Reklama

Reklama

Zmizení Alice Creedové

  • Velká Británie The Disappearance of Alice Creed (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2009, 96 min

Britský nezávislý thriller se točí kolem únosu plného nečekaných zvratů. Příběh nejprve sleduje bývalé trestance Vica (Eddie Marsan) a Dannyho (Martin Compston) při úpravách malého bytu na důkladnou a zvukotěsnou celu. Chorobně podezíravý Vic je dominantní drsňák, slaboch Danny udělá téměř cokoli, co mu Vic nařídí. Plán zločinců je záhy jasný: zmocní se mladé dívky z bohaté rodiny, zavlečou ji do připravené kobky a tam ji připoutají k posteli. Výměnou za dívčin bezpečný návrat pak pošlou snímky své oběti- Alice Creed (Gemma Arterton)- jejímu otci s požadavkem na zaplacení dvou miliónů liber. Vic si je jistý, že jejich zločin nemá chybu. Jenže brzy se ukáže, že ne všechno jde podle plánu. Alice je totiž chytřejší a vynalézavější než předpokládal a navíc Dannyho loajalita není tak neotřesitelná, jak doufal. Zmizení Alice Creed je prvním hraným snímkem režiséra J. Blakesona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (176)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní drama tří postav je nejsilnější v přípravě na únos a samotném unesení oběti. Pak se to někde zadrhne a člověk je poněkud zmatený, komu má vlastně držet palce. Každopádně oběť není dvakrát sympatická a svou lstivě ženskou hrou mě naprosto znechutila. Těšil jsem se na moment, až ji podříznou. Kladná postava ovšem není ani jedna, vzájemně si lžou a sobecky sledují vlastní cíle, byť nahlas říkají pravý opak. Ovšem pobavila mě nerudovská scénka kam s ní? Jeden by nevěřil, jak těžké je zbavit se prázdné patrony. Líbily se mi nečekané zvraty a sexuální překvápka. Hrubě se mi však nelíbil konec. Vychází mi z toho celkově lepší průměr. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jak často říkám - kdybych snad měl někdy spáchat zločin, tak pouze takový, při jehož provedení se obejdu bez kompliců. Tohle je další zfilmovaný důvod, proč to tvrdím. Britům se po docela dlouhé době opět podařilo natočit zajímavý komorní žánrový film, v němž si vystačili se třemi herci, jednou místností, lesem, chajdou a několika dalšími drobnými rekvizitami. Scénář zpočátku šikovně pracuje s diváckým očekáváním, po dvou překvapivých zvratech se naštěstí dosti zklidní (další kotrmelec by ta konstrukce imho nevydržela) a finiš se mu daří vybalancovat ku spokojenosti všech (většiny). Pro tento typ thrillerů mám slabost, nadprůměrné hodnocení je tedy samozřejmostí. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komorný film o jednom únose ktorý sa odohráva iba s troma hercami. Prvá polhodina je skvelá. Príprava a celá procedúra únosu je znázornená tak detailne, že to skoro pôsobí ako návod. Lenže následne sa J Blakeson namiesto psychologického rozboru postáv (unesenej a únoscov) rozhodol zamerať na jeden šialený zvrat za druhým a logika začala poriadne haprovať. Bolo to nepredvídateľné. Záver som neodhadol (prial som si temnejšie vyústenie), ale zároveň to pre mňa veľmi rýchlo prestalo byť napínavé, keďže to bolo čím ďalej tým viac prekombinované za každú cenu. Hlavne kvôli skvele zrežírovanej prvej tretine sa to asi raz oplatí vidieť, ale druhýkrát si to už rozhodne nepustím. 5/10. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

"Wake up Ms. Creed, it's breakfast time!" Režisér J Blakeson ukázal, jak lze na jednoduchém scénáři s několika zásadními zvraty (kterých možná nemuselo být tolik, ale v konečném důsledku je to vlastně jen drobnost) a několika lokacemi postavit výborně natočený thriller se skvělými herci v čele s nádhernou Gemmou Arterton a také výbornou dvojicí únosců. Rozjezd filmu byl opravdu dechberoucí a i když ke konci začal ztrácet dech, svou kvalitu si udržel. A ten konec... bravo! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Čekal sem ledacos, ale takhle zajímavou nízkorozpočtovou pecku rozhodně ne! Nebýt některých drobností, které mi neseděly v chování postav, tak tasím maximum hvězdiček. Tady je krásně vidět, že stačí mít 3 skvělé neokoukané herce, pár natáčecích prostor, dobrého kameramana a především originální nápad a může vzniknout parádní thriller, který shrábne do hrsti většinu mnohem dražších kolegů. 80% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu se poprvé objeví až před závěrečnými titulky. (vojacekr)
  • Exteriérové scény sa nahrávali v chladnom februári. Gemma Arterton mala na sebe len teplákovú súpravu a bola bosá. Po každom strihu ju členovia štábu zohrievali a zabalili do tepla. (megajalec)
  • Přestože se jedná o britský film, lze v něm spatřit pouze auta od americké automobilky Ford, konkrétně modely Ford Transit a Ford Mondeo. (Stanley619)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama