Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Béčková Road to perdition stojí jednoznačne na Neesonovi a a Harrisovi, ale k tomu, aby urobili z pásového výrobku a tuctového scenára niečo viac, na to skrátka nestačili. Ak by tu boli čisto béčkoví herci, na veci by sa zase tak veľa nezmenilo, zámerom tu rozhodne neboli umelecké ambície. Nočný bežec boduje čiastočne tým, že si nemôžeme byť istí, ako to celé ráno skončí, ale postupom času nám aj tak dojde, že aby si tvorcovia zachovali nejakú tvár, tak ho môžu ukončiť snáď len jedným spôsobom. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Keď ťa nočné mory dostanú tak, že sa ani nedokážeš pozrieť do zrkadla, zavolaj mi." Bavilo ma to a to tak, že dosť. Nočný bežec ponúka kvalitné postavy s tomu odpovedajúcimi silnými hereckými výkonmi, príjemne nejednoznačné (reálne komplikované) medziľudské vzťahy a akcie minimum, ale o to lepšia je vo výsledku. Je to dosť napínavé, vizuálne sympaticky temné a má to veľmi pekný koniec. Scenár je navyše plný osviežujúcich, nečakaných a originálnych riešení (postava zavolá inej postave, aby sa jej ospravedlnila za to, že jej zabila dieťa). Diváci v kinách film potopili (rozpočet 50, celosvetová tržba 71), čo je škoda. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ,,štěněčí oči" Neeson na mě působí coby akční hýrou cirka tak, jako babička Boženky Němcojc. Při každé jeho eskapádě se zatajeným dechem očekávám, odkud mu vypadne jaká protetika, kdy si dá pauzu na anacid či zdali mu při vysedání z vozu nevykouknou plenkáče. Zkrátka a dobře - trošku mi jeho obsazení filmy diskvalifikuje z ranku ,,akční", přesouvá je do kategorie ,, hravé příhody gerontoalkoholika s kardiostimulátorem" a činí ze mě již od úvodních titulků skeptického šťouru. Musím však přiznat, že jako Noční běžec (pokud pominu, že by nedoběhl ani koněspřežku, sejmulo by ho jakékoliv nehendikepované třináctileté děcko a zvukaři se nadřeli, když ze stopy filtrovali skřípot jeho artritických kloubů) ušel. A ani fakt, že jsem byl opět! posrán příběhem fotra, co své fotrování nezvládl, to celé pod tři nesundá. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson opäť potvrdzuje, že stále vie zahrať solídnu akciu s výbornou atmosférou, najmä ak má dobrý scenár a hercov, ktorí s ním dobre spolupracujú ako v tomto prípade Ed Harris a Joel Kinnman. Začína to trošku pomaly, no postupne sa to zdvíha a atmosféra graduje. Myslím si, že najlepšie momentky sú, keď Jimmy (Neeson) zaútočí na Shawnov gang a vôbec možno všetky scénky, kde sú spolu. Záver je rovnako intenzívny a zaujímavý. Plus tak ako Jimmy tak aj Mike chcú zabezpečiť svoju rodinu a funguje to skvele. Film ma pár momentov, ktoré ma z neho ťahali, napríklad boj Jimmyho s Pricom, ktorý presne viete ako dopadne a niekoľko scénok v úvode ako napríklad Jimmy v role Santa Clausa. Je to vtipné, ale zase si myslím, že nemuseli moc ukazovať jeho alkoholové ja. Celkovo však film odporúčam fanúšikom Liama Neesona. Rozhodne stojí za to si pozrieť. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Klasická akční krimi "Neesonovka", která nabízí sice ve směs to stejné, ale opět dokáže skvěle pobavit a zaujmout. Příběh není nějak zvláště zajímavý či propletený, ale neurazí a navíc je vhodně doplněn velmi dobrým hereckým obsazením. Se samotným vizuálem se zde lehce experimentovalo a nikdo nemůže říct, že to nevyšlo, přechody mezi postavami byly opravdu zajímavé, stejně tak přestřelky a skvěle natočená authonička. /75%/ (Kino) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Film má mnoho podobností s filmom Cesta do zatratenia (2002): Dlhoročný nájomný vrah sa dostane do sporu so svojim šéfom kvôli vlastným synom, pričom vzájomne si na nich útočia a do hry sa dostáva aj nájomný vrah. (Arsenal83)
  • Vydanie novín The New York Post  je datované na štvrtok, 23. septembra 1996. 23. september 1996 však vyšiel na pondelok. (beso74)
  • Ve filmu se objevují prostřihy utkání NHL mezi New Yorkem Rangers a New Jersey Devils ze sezony 2014/15, ve kterém v dresu ďáblů z Jersey hrál i český útočník Jaromír Jágr. (KoRner)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama