Reklama

Reklama

Epizody(2)

Obsahy(1)

Inspektor John Luther, brilantní policejní vyšetřovatel s komplikovanou duší i minulostí dává své práci vše. Nyní je však z vlastního rozhodnutí mimo službu v dobrovolném vyhnanství na samém okraji Anglie. Ze samotářské existence jej vyruší nečekaná návštěva kamaráda z oddělení, inspektora Thea Blooma, v doprovodu nové kolegyně, seržantky Emmy Laneové. Alice Morganová, psychopatická vražedkyně, k níž Luthera poutala zvláštní náklonnost, je podle všeho po smrti. Její tělo objevila před pár dny belgická policie. Zdrcený Luther tomu odmítá uvěřit, než se však stačí dozvědět víc, jsou kolegové odvoláni zpět do Londýna k obzvláště krvavé vraždě. A zatímco se pomalu rozbíhá vyšetřování, vyráží zpět do města také Luther, pevně odhodlaný zjistit, co se s Alicí opravdu stalo. Netrvá dlouho a oba případy se za velmi dramatických okolností protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

John sa snaží čo to ide, ale ako keby ani on sám nevedel, v čom sa ocitol a tak sa obracia zo strany na stranu. Dva prípady, kedy občas neviete, ktorý sa zrovna rieši a v oboch prípadoch poslabšie rozuzlenie. Stále je to ale Luther v špinavých londýnskych zákutiach, kedy nechápete, ako sa mohla v Londýne uskutočniť olympiáda. Zvláštnym javom tejto kvázi série je fakt, že prvý diel je lepší ako druhý a záverečný zároveň. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku slabší série, ale pořád nevyvratitelná kvalita. Poněkud odfláknutější se mi zdál druhý díl, zatímco ten první by se mezi staršími neztratil. Ale jak jsem říkal - pořád výborné. Luther používá opět svoje alternativní metody. Záporák má tradičně namrdáno. Co se týče novinek, velmi mě potěšila přítomnost Rose Leslie. Nicméně tu máme jeden zápor. I když nevím, zda označení zápor je na místě. Jde o Alici Morgan. Je sice fajn, že ji chtěli tvůrci "zapojit" i do čtvrté série. S tím problém nemám. Jen mi ta linka, která se týkala jí a Luthera, děsně připomínala Milénium. Hlavně tento dojem podpořil druhý díl, kde nastalo pár WTF momentů. Nicméně nejsem tímto přístupem úplně zklamán, jen si myslím, že látka mohla být uchopena lepším způsobem. No nic. Tak nakonec 4 hvězdičky. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problémom série je, že Luther už riešil aj osobnejšie (alebo sa to tak zdalo) veci a v tejto sérii je viac menej už za zenitom svojich možností, ktorými môže ešte ohromiť divákov, aj napriek tomu, že je jednoznačným hýbateľom deja. Mafiánska línia poteší hlavne dialógmi, hektické tempo je podfarbené kvalitným dnb a séria určite neurazí žiadneho fanúšika. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašná ukázka tvůrčí krize, která tento seriál bohužel od první série postihuje často. Dodělá hned na začátku fanoušky off-screen smrtí jedné z nejlepších postav seriálu a pak nás mučí s duchařinou, to je u pochmurné krimi degenerace nejtvrdšího kalibru. Co takhle radši postavu, se kterou si nevíte rady, třeba v sérii úplně vynechat? Krimi příběh je tentokrát velmi nezajímavý, Luther se pořád chová divně a je to zatím nejhorší série. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.séria - 85%. Prekvapivo sme sa dočkali namiesto štyroch dielov, iba dvoch, no o to väčší spád ma táto séria. Rozdelenie síce nechápem, pretože je to dlhé ako jeden celovečerný film, ale tak prečo to nerozdeliť a nenavnadiť divákov na druhu polku, že áno. Úvodný diel mi prišiel super, vynikajúci príbeh, super atmosféra záporák, či návrat Luthera, to všetko som žral od začiatku. Druhý diel mi prišiel slabší a hlavne malo napínavý. Škoda, mohla to byť strhujúcejšia jazda vo finále. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama