Reklama

Reklama

Agent CIA Grant pomůže československému vědci Janu Benešovi utéct do Spojených států. Avšak tam Beneše málem zabijí nepřátelští agenti a vědec zůstane v kómatu s poraněným mozkem. Americká armáda má eminentní zájem na tom, aby Beneš žil. Vědec totiž zná způsob, jak vyřešit problémy spojené s novým vynálezem, použitelným v armádě i v lékařství. Tím vynálezem je schopnost zmenšit věci i lidi na velikost mikrobu a dopravit je například do lidského těla. A právě to nyní tým specialistů udělá. Grant se musí jako bezpečnostní dohled přidat ke čtyřem odborníkům, kteří jsou ve speciální ponorce dopravení injekční stříkačkou do Benešovy tepny. Jejich cílem je proniknout do vědcova mozku a tam laserem uvolnit nebezpečnou krevní sraženinu. Jenže brzy nastanou nečekané problémy. Pro výpravu miniaturních vědců začíná závod s časem, s Benešovým imunitním systémem i s neznámým sabotérem… (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně důkaz, že si Richard Fleischer uměl poradit s jakoukoliv žánrovou podívanou a potrpěl si na vyšperkované úvodní titulky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zcela navážno pojaté dobrodružství ve stylu, kterého později využil v podstatně komediálnějším tónu natočený Vnitřní Vesmír. Po čtyřiceti letech stále zajímavá podívaná, i když z technického hlediska samozřejmě již trochu omšelá. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Být mladší, tak jsme z podobně laděného snímku určitě více nadšený. Prostředí pohádkově zajímavé, ale současně věděcky věrné přináší zajímavý pohled do lidského těla a dává možnost maximálně využít stávajících efektů. V roce 66 však efekty zdaleka nebyly na dnešní úrovni, ale přesto působí velmi zajímavě a dobře, což dokazují i dva Oskaři(da speciální efekty a výpravu), které si film jednoznačně zaslouží. Sci-i příběh má slušné tempo a představuje vnitřní vesmír (jak je i název podobného filmu s Meg Rayn:)) poutavým způsobem. Bohužel, jak jsem řekl, dříve by to pro mě byla možná i bomba na hranici 4-5, ale dnes už mě to tolik neohromí, takže slušné 3*. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Fantastická cesta v miniaturní ponorce uvnitř těla jednoho důležitýho vědce (kterej se náhodou jmenuje Beneš) za účelem odstranění krevní sraženiny v mozku. No co se dá čekat od 40 let starý scifárny? Čas se holt nedá zastavit a filmový triky a speciální efekty jsou dneska úplně někde jinde. Pohled na herce zavěšený na lanech mezi kulisama z papundeklu, který maj představovat lidský tělo, je spíš k smíchu, ale to se dá překousnout. Nedá se ovšem překousnout, že to byla pěkná nuda a nějaký akce se dočkáme až úplně na závěr. Od chvíle, co se spustily úvodní titulky, který teda byly docela solidní úlet, mi to připadalo, jak kdyby se natáčenim všichni prohulili. Prostě samý barvičky, divný zvuky, rádoby filozofický bláboly, kdy se vědci bavěj o duši a o bohu... Největšim kladem na filmu tak zustávaj vnady Raquel Welch. Jenom je trochu škoda, že nám toho neukázala víc. Ovšem nejvíc mě nasralo, že nám ve filmu neukázali, jak dopad ten týpek, když se mu v hlavě zvětšila ta skvělá ponorka, kterou tam naši hrdinové zanechali na pospas bílejm krvinkám :-) Radši se snad podívejte na videoklip Scooter - Let me be your valentine. Myslim, že v tom 4-minutovym klipu je v podstatě všechno důležitý z celýho filmu :-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tahle „scifárna“ možná v době vzniku dokázala na tehdejší publikum zapůsobit, u současného diváka je však tato šance mizivá. Jestli bych měl jmenovat alespoň něco, kvůli čemu se má na tenhle film smysl dívat (i když ho rozhodně nedoporučuju), byl by to Donald Pleasence a alespoň po nějakou část stopáže docela solidní detektivní složka filmu hledající sabotéra ve vlastních řadách, to je bohužel vše (ok, pánská část publika by si ještě teoreticky mohla přidat Raquel Welch v upnuté kombinéze, ale popravdě řečeno, spíš mě ty detailní záběry na ni nutily k úsměvu, než aby ve mně vyvolávaly nějaké choutky). A vůbec celý film na mě působil víc směšně než jakkoliv napínavě nebo nějak zvlášť zajímavě, až ať už šlo o slabé triky (i na tehdejší dobu), scénáristické berličky (zvláště náhlé prosvícení myslí obou vojenských pohlavárů mě málem sundalo ze sedačky) nebo pojetí času (ještě bych snad byl ochotný přistoupit na to zpomalené odpočítávání v lidském těle, i když opravdu jen s velkým sebezapřením, ale v žádném případě ne tomu, které probíhalo v laboratoři). A jako Čech nevím, jestli se mám stydět za hloupost tvůrců nebo naopak být potěšen tím Benešem (asi jenom někdo hodně naivní může tvrdit, že pojmenování postavy po našem druhém prezidentovi byla úplná náhoda). V každém případě to vidím pouze na 2*, docela slabota. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Víc se mi líbil komediální remake Innerspace, ale zajímavé, hlavně výtvarné, pojetí zde bylo. Jenom, ehm, stupído elementy vyprávění trochu přetloukaly ty populárně naučné, nebo jak to říct... Myslím, že CGI zase o generaci pokročila a je na čase to natočit opravdu seriozně realisticky... (což se ostatně podle všeho chystá). ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento film viděl v době, ve které vznikl, tak možná bych napsal něco jako: "Výborný film. Je neuvěřitelné, jak jsou v dnešní době ty efekty přesvědčivé. Pokud to takhle půjde dál, tak je možné, že na přelomu roku 2000 budeme moct cestovat i na měsíc! K tomu Raquel Welch jako třešnička na už tak výborném dortu." Bohužel jsem to viděl až dnes, takže to pro mě bylo spíše utrpení. Dávám dvě hvězdičky, jednu za Raquel, která fakt byla kočka, druhou za tak zábavnou chybu, že SPOILER!!! v jeho makovici zapomněli tu ponorku, takže když se zvětšila posádka do své normální výšky, tak ten maník byl už asi tuhý… :-) A uživatel dobytek to vystihl přesně. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

V tých rokoch, keď som to pozeral, som chcel bať na mieste jedného z bádateľov v zmenšenej ponorke - ale nielen kvôli vnadám božskej Raquel, ale kvôli zážitku byť súčasťou ľudského organizmu ..... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I v době počítačových triků působí efekty Fantastické cesty velmi dobře. Aby ne, když na výtvarných návrzích se podílel sám velký surrealista Salvador Dalí! Pouť miniaturní ponorky lidským tělem se tak stává dobrodružstvím ve velkolepém světě, který všichni obýváme, a přesto je pro většinu z nás zahrnut tajemstvím a nepoznáním. Srdce působí jako obří chobotnice, která se v pravidelných intervalech nadýmá a zase splaskává. Srdeční chlopně jsou krápníkovými jeskyněmi, žíly a tepny tunely do nebezpečí. Modely srdce, mozku, tepen i žil dosahovaly obří, až stometrové velikosti. Poprávu tak obdržely Oscara. A jestliže červené krvinky připomínají pouťové balonky, či neškodné trepky, pak bílé jsou pravými predátory! Příběh je prostší, o napínavé scény však není nouze. A pak, krásná Raquel Welchová je opravdu kus! ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu si pamatuji jen bílou krvinku, která si člena posádky spletla s krmením a pak matně další scény. Přesto na mě tento film zanechal docela dojem. Pravda je to už strašně moc let co jsem to viděla (jako dítko), ale na dobu natočení...fakt dobrý ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zpracování velmi oblíbeného a slavného námětu formálně pokulhává a dá se říci, že atraktivněji si s ním poradili i tvůrci Simpsonových v jedné z čarodějnických epizod. Po vypuštění do lidského těla bohužel nabírá film sestupnou tendenci a namísto důmyslných hrátek s fantastickým prostředím ho zdobí spíše zapomatovatelní herečtí představitelé v čele s Donaldem Pleasencem a mega krásnou Raquel Welch, která se možná do vědeckého mondůru moc nehodí, ale oku lahodí i tak. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

No je to samozřejmě blábol, ale já se řehtal jako kůň. Psychedelické hippie krvinky a jiné krevní částice, vraždící imunitní sytém, ponorka jak utržená z Haligali (nastupte si, poslední volné vstupenky!), krásná Raquel, padouch Donald. A ten konec. Jako by mu ti "kosmonauti" z oka vypadli. Tomu komatóznímu vědátorovi. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príbeh sám o sebe moc nenadchol - často až príliš jednoduché, priamočiare, s vopred jasným rozuzlením, ktoré má prísť v závere (min. čo sa toho záškodníka týka)... No na druhú stranu film má na svoju dobu slušne zvládnuté trikové efekty, peknú kameru, výpovednú hodnotu v podobe bohatých informácií o biológii ľudského tela a nádhernú Rachel Welch. Aj keď myslím, že jej herecké umenie je trocha nadhodnotené, teda minimálne v tomto snímku. Lepší priemer. 65/100 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Předchůdce filmu Vnitřní vesmír o cestě vybraných lidí zmenšenou ponorkou až k mozku, aby tam odstranili krevní sraženinu. Mají na to však jen 60 minut jelikož se po této době začnou opět zvětšovat. Pacientem je Jan Benes a leží v komatu protože byl na něj spáchán atentát kvůli tomu, že věděl jak překročit tuto 60 minutovou hranici. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Staré dobré sci fi klasiky majú svoj historický význam v tom, že na rozdiel od súčasných cirkusových 3D predstavení prinášajú väčšie ako malé množstvo filozofie a množstvo podnetov na zamyslenie. Vizuálna stránka filmu, v ktorom sa museli tvorcovia výnimočne činiť, aby dosiahli požadovaný efekt, je grandiózna. Nech si myslí každý, čo chce. Už nikdy nezabijem mravca. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu trikově přelomové dobrodružství, které zub času ohlodal téměř na kost. Dnes stojí za shlédnutí, jen kvůli ohlédnutí na vývoj speciálních efektů. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Od momentu, kdy jsem zjistil, že se hlavní vojenská instituce ve filmu jmenuje "Kombinované miniaturní obranné síly" jsem to tak trochu přestal brát vážně. Film se s vědou moc nepáře, a je spíš přehlídkou nádherných psychadelických scénérií, ať už ve formě kulis nebo barevných projekcí. Ty patří spíš do doby první série Star Treku, ale i tak je na co se dívat. Mnozí v tomto filmu vidí odraz Podivuhodných cest Julese Verna. Krom objevitelského tématu neprozkoumané krajiny, k tomu přispívá i zkušená režie žánrového Richarda Fleischera, který 12 let před tím natočil pro Disneyho 20 000 mil pod mořem. ()

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Del Toro a remake Fantastické cesty

Del Toro a remake Fantastické cesty

27.08.2017

Hollywood se už řadu let snaží předělat sci-fi klasiku Fantastická cesta. Kolem nového filmu se motali Roland Emmerich, Paul Greengrass nebo Shawn Levy, nakonec ho ale zrealizuje Guillermo del Toro … (více)

Jackmanova fantastická cesta

Jackmanova fantastická cesta

07.05.2011

Pro Wolverinea nabral pěkných pár kilo svalové hmoty. Natáčení v Japonsku se ale kvůli katastrofě a následném odstoupení Darrena Aronofskyho odsunulo na neurčito, a tak se Hugh bude muset zase… (více)

Greengrass odbočil z Fantastické cesty...

Greengrass odbočil z Fantastické cesty...

21.05.2010

...a raději vyrazí na Ostrov pokladů. Není to kdovíjak překvapivé rozhodnutí. Před dvěma měsíci byl Paul Greengrass vážným kandidátem na Jamesem Cameronem produkovaný remake sci-fi Fantastická cesta … (více)

Reklama

Reklama