PORT (TV pořad)

Publicistický / Krátkometrážní

Česko, 2006, 22 min

Petr Zrno

Až na moderátora, kterému čeština zrovna moc nejde, je tento pořad ukázkou, jak lze vědu "vyučovat" nejen poučnou, ale i zábavnou a vtipnou formou. :)(28.6.2011)

Jen ať se děti učí anglicky a zákony vědy všeho druhu.(18.2.2011)

Michael je prostě boreczek. Líbí se mi jejich domácí experimenty a vtipkování během reportáží. Palec hore.(10.9.2011)

U tohodle se směju mnohem víc než u kdejaký stupidní komedie (Hannah Montana, viděl jsem od boku a je to asi tak příjemný, jako vidět na tváři vaší holky zaschlý semeno, když víte, že není vaše) a základy angliny se hodí vždycky. Ještě k tomu to k něčemu je. 75%. Nejvíc jsem se zasmál u měření rychlosti světla podle jeho vlnové délky vynásobené vzdáleností spálených skvrh na krajíci chleba z mikrovlnky s tím, že se omlouvají, ale že měření nemusí být přesné.(22.10.2011)

• zdeny99

Pořad nabízí pestrou škálu různých odvětví z vědy. Bohužel je jich tolik, že většina z nich mne nezajímá. Zajímá mne jen určitá část a té je opravdu málo. Z tohoto důvodu je pro mne tento pořad pouze průměrný, ačkoliv je vyráběn kvalitně.(14.1.2011)

Hlavně za Michaelovy experimenty.(27.3.2011)

Ještě že máme veřejnoprávní televizi, která se místo produkování komerčního odpadu věnuje třeba i popularizaci vědy.(25.2.2012)