Reklama

Reklama

Prostřeno!

(pořad)
všechny plakáty
Trailer
Reality-TV / Soutěžní
Česko, 2010, 50 min

Účinkují:

Václav Vydra nejml., Jana Boušková, Ivanka Devátá, Yemi Akinyemi, Zbyněk Merunka, Ludmila Žemberyová, Martin Stropnický, Veronika Žilková (více)
(další profese)

VOD (1)

Pět soutěžících, pět večeří, menu tradiční i exotická! Reality show Prostřeno! je každodenní návštěvou vašich domovů, přehlídkou tanců kolem plotny, lákavou ochutnávkou, ale i sondou odolnosti zúčastněných. Dívejte se a HODNOŤTE! Kromě šedesátitisícové výhry, která je výsledkem klání soupeřů, je tu i deset tisíc pro každého, koho zvolí diváci. Vyhrát může dokonce i divák, který se jen zúčastní hlasování. A to celých 10 tisíc korun! (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (641)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kvanta lidičků se na čtyřicet minut denně mění na gurmety a kulinářsky geniální gastroznalce... nebo si to alespoň myslí. Reality záležitosti tvořej lidi, takže záleží na tom, jaká sebranka se u stolu sejde - dokud se dohaduje banda pokorných maminek o tom, že stehno chtělo dopéct a brambory přihřát, zábava padá někam za sporák, ovšem s příchodem přechytralých taktizátorů, sociálních dinosaurů a konfliktních pitomců sledovatelnost strmě stoupá až ke čtyřem hvězdičkám! Včetně krásné satisfakce pokaždé, kdy idiot dostane po čuni. Teda málo bodů. Konflikty divadýlka s upřímností tu místy nabývají epických rozměrů a je hezký vidět, že i tahle pochybná zábava o lidech a jejich kvalitách dost vypovídá - o ničem jiným to není a nikdy nebude. Na vaření kadí pes. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Na to, jak plivu po většině současné televizní tvorby, musím říct, že se při shlédnutí několika posledních dílů hodně dobře bavím a navíc žrádýlko, na to já nedám dopustit. Spolu s Vylomeninama asi to nejlepší, co se v oblasti českých tv show s obsazením z lidu v telce nachází. Jen z komentátorské dvojice bolí hlava a panenky zažívaj pěkné otáčky. Další mínusové body ještě za první pětiminutovku, prohlídku bytů a dodatečnou zábavu, to mi přijde tak nějak zbytečné. Ač přiznávám, prvních patnáct minut nesleduju, nebaví mě sledovat vaření a naturálie jako spíš nátury českých strávníků. A jak diskuze na FB a jinde potvrzují, že na to chování co týden kdekdo nemá nervy, stejně se na další díl podívají taky. Aby ne, je to potutelná prča (a za tu jdu o hvězdu vejš). 70% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výborně vymyšlený formát, v podání TV Prima ovšem pro mě v podstatě nekoukatelný. Výčet věcí, které mě na PROSTŘENO k uzoufání iritují, by byl nekonečný. Buranský komentář Vydry a Bouškové (kteří navíc omílají z 90% pořád to samé dokola, bože! po pár dílech by to člověk mohl říkat místo nich, protože už přesně ví, co kde budou říkat). Prznění češtiny řadou děsivých slov a obratů ("šmějděníčko šmejdění" asi nejděsivější příklad). Scénář, který soutěžící nutí do stupidních a nucených aktivit, aby se vůbec zaplnila relativně dlouhá stopáž jednoho dílu (stupidní "úkoly týdne", nevtipné "zábavy", idiotské předvídání ostatních, kde asi bude aktuální hostitel bydlet a co bude vařit...). To nejhorší je ovšem reklamní a bulvární balast, do něhož je cely pořad po krk utopen (nekonečný proud reklam před pořadem, v průběhu i po něm - na internetu je to ještě horší a na Prima Play se na to kvůli neustálým reklamním pauzám nedá v podstatě koukat, o pravděpodobném výskytu product placementu nemluvě) - o všemožných exotech v pořadu s oblibou píše bulvár, který ze soutěžících dělá (nepochybně s důkladnou podporou primáckého PR oddělení) rychlokvaškové podřadné "celebrity" na jedno použití, kterým se všichni vysmějou, aby po nich za týden neštěkl pes (virální životnost některých videí je ovšem pozoruhodná). Příšerné je i to, že člověk při sledování ani nemá jistotu, co vše soutěžícím předepisuje scénář (respektive do čeho jsou nuceni smlouvou) - všichni se zde chovají tak příšerně nepřirozeně, až to bije do očí. Och, člověk samozřejmě ví, že princip tohoto pořadu je vystaven na tom, ztrapnit každý týden hrstku zoufalců, kteří ze sebe v televizi udělají naprosté idioty kvůli směšné výhře 50 000 Kč, ale stejně se pořád nemůže ubránit údivu z toho, že se pořád najde dostatek jedinců bez špetky soudnosti, kterým toto nedochází a kteří se tam stále hrnou. Považuji za ironiii osudu, že vedle pořadů zkušených profesionálů (typu Pohlereichovo "TEĎ VAŘÍ ŠEF!" ), kterých aktuálně běží v telce hne několik, vyznívají směšné gastronomické pokusy "amatérských kuchtíků" v PROSTŘENO jako nevtipná fraška, která je skoro k pláči. Ne vážně, člověku se chce těch lidí skoro litovat kvůli tomu, jak neumí vařit a kde bydlí (och bože, nikdy by mě nenapadlo, že když budu bydlet v pronajaté špeluňce s komunistickým nábytkem v Horní Dolní, že si budu domů zvát televizi). Je mi na zvracení z toho, co tento pořad dělá z lidí a co se v něm ukazuje. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad (Soutěž / Reality show). Abych řekl upřímně, je stupidní a režijně nalajnovaná soutěž, ale této soutěže se zúčastnil můj švagr Ondřej Kunst a odvysílání jeho epizody už to pro mě není tak podprůměrná záležitost. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 45% (2*) | ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Normálny človek by sa tam nikdy neprihlásil. Veď kto by si pustil tlupu úplne cudzích ľudí do spálne? A koho by bavilo počúvať trapné pripomienky na každú pič*vinu v teple vlastného domova? Od Prostřeno nečakajte niečo netradičné na jedlo. Keď už sa tam nejaký gurmán prihlási, tak chce logicky vyhrať a nebude riskovať, že by jeho súperi žerúci celý život párky, kura, rybu jedine z konzervy, zemiaky na jeden spôsob skolabovali pri vybočení z konzumnej rutiny. Dobre sa pozerá na toto strápňovanie pochybných existencií pred celým národom, ale vidieť 754 x po sebe kuřecí vývar, řízek a dezert z piškotů je naozaj SM. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Ústřední znělka pořadu je úryvkem z písně „Fly or Die“ od hip hopových N.E.R.D. (Fenk)
  • Při udělování výhry hraje píseň „Bitter Sweet Symphony“ od The Verve. (SONY_)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama