Reklama

Reklama

Epizody(4)

Recenze (16)

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ubehol nejaký ten piatok (presnejšie štyri roky) odkedy som dopozeral prvú sériu tohto krimi. Stál môj návrat k tomuto počinu za to? Hej! Druhá séria ma bavila možno aj viac, ako tá prvá. Môže za to to, že tu máme dva prípady, každý po dvoch epizódach, vďaka čomu sa viac prekreslí zločin i povaha vrahov. Tí sú správne šialení maniaci, že by i Myšlienky vraha (Criminal Minds) závideli. Prvý vraždí v maske gašpara, druhý pácha nezmyselné násilie bez motívu. Okrem toho je tu aj jedna dejová linka, ktorá sa tiahne všetkými štyrmi epizódami a to je, keď sa Luther rozhodne pomôcť istej osobe a sám sa pritom zapletie s nebezpečnými ľuďmi. Táto linka bola fajn i keď problémy, ktoré pred Luthera postavila vyriešil nejak jednoducho. Po čase som nadobudol mierny pocit, že táto linka tu je, aby sa mali čím diely vypchať na požadovaných 50 minút. Taktiež samotne vyriešenie celej linky mi prišlo tak jednoduché, že mám pocit, že to tak Luther mohol vyriešiť už v prvej epizóde. Pre milovníkov Alice sklamanie, keďže táto psychopatka v podaní Ruth Wilson si tu veľkú úlohu nestrihne. A čo sa týka samotného Luthera, Elba je sympaťák. A keď sme pri sympatiách, Erin mi liezla na nervy. Síce bola čestná, ale jej čestnosť bola viac na škodu. Som zvedavý, či sa v ďalších sériách vráti a ako bude jej vzťah s Lutherom pokračovať. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia išli tentokrát na vec trochu inak. Nemáme tu 5 prípadov v rámci šiestich dielov, ale dva prípady v rámci dielov štyroch. Prečo tak učinili, keď to na prvýkrát tak výborne fungovalo, ťažko povedať. Každopádne to stále výborne funguje, ale dal by som prednosť pôvodnej schéme rozprávania. K plnej spokojnosti mi chýbal prípad číslo tri, kedy by séria obsahovala opäť 6 epizód. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět dobrý, ale pořád se tu všichni chovají jak naprostý debilové. Ach jo. Zásahovka, ale vlastně všechny ostatní složky mají dojezdový čas tak hodinu,někdy déle, podle toho, jak je potřeba natahovat děj do naprosto nereálna. Celou dobu tu Lutherovi vyhrožuje nějaká skupinka mafiánů a tahle linka je zakončená tím, že jim řekne, že na ně pošle svojí kámošku a oni teda ustoupí a konec. Wtf?! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžký propad oproti první sérii. U jedničky se mi hodně líbila i vizuální stránka, ale dvojka je z nějakého důvodu nasnímaná děsně bídně, obzvláště v interiérech, kdy připomíná nějaké docu-drama nebo levný TV seriál a pitomě zoomuje příliš blízko na postavy, navíc se nepochopitelně vyžívá v nudných dlouhých záběrech, jak někdo někam jde. Kameraman si asi chvílemi myslel, že točí další Potomky lidí, ale takové napětí se mu delšími záběry rozhodně nepodařilo vytvořit ani náhodou. Další zklamání bylo, že oproti nápaditým a různorodým vrahům v předchozí sérii jsou tady pouze dva případy, každý natažený na půlku série, a to je naředěné velmi úmornou spojovací vedlejší linkou, ve které vydíraný Luther dělá poskoka zdánlivě neporazitelnému zlu, které pak setře v závěru úplně jednoduchou operací, kdy si říkáte, proč se s tím vlastně nevypořádal rovnou. Taky mě zklamalo, že po bombastickém závěru první série zajímavou trojici nepoužili scénáristi líp - z Marka je jakýsi asistent Luthera a Alice (asi ještě zábavnější než sám Luther) je tady lacině odklizená, aby náhodou snad seriál nebyl víc zábavný. Fakt jsem se moc nebavil, snad až poslední díl byl trochu lepší. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama