Reklama

Reklama

Prostřeno!

(pořad)
všechny plakáty
Trailer
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 50 min

Účinkují:

Václav Vydra nejml., Jana Boušková, Ivanka Devátá, Yemi Akinyemi, Zbyněk Merunka, Ludmila Žemberyová, Martin Stropnický, Veronika Žilková (více)
(další profese)

VOD (1)

Pět soutěžících, pět večeří, menu tradiční i exotická! Reality show Prostřeno! je každodenní návštěvou vašich domovů, přehlídkou tanců kolem plotny, lákavou ochutnávkou, ale i sondou odolnosti zúčastněných. Dívejte se a HODNOŤTE! Kromě šedesátitisícové výhry, která je výsledkem klání soupeřů, je tu i deset tisíc pro každého, koho zvolí diváci. Vyhrát může dokonce i divák, který se jen zúčastní hlasování. A to celých 10 tisíc korun! (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (641)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy kdy vysílali Prima vařečku, na kterou se dalo alespoň koukat? Když slyším hlas pana Vydry v tomto pořadu začínám dostávat kopřivku(a to mi jináč nevadí) a to nemluvě ani o soutěžících, kteří tam praktikují propracovanější teorie jak toho druhého znemožnit, než v seriálu Borgiové a to už je co říct. 20% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak buď jsme opravdu národ dutých kebulí, nebo platí teze, že se do televizních estrád hlásí přednostně nižší vrstva planktonu. A není rozhodující, zda si před kamery zaskočí přivydělat k popelařině, nebo demonstrovat dekadentní nevkus zbohatlíka. Nikdo mi totiž nenamluví, že zde jde především o kulinářské umění. Voayérské oblézání soukromých prostor žranec čvaňhajícího zoufalce mluví za vše. Zajímala by mě velikost onoho drobku z koláče, který si poctivě zapisuje recepisy a neprská pouze odsuzující věty na adresu soutěžících maminek, týnek, staromládenců a gayů. Já to tedy nejsem. Hodnotit mohu pouze z hlediska samce, který své partnerce dopřává několikrát týdně až trapnou volnost v manipulaci s ovladačem. Jako úlitbu zase ona toleruje mou tendenci dabovat ústřední postavy vlastními, příhodnými texty, od čehož však překvapivě ustupuji. Přes mé vulgarismy totiž zaniká lidová moudrost, distribuovaná Vydří rodinkou, což - a to snad uznáte - je škoda. Ony poetické bláboly, které snad sepisuje sám Alby Reichel, hutně dotvářejí atmosféru amatérského dokumentu na téma kretenismus v české společnosti. Hvězdu dávám za fakt, že mohu každý všední večer pokřikovat na svou milující rákosku že je PROTŘENO. Dělám to cestou z hajzlu. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jako televizní pořad se mi líbí,ale raději bych vypnul zvuk,protože poslouchat trapné poznámky Bouškové a Vydry je jako si dřít prdel a šmrkgel papír. Jejich poznámky jsou buď čteny ze scénáře psané blbé puberťačky a nebo někoho,kdo nemá smysl pro styl a humor a doma se mu nevede. Ti dva to fakt kazí,kdyby dokázali komentovat dění okolo,ale oni jen řeknou něco ve stylu. "Hm to vypadá dobře." "Ta vařit umí." Škoda,protože nápad je dobrej,ikdyž kdoví z čeho tohle byl odvar. ()

prome odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení se vztahuje ke dvěma dílům. Ti lidi, co se v těch dílech vyskytli, by si víceméně zasloužili facku. Tolik blbých keců za takovou chvíli jsem už nějakou dobu neslyšel. A ty jejich tzv. "hodnocení". Škoda slov. Doufám, že už nikdy nebudu tomuto odpadu vystaven. Před tím jsem měl ještě nějakou náladu, ale toto mi ji srazilo na bod mrazu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výborně vymyšlený formát, v podání TV Prima ovšem pro mě v podstatě nekoukatelný. Výčet věcí, které mě na PROSTŘENO k uzoufání iritují, by byl nekonečný. Buranský komentář Vydry a Bouškové (kteří navíc omílají z 90% pořád to samé dokola, bože! po pár dílech by to člověk mohl říkat místo nich, protože už přesně ví, co kde budou říkat). Prznění češtiny řadou děsivých slov a obratů ("šmějděníčko šmejdění" asi nejděsivější příklad). Scénář, který soutěžící nutí do stupidních a nucených aktivit, aby se vůbec zaplnila relativně dlouhá stopáž jednoho dílu (stupidní "úkoly týdne", nevtipné "zábavy", idiotské předvídání ostatních, kde asi bude aktuální hostitel bydlet a co bude vařit...). To nejhorší je ovšem reklamní a bulvární balast, do něhož je cely pořad po krk utopen (nekonečný proud reklam před pořadem, v průběhu i po něm - na internetu je to ještě horší a na Prima Play se na to kvůli neustálým reklamním pauzám nedá v podstatě koukat, o pravděpodobném výskytu product placementu nemluvě) - o všemožných exotech v pořadu s oblibou píše bulvár, který ze soutěžících dělá (nepochybně s důkladnou podporou primáckého PR oddělení) rychlokvaškové podřadné "celebrity" na jedno použití, kterým se všichni vysmějou, aby po nich za týden neštěkl pes (virální životnost některých videí je ovšem pozoruhodná). Příšerné je i to, že člověk při sledování ani nemá jistotu, co vše soutěžícím předepisuje scénář (respektive do čeho jsou nuceni smlouvou) - všichni se zde chovají tak příšerně nepřirozeně, až to bije do očí. Och, člověk samozřejmě ví, že princip tohoto pořadu je vystaven na tom, ztrapnit každý týden hrstku zoufalců, kteří ze sebe v televizi udělají naprosté idioty kvůli směšné výhře 50 000 Kč, ale stejně se pořád nemůže ubránit údivu z toho, že se pořád najde dostatek jedinců bez špetky soudnosti, kterým toto nedochází a kteří se tam stále hrnou. Považuji za ironiii osudu, že vedle pořadů zkušených profesionálů (typu Pohlereichovo "TEĎ VAŘÍ ŠEF!" ), kterých aktuálně běží v telce hne několik, vyznívají směšné gastronomické pokusy "amatérských kuchtíků" v PROSTŘENO jako nevtipná fraška, která je skoro k pláči. Ne vážně, člověku se chce těch lidí skoro litovat kvůli tomu, jak neumí vařit a kde bydlí (och bože, nikdy by mě nenapadlo, že když budu bydlet v pronajaté špeluňce s komunistickým nábytkem v Horní Dolní, že si budu domů zvát televizi). Je mi na zvracení z toho, co tento pořad dělá z lidí a co se v něm ukazuje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Za deset let se v pořadu o výhru ucházelo 1 764 účastníků, kteří ve svých domovech připravili a servírovali 8 800 chodů. Mezi soutěžící byla rozdělena výhra v celkové výši 17 425 000 Kč, diváci pak získali 480 000 Kč. [Zdroj: časopis Blesk TV Mánie] (Duoscop)
  • Za deset let se v pořadu nikdy nevařila rajská nebo koprovka. [Zdroj: časopis Blesk TV Mánie] (Duoscop)
  • Při udělování výhry hraje píseň „Bitter Sweet Symphony“ od The Verve. (SONY_)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama