Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podporučík Jareš (O. Pavelka) z ostravské kriminálky je pro jisté pracovní nepříjemnosti převelen do Prahy. Jeho spolupracovníky se stávají kolega Bílek (M. Vašut), kterého zná již z dřívějších let, a mladý obětavý Ivan (M. Dlouhý). Při pátrání se Jareš projeví jako člověk nekompromisní a vytrvalý, metody jeho práce se však příliš neslučují s představami nadřízených, a proto se brzy dostává do konfliktů nejen s nimi, ale i s osobami z vyšších společenských kruhů. Vyšetřováním několika zdánlivě nesouvisejících případů, jako je překupnictví, loupež, ale i vražda, odhalí Jareš dokonalou organizaci pražského podsvětí, do kterého patří nejen lidé z nižších společenských vrstev. Jeho překvapivé zjištění, kdo všechno je zapleten do kriminální činnosti, je korunováno šokující skutečností, že ani jeho kolega Bílek není bez viny… (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

ghatos 

všechny recenze uživatele

V Bony a klid se to dotáhlo do dokonalosti, ale tohle je zajímavý doplňující materiál k dané tématice. Duch doby se tu zachytil moc pěkně. Samotná Divoká svině je hodně divoká ve svém střihu - ten je hodně zběsilý. Hudební pokres je také dost invazivní a vlastně mi to chvílemi připomínalo Nahotu na prodej, která měla přijít na svět teprve o několik let později :) . Zápletka není nějak extra povedená, na druhou stranu závěr je poměrně odvážný a ne zcela pozitivní. Ano, jsou tam chyby, ale divák si film může užít, když je třeba fanoušek osmdesátek :) . 66%. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná touha autorů poháněná nedostatkem západních akčních filmů, spolu s nadšením a šíleností tehdejší doby je cítit v každém záběru. Nadšení ze Sametové revoluce stříká i z obličejů všech herců. Jakoby kvůli tomu všemu šla logika stranou. Casting do rolí snad vůbec neproběhl. Přijde mi, že každý hrál to, k čemu se dostal. Vůbec celý film mi přijde, jako "hurá" akce. Scénář a dialogy postrádající smysl. Film je plný doslova "výkřiků" do záběrů. Střihy, které se zdají být nahodilé, náhodné a nelogické. Hudba, která se záhadně ztlumuje a zesiluje mnohdy v naprosto nevhodných okamžicích. Jak bych na to ale reagoval v tehdejší době? Asi s nadšením! Ano, opravdu. Tento film bych bral (v dnešní době) spíš, jako jakýsi dokument a doklad toho, jaká byla tehdy euforie. Totiž - ať už je scénář, obsazení do konkrétních rolí, hudba, střih...sebehorší, tak celý tým vtiskl do filmu nevědomky něco, co ani nezamýšleli. A to je právě nadšení tehdejší doby. Prostředí v jakém film vznikal je totiž nefalšované a dobře zachycené. Také tam lze najít poctivé kaskadérské kousky. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Najít Ostravu ve filmu před revolucí je skutečný oříšek. Takže mě jako ostraváka potěšilo ji zahlédnout, byť jen na moment. Ale jinak docela průměrná kriminálka, jejíž hlavním problémem je těžko překousnutelná délka. Filmy v druhé půlce osmdesátých let měly za cíl být co nejvíc autentické a přiblížit se divákům. A to je další problém. Ztrácí se filmovost. Tím ale snímek nemá potřebnou dramatičnost, i když se o ni po celou dobu snaží. Film je ale ještě jedním zajímavým ukazatelem. Ukazuje nakolik už komunisté neměli sílu zachraňovat režim. Spoustu věcí, které filmy zobrazovali právě v druhé půlce a hlavně na konci osmdesátek, by v letech předchozích ani náhodou neprošly. Tenhle film už asi natáčeli těsně před revolucí. Bohužel z divokých devadesátých let se vzpamatovává republika dodnes. A všechny kategorie postav dostali díky revoluci, Havlovi a Klausovi svobodu podvodů a zlodějen. Revoluce jim vlastně umožnila dělat to, co do té doby dělali s přimhouření očí režimu. Nově nabytá svoboda nás tak stála velmi draho. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Prototyp a názorná ukážka zlého filmu. Réžia nikde, scény preskakujúce, že dejovo sa divák stráca od začiatku až po koniec a márne dumá, čo vlastne nám tým film v týchto scénach (ne)chce povedať. Pavelka herecky toporný, Jandák taktiež je viac k smiechu ako uveriteľný záporák. Postavy vo filmu chodia odničoho - nikam, proste...všetko zle. Tytam sú Bony a klid, Kamarád do deště a spol. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného to nebylo, jen chabá snaha natočit něco ve stylu Hollywoodu s honičkami, několika vytlučenými domy a podivnými továrními konstrukcemi. Tento pokus o moderní pojetí, kdy si spousty věcí musí člověk domyslet, neboť se zdá, jako by něco bylo z filmu vystřiženo, prostě nevyšel podle přání tvůrců. Navíc tento druh kriminálek o překupnictví pašovaného zboží mě moc nebaví, protože stylu, s nímž zločinci pracdovali a pracují, jsem nikdy nepochopil. Pavelka se snažil seč mohl udělat něco ve stylu svérázného policisty J.-P. Belmonda, ale ačkoliv se na kriminalistu docela hodí, jsou mu bližší jiné role. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Pronásledování v Ostravě se natáčelo na Dimitrovově třídě. V Praze se natáčelo na celé řadě míst: Václavské náměstí, Železniční most pod Vyšehradem, Strakonická ulice, Dejvice. Poslední scéna se natáčela skutečně v ulici Kováků na Praze 5 v budově bývalých smíchovských lázní, které v devadesátých letech dvacátého století musely ustoupit nové zástavbě. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama