Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Finský film s výlučně pánským obsazením a marketingem lepším než je zboží, které prodává. Představte si crossover filmů Fargo a Vetřelci, k němuž napsal scénář Chris Columbus a režie byla svěřena Davidu Jařabovi. Zhruba tak bizarní ten film je. Nejprve vybudí zájem o tušenou bubulegraci, jenže ta příprava na cosi velkého nějak divně dlouho trvá a v druhé půlce začíná být stále jasnější, že film nemá mnoho co nabídnout a před vytažením esa z rukávu jen získává čas, aby byl jakžtakž celovečerní. Zlý Santa, kvůli němuž se na to vlastně díváte a slibujete si, jak všem natrhne sáně, se dlouho nezmůže ani na nějaké to zlověstné Ho-Ho-Ho. Následný pokus udělat z komorního napínáku na poslední chvíli akční spektákl vyzněl rozpačitě. Věřím, že z toho nádherně praštěného námětu by se dalo vykřesat něco podobně zábavného jako je třeba Bubba Ho-tep. Ale protože už po několika hodinách od vidění mám potíže vybavit si detaily děje nebo jména postav, tuším, že to zkrátka nebyl "zážitek na celý život", že brzy vyprchá a tři hvězdičky mu musí bohatě stačit. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trošku sklamanie. Originál som nevidel, no hneď od začiatku ma dostala atmosféra, originalita, humor a vlastne aj všetko ostatné a celý čas som bol rozhodnutý vraziť tam tomu plnú. Že sa to ale tesne pred koncom zmení a namiesto vyvrcholenia (Santa!!!!!), nás režisér sklame potrebou doslovnosti vlastnej tvorby (Rare Exports), to som nečakal. A že nakoniec neuvidím Santu, to som hlavne nečakal... ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) Reakce jednoho známého byla "ze začátku je to vážné, ale pak je to děsná sranda". I když slibované překlopení do děsné srandy nepřišlo, tahle finská šílenost se mi líbila. Třeba pasáž v jatkách byla opravdu hutná. A co se mne týče, raději bych snad volil drsnou, avšak stylovou smrt sežráním tou rohatou finskou bestií či umlácení krumpáči jeho nahých, vousatých pomocníků, než se nechat pomalu zabíjet cukrem napranou, tím blbým, obézním, dobrosrdečně se tvářícím vousáčem propagovanou Coca Colou... 90% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám pravé Vánoce. Děcka honí satan, perníky jsou tvrdé jak poleno, zbyli dva vyzáblí sobi a dvě stovky nahatých Santa Clausů na export. Šílené, ale funguje to báječně. Parádní hudba musím dodat. Prostě seveřani umí vytěžit i z toho, co neexistuje a dokonce nás přesvědčit o opaku. 78% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skutečný Santa bičoval zlobivé děti, až krev stříkala a nezbyly po nich ani kosti. Ano, tak to nejspíš bylo, a proto ho uvěznili. Jenže netušili, že v budoucnu přijde někdo, kdo si bude chtít na Santovi namastit kapsu. Jenže ten někdo zapomněl na elfy. Ne elfy z Lothlórienu, nýbrž temné elfy....hodně temné.... Tak samozřejmě by to mohl být býval masomlejn v přímém přenosu, ale ne nutně. Rozervaná těla a utržené hlavy zde nahradily kutálející se helmy a úplně to stačilo. Koneckenců i na rozervaná těla dojde, jenom trochu jiná. Řemeslně výborné, kluk dokázal hrát jen výrazem obličeje, napětí, zima a neohrožená trojice lovců sobů, co je vyměnila za elfy a Santu. Nasazení v prime time o Vánocích by nebylo od věci. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama