Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Keby tvorcovia Rare Exports miesto príbehu o Santa Clausovi vložili niečo mimozemsky mysteriózne (áno mám na mysli niečo ako  The Thing z roku 1982) tak by ma ani len nenapadlo, že ide o vtipnú akciu ktorá sa neberie vážne. Musím uznať, že tento film je minimálne o úroveň lepší ako prequel spomínaného hororu. Dobrý scenár, vynikajúca kamera, zaujímavé obsadenie a atmosféra ma raz dva vyviedli z omylu, že sa pozerám na tupé béčko. Aj neduhy ako menší rozpočet bolo vidieť tak možno pri efektoch ináč ma až vystrašilo ako som bol príjemne prekvapený kvalitou 3,5*. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film na motivy předchozích dvou krátkých snímků bohužel kvalit svých starších bratříčků nedosahuje. Pořád se však jedná o skvěle natočenou, ozvučenou a atmosferickou podívanou. Jen škoda toho slabého scénáře. Čiročirý průměr. (P.S.: Bez znalosti předchozích kraťasů bych nejspíš hodnotil minimálně o hvězdu víc) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zrejme každá krajina si Santu vysvetľuje rovnako, ale zároveň po svojom. Táto jednohubka ( pardon, ale tá minutáž proste nedovoľuje sa viac odviazať ) patrí do žargónu vianočných hororových úletov, ale pôsobí ako nudný výlet do krajiny za severným pólom, kde sa premávajú necharizmatický fínsky mäsiari, ich trápny synkovia a Santovi elfovia, pustení z geriatrického ústavu, aby mohli našim hrdinom zarobiť pár grošov. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Celovečerný Rare Exports je slabší než jeho dvaja kratší predchodcovia. Nie je to ani žiadna horror comedy, tak film mnohí prezentovali. Je to sofistikovaný film, ktorý pri dlhšej stopáži stratil svoje čaro a žiaľ aj svoju sofistikovanosť. Záver je len úsmevný a vôbec nie zábavný či zaujímavý. Takýto zabitý potenciál bolí a radšej by som uvítal ďalší kraťas, ktorý by mi opäť ukázal ako to tí severania vedia a ako si vystačia s jedným skvelým nápadom v pár minútovom videu. Tento vianočný príbeh už nie je to pravé orechové a nemá šancu sa stať akousi vianočnou ikonou. PS: nie je to horor. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skutečný Santa bičoval zlobivé děti, až krev stříkala a nezbyly po nich ani kosti. Ano, tak to nejspíš bylo, a proto ho uvěznili. Jenže netušili, že v budoucnu přijde někdo, kdo si bude chtít na Santovi namastit kapsu. Jenže ten někdo zapomněl na elfy. Ne elfy z Lothlórienu, nýbrž temné elfy....hodně temné.... Tak samozřejmě by to mohl být býval masomlejn v přímém přenosu, ale ne nutně. Rozervaná těla a utržené hlavy zde nahradily kutálející se helmy a úplně to stačilo. Koneckenců i na rozervaná těla dojde, jenom trochu jiná. Řemeslně výborné, kluk dokázal hrát jen výrazem obličeje, napětí, zima a neohrožená trojice lovců sobů, co je vyměnila za elfy a Santu. Nasazení v prime time o Vánocích by nebylo od věci. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama