Reklama

Reklama

Máma

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 2008, 3 min

Režie:

Andy Muschietti

Scénář:

Andy Muschietti

Hudba:

Gil Talmi

Hrají:

Berta Ros

Obsahy(1)

Ne každý návrat vaší mámy domů může být příjemnou záležitostí! Zvláště když s ní není něco v pořádku. O tom se přesvědčí i naše dvě mladé sestry v tomto tříminutovém španělském snímku. (SOLOM.)

Recenze (123)

Makky 

všechny recenze uživatele

Skvelý hororový krátkometrážny počin, ktorý ma pekne naladil na celovečernú Muschiettovu Mamu. Moje nočné mory v detstve boli veľmi podobné tomuto snímku a verte mi, srandovné pocity to neboli. O to viac som si užil túto krátku hororovú jednohubku. Odporúčam! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Španielsky snímok "Mamá" je silne atmosferický, nepríjemne desivý a zručne technicky spracovaný krátkometrážny horror. Natočil a zrežíroval ho v roku 2008 mladý argentínsky filmový tvorca Andrés Muschietti. Tento krátky film je predzvesťou celovečerného duchárskeho horroru "Mama", ktorý Andrés vyprodukoval spoločne so svojou sestrou Barbarou o päť rokov neskôr. V oboch prípadoch sa jedná o kvalitne odvedenú prácu. **** ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Máma" má skvělou atmosféru už od prvního záběru. To, jak se najednou otevřou dveře a jimi do ložnice vstupuje druhá dívka, nejde popředu, ale couvá, už tohle ve vás vzbuzuje podezření. A pak to přijde. Dlouhá minuta čekání na to, co je vrcholem tohohle filmečku. Díky skutečně skvělému obrazu a výborným trikům následuje jedna z nejděsivějších hororových scén, jaké se jen tak nevidí. Dokonalý kontrast statického neklidu a dynamického děsu. Jenže nesmíte vidět celovečerní snímek "Mama" jako první. Pak bude mít kraťas skutečně efekt. Na plátně a s pořádným zvukem by se vyjímal opravdu skvěle. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Filmové kraťasy mám rád, obzvlášť tie hororové. Výhodou takýchto kraťasov je taká, že v tej krátkej stopáži uvidíme naozaj len to najlepšie čo žáner ponúka a ak sa podarí tak aj pointa filmu dokáže niekedy potešiť a prekvapiť. Inak povedané, vôbec vás nemusí zaujímať či by v celovečeráku bol ostatok stopáže len nudná omáčka, ktorá je okorenená o záverečnú scénu či úvodnú scénu, ktorú sme mohli vidieť napr tu. Tento španielsky počin má hneď od úvodu skvelú atmosféru, len škoda toho nevyvrcholenia resp. lepšieho vyvrcholenia. Potenciál to má, ale či by tomu celovečerák prospel si nedovolím tvrdiť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tříminutový krátkometrážní kousek Mamá argentinského režiséra Andrése Muschiettiho nabídl dostatečně atmosférickou a znepokojivou půdu pro to, aby mohl producent Guillermo Del Toro podpořit vznik celovečerní hororové novinky. Dvě sestry, točité schodiště a duch zemřelé matky. A divák zažívá tříminutovou spokojenost!! ()

Zajímavosti (1)

  • Filmoví tvorcovia sa zamilovali do domu, počas hľadania lokalít pre iný projekt, keď však zistili, že bude zničený za dva týždne, rýchlo zhromaždili štáb a nakrútili túto krátku snímku čo najrýchlejšie. Nakoniec s ňou slávili úspech, dostala sa aj na filmový festival Cinemartini. (WalterIK7)

Reklama

Reklama