Reklama

Reklama

VOD (1)

Slavoj Houslice má fotbalový tým a nerudného trenéra Pepika Hnátka, kterého se všichni bojí. Kapitán týmu Jirka Luňák mu podlézá, ale s ostatními spoluhráči ho za jeho zády pomlouvají. Doufá, že to bude právě on, kdo by po něm mohl převzít funkci. Jenže Hnátek se do odchodu na trenérskou penzi nikterak nechystá. Nařídí mužům další trénink, ti se ale vzbouří a dohodnou se, že na něj nepřijdou. Rozčilený trenér začne běhat po vesnici a snaží se je k tomu donutit všemi možnými prostředky. Nakonec však zůstane ležet před svým domem v bezvědomí. Uvědomí si, že je s ním něco v nepořádku, a vyhledá známého lékaře. Od něj se dozví, že prodělal infarkt a že musí jít na vyšetření. Jeho výsledek ho nepotěší, dozvídá se, že potřebuje nové srdce a že bude zařazen na transplantační listinu. Hnátek se to za každou cenu snaží udržet v tajnosti. Nakonec se vše dozví zdravotník týmu a od něj i ostatní hráči. Tým v době jeho nepřítomnosti vyhrál zápas s výrazně silnějším soupeřem, což Hnátkovým kritikům dodává odvahy. Výsledkem je dočasné postavení mimo funkci. Za to se jim Hnátek pomstí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 029)

Legas 

všechny recenze uživatele

Postava trenéra Josefa Hnátka je dobře napsaná a především výborně zahraná Miroslavem Krobotem. Bohužel je to právě Josef Hnátek, který naznačuje, že v rukou jiného scénáristy a režiséra mohl vzniknout daleko obsáhlejší a zajímavější film, než je "pouze zábavný" Okresní přebor. Nicméně díky za pár skvělých momentů a několik "ty, ty, ty" za vyloženě podbízivé, natahované a laciné vtípky typu opačně fungující světelná signalizace na železničním přejezdu. Tvůrci raději měli zmáknout lepší timing s obsahem deníku Josefa Hnátka. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tak jsem konečně asi po sto letech zase nějakému českému filmu mohl napařit s čistým svědomím plnej náhul, a že si to kuci sakra zasloužili. Jo, nemám rád české filmy - hlavně kvůli opakujicím se tématům, infantilnímu humoru, přehrávajicím hercům atd. atd. ale Okresní Přebor se, nějakým způsobem, všem těmto neduhům vyhýbá a kličkuje mezi nimi jako fotbalisti při tréninku s kolíky. Miroslav Krobot je přesný, jeho Pepu jsem si hned oblíbil a sakra, jestli to nebyla jedna z nejlepších postav, které jsem v našich filmech kdy viděl. Seriál až na jeden díl nakoukaný nemám ale film mě přesvědčil, že to je možná chyba a já to nejspíš budu muset brzy dohnat. Jen tak dále, pane Prušínský :) Okresní Přebor - 90% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Any Given Saturday. Krobot je Eastwood, robot, suk, čertík v krabičce i Atlas, nesoucí na šíji tento de facto pilot populárního seriálu, o tom žádná. Pro svérázný vesmír víkendového čutání pro zábavu, žízeň či ambice mám veskrze pochopení, nicméně pro lidovou zábavu, co Okresní přebor představuje (Mičuda, tráva alias Slunce, seno a ujišťování se pohledem na křupany, že takový nejsem), už zase tolik ne. Z části plotu pana Hnátka se mi neudělalo dobře. To asi ty výpary z barvy.. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chyba bude více méně v mém vkusu a dojmech. Od Pepika jsem čekal jakési peckové napínavé utkání nakonec a důraznější brnkání na depresivnější, dramatické struny. Holt neplést s hollywoodskými sportovními snímky! Jinak si totiž Prušinovského práce vážím (seriál neznám), oceňuji snadno viditelné kvality a styl, a i když mi několik gagů stejně připomnělo povšechně slabá, trapná místa českého filmu (Kameňák), bavil jsem se. A taky nebude úplně od věci napsat, že celkové hodnocení mírně pokřivil silně podprůměrný Intelligence Quotient v sále. S hulvátskými pleškami v barevných šálách jsem si připadal spíše jako na pražském derby. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Oproti seriálu je zde trochu méně zábavy, ale všechny známé postavy "fungují" skvěle a Pepik Hnátek mezi ně zapadá obdivuhodně přesně, i přes svou obsesi. Abych zde neomílal dokola to všechno, co už sdělili jiní, omelu dokola jen to, že jde určitě o jeden z nejlepších českých filmů posledních nejméně pěti, ale spíše deseti let. Krásných 85%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (41)

  • Podobně jako v seriálu Okresní přebor (od r. 2010) se ve filmu objevili skuteční rozhodčí pískající zejména berounský okres. (ČSFD)
  • Josef Hnátek (Miroslav Krobot) údajně zemřel při 270. derby pražských S, které Sparta prohrála 1:4. Avšak zápas, který Sparta prohrála 1:4, byl 268. derby. Ve skutečnosti 270. derby o rok později vyhrála Sparta 1:0. (ELBobes)
  • Pepik Hnátek (Miroslav Krobot) ve filmu nosí dres s číslem jedenáct. Stejné číslo oblékal i Pavel Nedvěd ve Hnátkově oblíbeném týmu AC Sparta Praha v letech 92 - 96. (vyfuk)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (více)

Reklama

Reklama