Zdá se, že slavný básník a jeden z otců moderní detektivky a hororu je v podobné situaci jako Dracula – plánuje o něm film úplně každý. Sylvester… (více)

Reklama

Reklama