Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (504)

POMO 

všechny recenze uživatele

Frajerinou tohto filmu je postavenie Eda Harrisa proti Neesonovi. A aby bola chlapská zábava nepriestrelne spečatená, nasadenie Vincenta D'Onofria a Nicka Nolteho čoby ich sekundantov. Čo ale nič nemení na tom, že: 1) skoro všetky postavy sú tu pošuci, smrť priamo zasluhujúcu 2) to opäť stojí na priehladne rozdaných žánrových kartách 3) vsádza to viacej na povrchnú formálnu efektnosť než rozprávanie poctivej krimi drámy, akou je napr. Noc patrí nám. Až to je u mňa žánrovka, zasluhujúca 4 hviezdy. A nechýbajú jej prestrelky ani strhujúca autohonička. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Lájem zase vrací do polohy, která mu poslední dobou cinká nejvíc a sedne mu jako penis mezi půlky Džastýna Bíbra. Polohy vypelichané, drsné kvočny s nějakým tím výcvikem z masokombinátu, která klove na všechny strany, když si chce někdo náhodou udělat z jejích miminek vaječinu. Tentokrát nám chytil noční běhavku a může se posrat z toho, aby ochránil svého Robocopa před záporákem s lidskou tváří, hodným strýčkem Edem, který je jako obvykle pro negativní role příliš sympatický, až si člověk není jistý, ke kterému z těch dvou důchodců vůbec přilnout. Výsledek však zas až tolik k posrání není a fenomenální řežbě „Sebraná“ sahá i na špičkách stěží po koule. První polovinu tvoří klišoidní, střevarvoucí drama, nacpané hlubokomyslnými irskými moudry, které má vše pro dokonalou peristaltiku – zhrzeného dedyho, utápějícího svá traumata v Džejmisnu, uvědomělého synáčka s morálním kodexem svatého Patrika a katalogovou karibskou rodinkou včetně dvou čokoládových holčiček, opuštěného černouška, díky Patrikovu koučování na správné cestě z ghetta směr vysoká škola, a férového gengstra Oukorleoneho, jenž hrdě vzdoruje albánskému heroinu. Ve druhé polovině jsou tyto dávivé ingredience rozmixovány na světlehnědou hmotu, která tvoří pozadí vcelku unylé a příliš dlouhé hoňky dvou gerontů, při které náš odhodlaný a netrefitelný dedy způsobí genocidu Leprechaunů v půlce Ňujorku, aby se dobelhal až do patetického finále, plného molových houslí a rodinných hodnot. Působilo to na mě tak trochu, jako když dívce se zdánlivě perfektníma kozama konečně rozepnete pušapku a směrem k otylému pupíku se nekompromisně vyvalí páreček nevzhledných, vydojených vemen. Vy to však nevzdáváte a v honbě za estetikou odhodlaně postupujete níž, kde na vás k vašemu velkému zklamání vybafne čerstvě vykuchaný netopýr. Ti otrlejší si třeba i zamrdají, avšak za umělecký dojem pak musí nutně udělit hodně špatnou trojku. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Oblíbené schéma hektické noci (Zběsilý útěk, Rozsudek noci, Očista 2) naroubované na mafiánskou kostru Carlitovy cesty, doplněné o podivné digitální přechody mezi jednotlivými lokacemi (chápu jejich smysl - zjednodušení orientace - ale vizuálně mě spíš rušily) a příběh dvou přátel, kteří si musí jít po krku. Má to tempo, dovolí to postavám udržet si důstojnost až do konce a i v akci má Jaume Collet-Serra pevnou ruku. Škoda, že scénář rezignuje na vlastní motivy a pouze vykrádá a jde po vyšlapaných cestičkách. Ano, je to určitá forma jistoty, naprosto ale absentuje možnost něčím překvapit. Což je škoda už pro fantastické herce, kteří umí prodat i ty nejlacinější fráze. Především přímé rozmluvy Liama Neesona a Eda Harrise by s přehledem utáhly celý film. Solidních 75% pro poctivé, i když neoriginální chlapské drama. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po čtrnácti dnech čumění na všelijaké filmy z celého světa v rámci Challenge tour, týdenní štamgaství na festivalu Evropských filmech jsem si uvědomil, jak moc mě chybí hollywodská komerčka a vpadnul na první akční biják co byl po ruce. Bohužel jsem si zase nabil držku. Naštěstí ne úplně, ale silnou akční přímočarou vyvářovnu si představuji přece jen trošku jinak. Předně nechápu ty dialogový odbočky na téma vztah syna a tatínka, co to zase bylo za paskvil a zoufalost dělat z akčního filmu expedici do sociálního dramatu ?? Jako kdyby ty dialogy a scény trvaly minuty, dvě, ok seru na to a dělám že nevidím, ale když zabírají pomalu polovinu stopáže, tak to fakt ne. Liama jako herce mám hrozně rád, ale abych se přiznal, od filmu 96 hodin ho vídám ve stále stejné poloze, jehož filmové postavy jsou si podobné jako vejce vejci a začíná se mě tím už fakt přejídat, korn on herec extratřídy, nechápu že to nevidí. Třeba Eda jsem v podobné roli dlouho neviděl a tak mě bavil 100x víc. Některé dialogy mě přišli hrozně vykalkulované, jako kdyby ten kdo je psal ani nevěděl co mají filmu vlastně dát. Naštěstí jsou ve filmu alespoň nějaké akční scény co ujdou, vysloveně luxusní je závěrečný lesní bum bum piknik, ale i tak si myslím, že kdybych tenhle film neviděl vůbec nic se nestane. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neeson season pokračuje najlepším Liamovým filmom od prvého Taken. Extra drsná, skrz-naskrz chlapská otco-synovská akčná dráma s výbornou dvojicou Neeson-Kinnaman a šťavnatým "zloduchom s ľudskou tvárou" Edom Harrisom. Tvorcovia sa neboja dobrých 40 minút budovať vyhrotené osobné vzťahy a až potom rozpútať nadupaný a miestami naozaj napínavý masaker s úctyhodným bodycountom (film je tvrdé R, takže headshoty sú patrične čvachtavé) a westernovým finále za účasti starej dobrej winchestrovky. Pre niekoho to bude len ďalšia schematická neesonovka, mne to vďaka výraznej a funkčnej osobnej línii veľmi dobre rezonovalo. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Neeson si už jede standardní škatulku a Serra se definitivně zaparkoval v pozici slušného thrillerového řemeslníka, jemuž výsledek hodně táhne nahoru zbylý herecký ansábl, a naopak dolů to, že většina dialogových promluv ve druhé polovině pouze naprázdno plácá a natahuje celek k nesympatické délce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson a Jaume Collet-Serra jsou pro mě do třetice sázka na jistotu. Na takovou jistotu, že jsem si ji nemohl ujít v kině. I když bylo za padesát. Pro někoho by mohlo být nepříjemný, že tahle na první pohled silně ponurá kriminálka má v některých ohledech až zbytečně moc efektů. Klidně bych se bez nich odešel. Na druhou stranu by pak asi ale nebyla tak temná a ponurá, jak jsem si ji v průběhu sezení v kině vysnil. Liam Neeson tady do začátku začíná v ne úplně nejlepší poloze, ale postupně mě režisér vpravil do vcelku jasného příběhu, který uzavírá kruh jednoho mafiánského uskupením tím nejkrutějším způsobem. Nicméně Liam, Ed Harris a Joel Kinnaman tomu dodali tak úžasný charisma, že jsem tenhle film vysloveně hltal. A vůbec mi nevadí, že Liam se poslední roky točí kolem stále stejné postavy. Spíš naopak. Začal jsem kvůli té podobnosti jeho filmům říkat Neesonovky. A budu doufat, že tenhle film nebude poslední. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $26,461,644Tržby Celosvetovo $71,661,644Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,037,292Tržby za predaj DVD v USA $4,828,244║ Jaume Collet-Serra v mierne slabšej forme, neodpáli to ako pri predošlích filmoch ale aj tak sa snaží ponúknuť slušný thriller bez toho aby otupil pozornosť diváka, do obrazovej vložky vkladá inovácie v rámci nájazdov, preletov, čo môže miestami pôsobiť ako mierna halucinácia a bolehlav ale časom sa dá na to zvyknúť, chcel byť čo najviac originálny aspoň po obrazovej vložke aj keď príbeh je klasický o pomste bez väčších prekvapení, Liam Neeson a Ed Harris koľko toľko utiahnú dej, má to spád, akcia v medziach a hlavne poteší záver s podmanivým točivým záberom na nabíjajúcu sa Winchestrovku /70%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pro mě teda setsakra poctivá kriminálka s parádně nastíněnými vztahy mezi postavami. Mám rád filmy, kde jsou starý pardálové nuceni se navzájem postřílet kvůli děckám, i když byli celej život kámoši. Je to správně akční a k tomu atmosféra deštivýho New Yorku. No prostě lahůdka. Liam Neeson je ze začátku správně zkrachovalej, ale pak se z něj opět stane badass. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MICHAELE, POSLOUCHEJ MĚ. JEDNU NOC. VÍC PO TOBĚ NECHCI. POSLOUCHEJ SVÉHO OTCE JEDNU NOC. JESTLI TO DO RÁNA NEVYŘEŠÍM…“ /// A tak se taťka Liam, přes synáčkův odpor, stává jeho jedinou šanci na přežití. Taková klasika - solidně vystavěnej příběh, ve tmavým – nočním módu. Jaume Collet-Serra drží svoji laťku zvedlou ve standartní vejšce a Neeson by si mohl dát podobnej typ příběhů patentovat. Vono to totiž furt (ještě) funguje. Co na tom, že je to místy pěkně blbý. V rámci jednoduchosti – zřejmě. „ŘEKNI VŠEM, AŤ SE PŘIPRAVÍ. PŘICHÁZÍ JIMMY... A Jimmy si s tím hlavu nedělá. V zabíjení totiž nehledá žádnou vědu. Takže pro některý to bude dlouhá (nebo spíš krátká) noc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád čumím na starou partu, jak vyhrožuje prázdnotou v očích. 2.) Jsem zvyklej se o svýho parchanta postarat sám. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,171 // Otvárací Víkend v USA: $11,012,305 // Ďalšia kvalitne nadupaná Neesonovka, ktorá pobaví všetkých akčne založených divákov. Ide o veľmi jednoduchý a priamočiary dej, takže je úplne zbytočné od filmu očakávať niečo extra. Počas celej stopáže som sa náramne bavil, takže nevidím dôvod dávať menej ako 80% . ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Standardní čtyř hvězdičkový Neeson, ale lehkému zklamání se ubránit nemohu. Díky atraktivní zápletce měl film náběh na akčňák roku, ale nestalo se. Co mě zde moc nezaujalo byl Ed Harris, to byla špatná volba záporáka ( Žádné intenzivní,výhružné a inteligentní dialogy z jeho úst nevyšly a je dost starý na fight, o což nás Serra ochudil). Dokonce mi zde chyběl i inteligentní detektiv ( škoda, že Whitaker místo Takenu 3 nehrál zde). Porce akce přichází na scénu víceméně až po 45 minutách a má co nabídnout. Pár zajímavých fightů konečně v slušivém střihu a netřepající se kamerou, slušné přestřelky, naháněčky, občas hezká prostřelená hlava( Přehnaně brutální to však není) a vynikající atmosférická scéna v paneláku, což byl největší highlight filmu, který definitivně okořenil nájemný vrah Common. Finále po oldschoolovsky s brokovnicí taky nezklame. Dobrý, ale dalo se vytěžit o něco více. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Keď ťa nočné mory dostanú tak, že sa ani nedokážeš pozrieť do zrkadla, zavolaj mi." Bavilo ma to a to tak, že dosť. Nočný bežec ponúka kvalitné postavy s tomu odpovedajúcimi silnými hereckými výkonmi, príjemne nejednoznačné (reálne komplikované) medziľudské vzťahy a akcie minimum, ale o to lepšia je vo výsledku. Je to dosť napínavé, vizuálne sympaticky temné a má to veľmi pekný koniec. Scenár je navyše plný osviežujúcich, nečakaných a originálnych riešení (postava zavolá inej postave, aby sa jej ospravedlnila za to, že jej zabila dieťa). Diváci v kinách film potopili (rozpočet 50, celosvetová tržba 71), čo je škoda. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Solidně budovaná podívaná, kterou ve finiši možná maličko brzdí přílišná délka. Jop, být té akce míň, vlastně bych se vůbec nezlobil. Až na poslední výstřel to totiž byla stejně sterilní vybíjená, jako tomu je všude jinde a začínám z toho být mírně unavený. Takže vlastně díkybohu za tu první hoďku. A taky za napravenej dojem z posledního Taken, vskutku jsem měl strach, že se z toho Neeson už nevyhrabe. 7/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Touto nocí a se sparingy mající na mikinách jména Neeson a Harris jsem se proběhl vskutku rád. Přesně vymezená škatulka Liamových postav posledních let krásně zapadla do pracovního stolu pana Serry, nutno říct, že zde jí notně sekunduje právě Francis Hummel. Atmosféra plíživá, tíživá a ponurá, akce našla mantinely ve střelbě opakovačkou a automobilovou naháněčkou, osobní souboje jsou nijaké, bez špetky nápadu. 70% a už by to chtělo nějakej upgrade, jede se ve značně vyjetých kolejích. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Probuzení vražedných instinktů starého násosky mne bavilo. Souboj Jimmyho proti všem byl zkrátka v pořádku, ale jeho nevděčný synek mi trošku pil krev. Tatík mu zachraňoval jeden život za druhým a pořád nebyl hoden seznámení s vnoučaty. Vzduchem přitom létalo jedno klišé za druhým a od začátku bylo naprosto jasné, jak to celé dopadne. S trochou originality v zádech by se u mne Jimmy bez problémů prostřílel ke čtvrté hvězdě. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vymyšlená zápletka, ne už tak precizní realizace. Události ženoucí příběh kupředu, stejně jako načrtnuté vztahy těsně překračují hranici akurátnosti, nebo chcete-li vhodnosti, uvěřitelnosti... Liam je i přes svou černou minulost docela sympaťák, jeho syn je však jakousi podivnou karikaturou Ježíše, což nebylo třeba. Akce je spíše průměrná, ale film má přesto ucházející tempo a nedá se říct, že by v některém momentu nudil. 6/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený žánrový secondhand - ultradrsňák Liam zase chlastá a zachraňuje potomka a celé to až moc připomíná lepší otcosynovské sbližovačky na útěku jako CESTA DO ZATRACENÍ nebo ZBĚSILÝ ÚTĚK - s velkorysou a zúročenou expozicí postav a vztahů, dostatkem akce a fajn počítačovými přechody mezi městskými lokacemi. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson si opilého tatíka už několikrát nacvičil, tak to by bylo, aby ho už konečně nedal jak se patří. Jeho Jimmy Conlon byl perfektní. Kocovinu rozchodil raz dva a dokázal, že mušku má pořád perfektní. Dokonce tak skvělou, že si skrze ni našel cestu k synovi. Nebo syn k otci? Hlavně, že bylo na co střílet a o to tady jde. Jenže po celou dobu má divák pocit, že je to jaksi pořád jen tak na rychlo. Vše by jistě potřebovalo víc času. Oni z toho ale určitě jednou udělají seriál. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Papá Neeson plnící otcovské povinnosti pomocí pěstí a olova je v poslední době žhavé téma, co mu sedí k jeho zvrásčené severoirské pleti. Když se navíc musí postavit mafiánskému bossovi, co zabil víc Newyorčanů než smog a hraje ho Ed Harris, čekám něco pamětihodného, co načuchne horkým betonem a nestrojenou osudovostí Michaela Manna. Jenže já dostal jen rutinní akční film s brutálně předvídatelným dějem, melodramatickým blábolením a kamerovými průlety jak za časů Spidermana. Collet-Serra mě nasral.. ()

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama