Reklama

Reklama

VOD (1)

Slavoj Houslice má fotbalový tým a nerudného trenéra Pepika Hnátka, kterého se všichni bojí. Kapitán týmu Jirka Luňák mu podlézá, ale s ostatními spoluhráči ho za jeho zády pomlouvají. Doufá, že to bude právě on, kdo by po něm mohl převzít funkci. Jenže Hnátek se do odchodu na trenérskou penzi nikterak nechystá. Nařídí mužům další trénink, ti se ale vzbouří a dohodnou se, že na něj nepřijdou. Rozčilený trenér začne běhat po vesnici a snaží se je k tomu donutit všemi možnými prostředky. Nakonec však zůstane ležet před svým domem v bezvědomí. Uvědomí si, že je s ním něco v nepořádku, a vyhledá známého lékaře. Od něj se dozví, že prodělal infarkt a že musí jít na vyšetření. Jeho výsledek ho nepotěší, dozvídá se, že potřebuje nové srdce a že bude zařazen na transplantační listinu. Hnátek se to za každou cenu snaží udržet v tajnosti. Nakonec se vše dozví zdravotník týmu a od něj i ostatní hráči. Tým v době jeho nepřítomnosti vyhrál zápas s výrazně silnějším soupeřem, což Hnátkovým kritikům dodává odvahy. Výsledkem je dočasné postavení mimo funkci. Za to se jim Hnátek pomstí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 029)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jako ultras fans seriálu Okresní přebor bych přece jen měl jednu výtku. Fotbal je týmová hra a i serál tak na mě působil, ale film to je spíš takové krobotí one man show. Ne, že bych něco vyčítal Krobůtkovi, je vynikající a takovýho trenéra bych klidně angažoval na naše repre sračky, na tréninky ksindlů jako Baroš je třeba si brát pušku a nůž, jinak to prostě nejde v tom Pepíka Hnátka chápu, ale mě mrzelo, že díky velké soustředěnosti na Pepíka Hnátka ubyl prostor pro ostatní figury, třeba hulič nebo Matějka neměli skoro žádný prostor, Luňák je takovej psycho, že každá scéna s ním je automaticky kult viz zahrádní trénink, víc pobytu slavojskejch v hospodě by taky neškodilo, ale dost už, protože tenhle film mě pobavil jako už dlouho žádnej jinej. Herci vynikající, hlášky výtečný, scény výborný a smrt Kostomlatům. Jo a zajímalo by mě, jak by asi dopad plot Pepíka Hnátka, kdyby kolem něj prošla skupinka nakrátko ostříhaných romantiků vyznávající dvousloví Baník pyčo. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem na knižním veletrhu k jedné knížce dostal i druhou knížku a to Okresní přebor: Poslední zápas Pepíka Hnátka. Ze seriálu jsem viděl spíše upoutávky a drobné kousky. Moje představivost spojená s útržky ze seriálu a filmu pracovala dobře a knížka se mi četla dobře. Na film jsem slyšel ódy o originalitě. Tak jsem se na něj koukl. Nicméně jsem asi četla příliš. Film to není špatný, ale ani nic extra.Herecký je to přitom velmi dobře obsazené, ale jako by tam něco chybělo. Možná kdybych viděl předtím seriál, tak by mé hodnocení bylo lepší. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době opravdu výborná česká komedie, ve které je spousta hlášek, které opravdu můžou zkultovět (a na vesnici se tomu tak nejspíš stane). Krobot je bůh, ostatní herci si to také hodně užívají a celé je to napsané a zrežírované s opravdovou chutí a nadšením. Tenhle přebor si dám ze záznamu ještě určitě několikrát. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Prušinovský se poučil u jedné z nejlepších epizod seriálu Na váhu a přitáhl si skvělého herce a despotického blázna z Dejvického divadla. Krobot vnáší do Přeboru kus titánské tragiky, jako by se na houslickém trávníku na moment zaleskla sláva destruktivních fotbalových velikánů a bouřliváků. Scénář obsahuje dost přízemních, přitom ale vkusně sestavených gagů, dialogy jsou jako vždy svižné, herecké výkony lehce přehnané, ale nesmírně zábavné (Vetchý se v Jiřinovi skutečně našel a je zcela neodolatelný svou až kabaretní manýrou). Navíc Krobotův osobní příběh a značně problematický psychologický profil film utáhne bez větších obtíží, přičemž kolotoče, kočkovský podnikatel Norbert Lichý a světskej primitiv Jaroslav Plesl tomu dodávají ten správný agrární závan. Kdyby česká lidová komedie nevypadala tak, jak vypadá, byl by Přebor takový solidní televizní nadprůměr se spoustou potencionálně kultovních momentů (pořád mi v hlavě zní Jiřinův geniální rozbor trenérova zápisníku)... ale vzhledem k tomu, že tady vládne autokracie nevkusu a demence, je Prušinovského film něco jako malý zázrak. Už se mi dlouho nestalo, abych se přízemnosti smál zcela beze studu, protože není samoúčelná, ale je poetická. Přes všechny nezaoratelné výhrady jasná trefa zařízení. No tak určitě... [70%] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je ONE MAN SHOW Miroslava Krobota, ostatní jsou hodně v závěsu. Krobot je do rolí ,,divnejch typů'' zkrátka předurčen...vždyť už když se jen zamračí!!! A ten hlas... :-))) Seriál znám, pár dílů jsem viděl, většinou jsem se bavil. Film plně navazuje na tématiku seriálu, který úsměvnou formou znázorňuje provinční fotbalové mače malých vesnic a městeček... Vyhrát je otázkou cti a každý bod se počítá, v širším kontextu profesionálního fotbalu však hráči působí jako karikatury a to tím víc, čím více se snaží připodobnit profesionálním klubům. Ta atmosféra mně bavila, bavilo mně i prostředí a typické provinční dialogy i řevnivost mezi Vetchým a Novotným. Stejně jako u seriálu i zde jsem se musel v údivu zamyslet nad faktem, že Luděk Sobota pokud neheká, nekoktá čili nedělá eheheheeee ze sebe za každou cenu debila, civilní až vážné role velmi dobře zvládá a dokonce mu sednou víc než jeho dřené ,,komediantství''. Přesto přeze všechno jsem tuhle komedii bral hodně s rezervou a přiznám se, že jsem moc tomu strachu mačaftu z Hnátka i mimo tréning nevěřil. Každopádně proč ne, rád si odpočinu u komedie, kde není Polívka, Holubová, Klepl ad.. a která se odehrává ve v pravdě originálním prostředí. Dávám tři kolečka od sekačky. * * * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (41)

  • Miroslav Krobot souhlasil s vykreslením své postavy hned po přečtení první verze scénáře, kterou mu Jan Prušinovský předložil. Režisér a scenárista v jedné osobě pak vytvořil ještě několik verzí, které se v charakteru vždy částečně lišily, ale na důrazné doporučení představitele hlavní role se vrátil k verzi první. (Honzíno)
  • Komparzisté z celého Lochovicka měli na natáčení nástup v sedm ráno. V osm večer mohli jít domů. Natáčelo se necelý rok. Na hodinu komparzisté dostávali 500 Kč. (TuristikaJi)
  • Pepik Hnátek (Miroslav Krobot) ve filmu nosí dres s číslem jedenáct. Stejné číslo oblékal i Pavel Nedvěd ve Hnátkově oblíbeném týmu AC Sparta Praha v letech 92 - 96. (vyfuk)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama