Reklama

Reklama

Zmizení Alice Creedové

  • Velká Británie The Disappearance of Alice Creed (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2009, 96 min

Britský nezávislý thriller se točí kolem únosu plného nečekaných zvratů. Příběh nejprve sleduje bývalé trestance Vica (Eddie Marsan) a Dannyho (Martin Compston) při úpravách malého bytu na důkladnou a zvukotěsnou celu. Chorobně podezíravý Vic je dominantní drsňák, slaboch Danny udělá téměř cokoli, co mu Vic nařídí. Plán zločinců je záhy jasný: zmocní se mladé dívky z bohaté rodiny, zavlečou ji do připravené kobky a tam ji připoutají k posteli. Výměnou za dívčin bezpečný návrat pak pošlou snímky své oběti- Alice Creed (Gemma Arterton)- jejímu otci s požadavkem na zaplacení dvou miliónů liber. Vic si je jistý, že jejich zločin nemá chybu. Jenže brzy se ukáže, že ne všechno jde podle plánu. Alice je totiž chytřejší a vynalézavější než předpokládal a navíc Dannyho loajalita není tak neotřesitelná, jak doufal. Zmizení Alice Creed je prvním hraným snímkem režiséra J. Blakesona. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (176)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jak často říkám - kdybych snad měl někdy spáchat zločin, tak pouze takový, při jehož provedení se obejdu bez kompliců. Tohle je další zfilmovaný důvod, proč to tvrdím. Britům se po docela dlouhé době opět podařilo natočit zajímavý komorní žánrový film, v němž si vystačili se třemi herci, jednou místností, lesem, chajdou a několika dalšími drobnými rekvizitami. Scénář zpočátku šikovně pracuje s diváckým očekáváním, po dvou překvapivých zvratech se naštěstí dosti zklidní (další kotrmelec by ta konstrukce imho nevydržela) a finiš se mu daří vybalancovat ku spokojenosti všech (většiny). Pro tento typ thrillerů mám slabost, nadprůměrné hodnocení je tedy samozřejmostí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Drsnej film se zajímavou Artertonovou, která byla schopná udělat pro tenhle film prakticky cokoliv. A cokoliv myslím fakt cokoliv. Tak jsem taky zaregistroval, že chlap tenhle film hodnotí daleko víc, než ženská. Má to svojí podstatu, a ta se skrývá ve filmu. Jinak film samotný střídá nečekané zvraty jak šnek ulitu, takže celou dobu nevíte, jak to vlastně skončí a nakonec to bude daleko jednoduší, než to vlastně vypadalo. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

az na ten prehypeovany a da sa povedat ocakavany zaver to bolo takmer dokonale. Vyborna atmosfera, ziadne zbytocne tlachy a ten zaciatok... no jo, to bol tzv majstrstuk, ako by povedal sam velky Aldo Raine :) Nizkorozpoctak o troch hercoch, krasnom lese, vytunenej malebnej izbietke, jednej starej garazi uchvatne doplnala brilantna hudba, ktora isla neskonale pod kozu... A ako zlatu ceresnicku na torte beriem skutocnost, ze vzdy ma nesmierne potesi, ked mozem vo filme, ci seriale fandit tym zlym a ta/ti dobri mi idu neuveritelnym sposobom na nervy :) ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších autorských (scénář i režie) debutů posledních let. Prvních 15-20 minut je ukázkou naprosté filmařské sebejistoty. Nelze si nevzpomenout na debut Wachowských a Nolana a se zatajeným dechem očekávat, co přijde dál... A jsem vlastně i rád, že film není bez chyb a je šance stoupat výš. Jo a Gemma Arterton umí hrát. P.S. Budget necelý milion dolarů, tleskám ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tati mám tě ráda. Prosím zaplať. Dej jim ty peníze! Chci domů!..... 10ti minutovej úvod téměř beze slov nepotřebuje větší komentář. Stačí napsat: DOKONALÉ! Víte vůbec kolik je s únosem práce? Realistické herecké party vypovídající vše o únoscích a oběti, stejně jako postupně odhalovaná překvapení super zapadají do tohoto partu pro 3 herce a jednu bouchačku. Milovníci emociální psychologie uzavřeného prostoru, adrenalinového vypětí a malých příběhů postavených na režii a hercích by měli zavětřit! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chystám únos. 2.) Potřebuji uvěřit, že být poslušný se vyplatí. 3.) Chci vyvrátit předsudek, že bejt poslušnej se vyplatí. 4.) Mám rád happyendy. 5.) Jsem divadelní režisér. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz vskutku hodně muziky. Jedna místnost a pouze 3 postavy z tohodle Thrilleru dělají špičkový únosový thriller plný zvratů, intriků, nepředvídatelnosti a napětí. Tyhle filmy jsou mou krevní skupinou, takže ze mě srší velké nadšení, jediná výtka snad jen, že se nedalo fandit oběti, pač to byla fena. Doporučuji 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tady oceňuji především celou tu trojici, která se střídala jak na divadle a celkově to na mě působilo komorním dojmem. Někdy stačí málo k tomu, aby jeden mohl občas vydechnout a začátek beze slov byl vůbec perlou na celém filmu, protože alespoň já jsem chvíli nevěděla, jestli se snad nejedná o černý humor a nebo jestli je to fakt vážně. Kluci mě tam ne jednou překvapili a světe div se, já jim dokonale věřila, jak to na nás zahráli. K tomu vybrali i na oko lahodící dívčinu, takže bych se vůbec nedivila, kdyby nejeden uživatel přihodil hvězdu už jen kvůli Gemmě. Nenáročné a na debutní film Blakesona velmi dobře našlápnuto na další kousek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád snímky, v nichž vynálezcům dokonalých plánů osud se škodolibou potěchou odhaluje drobné trhlinky v jejich úvahách a pokud přitom dámě v nesnázích nepřekáží v přemýšlení pytel na hlavě, roubík v puse a pouta na končetinách, tak musím projevit svou spokojenost. Dle mého nepodstatného názoru se nedá s chudou výbavou - tři herci a jedna chata, natočit o moc lepší film. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak se pozná, že člověka opustil bůh? Když se ocitne jako postava ve filmu s bezodpadkovou dramaturgií. Kde nábojnici musí člověk vyndat ze záchodu a spolknout. Dvakrát. Nejvíc mě ovšem pobavil (a bodnul) do srdce moment, kdy se objeví název filmu. Bože prosím, ať to neznamená, co si myslím, že to znamená. Každopádně film (a režisér) se stává obětí svého scénáře. Místo aby se na chvíli zastavil a pořádně procítil události, které zobrazuje (a že to je z pohledu protagonistů velký hardcore), tak odsýpá jako hodinky a jenom si odškrtává na seznamu, co všechno už stihl odvyprávět a co ještě zbývá. A přitom to mohl být pořádný nářez, jsou tam samé moje oblíbené věci, manipulátoři a pobíhání po lese. Velkým bonusem nad rámec filmu potom bylo vidět fotku Eddieho Marsana bez vousů. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Well-made picture that is essentially a garbage." Aneb jak může být honba za šokujícími zvraty nebetyčně hloupá, až porazí na hlavu kvalitní herce i solidní režii. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný, avšak obsahově a především i herecky velmi vydařený snímek o jednom únosu, který se ovšem trochu "více" zamotá. Snad jediným záporem jsou až příliš překombinované scény s blížícím se závěrem, kde se začalo zbytečně plantat jedno přes druhé. Herecky mě opět oslovil Eddie Marsan. Kurňa, ten chlapík se mi začíná líbit:) Jeho "intimní" scéna s Martinem Compstonem mě zcela dostala. Pěkně se hoši vybarvili:) Nejeden divák byl jistě překvapen:) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý thriller, ve kterém se stále něco děje. Nebýt několika předvídatelných a klišé okamžiků, neváhal bych hodnotit plnou palbou. Uvidíte zde nahou a charismatickou Gemmu Arterton, které přicházím čím dál tím více na chuť... A tak tento vcelku napínavý a slušně natočený film hodnotím 4 hvězdičky… ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kýbl zvratů a tři výborní herci. Na to, že jde o Blakesonovu prvotinu klobouk dolů, režie je bezvadná, scénář trpí právě tou nadmírou nečekaných situací. P.S: Úvodní zhruba desetiminutová "příprava" nemá chybu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Za pár kaček celkem hodně muziky. Atraktivní oběť, dva zajímaví záporáci, skvělá atmosféra, tradiční studené britské zpracování. Tvůrčí nováčkové se pustili do stylového everybody betrays everybody a dopadlo to solidně. Škoda tak skvěle rozvržené první části, protože to ke konci začíná trochu šponovat. Ale potenciál do budoucna obrovský. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tři herci, z toho dva únosci, jeden klasický plán, nestandardní komorní zpracování. Víme jen to, co oběť. Tedy prakticky nic. To ale vůbec nevadí, protože výborně rozehraná šachová partie nabídne syrový střih příprav v dvoupokojovém bytě, kde se celá hra o balík peněz a zachování si klidné hlavy odehraje. Nové informace příjemně šokují, a to hlavně proto, že neuráží řídící orgán nervové soustavy diváka. A ani s přibývajícími minutami se žádný velký logický laps konat nebude. Výměna rolí přichází s mírou, škoda jen, že se (alespoň u mě) hůř navazují vazby sympatií alespoň s jednou z postav. Takže, které vyústění tvůrci nakonec zvolí, je divákovi i docela jedno. Víc by mě asi bavila situace, kdyby Alice na klíče nedosáhla. Z debutanta je cítit až překvapivá sebejistota, dialogy má výborně načasované, přesně ví, co ve které scéně chce mít. Vše je příjemně na minimu prostoru vybalancované, protože nutno podotknout, že další dějový kotrmelec by tahle soustředěná hra už asi nesnesla. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Senzační úvod, pak slušná atmosféra, která se však postupně rozmělní v překombinovanosti a hloupém jednání postav, a slušný závěr. Výkon Gemmy Arterton mě nijak neoslnil, při pohledu na ni jsem měl neustále pocit, že sleduji jen hezkou britskou herečku, která hraje unesenou dívku, a mnohem větší dojem na mě udělal Eddie Marsan. Tři a kousek. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Solídna komorná a vzťahová žánrovka medzi únoscami a unesenou. O to lepšie je, že tú unesenú hrá Gemma Arterton. Pre jej fanklub, povinnosť. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý a místy velmi napínavý thriller kazí určité divné momenty v ději a chování postav. Konec byl sice předvídatelný, ale na druhou stranu docela povedený vůči předchozímu dění. Škoda některých situací, které byly hodně přitažené za vlasy. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komorní drama tří postav je nejsilnější v přípravě na únos a samotném unesení oběti. Pak se to někde zadrhne a člověk je poněkud zmatený, komu má vlastně držet palce. Každopádně oběť není dvakrát sympatická a svou lstivě ženskou hrou mě naprosto znechutila. Těšil jsem se na moment, až ji podříznou. Kladná postava ovšem není ani jedna, vzájemně si lžou a sobecky sledují vlastní cíle, byť nahlas říkají pravý opak. Ovšem pobavila mě nerudovská scénka kam s ní? Jeden by nevěřil, jak těžké je zbavit se prázdné patrony. Líbily se mi nečekané zvraty a sexuální překvápka. Hrubě se mi však nelíbil konec. Vychází mi z toho celkově lepší průměr. ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama