Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina teenagerů se omylem zamotá do postmodernistického zombie filmu, ve kterém se s pomocí nově získaných přátel dobojují až do finálního klišé. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chlapci a děvčata vytvořili snímek, který není skvělý, ale který má rozhodně ambice na to, aby se jeho tvůrci stali někým, kdo bude pokračovat v zajímavé práci. A myslím, že by jejich práce mohla stát za to. „Zombie Movie“ je snímek, který může nadchnout, ale také nemusí. Jde o to, jak se na žánr díváte a jak dáte šanci amatérskému filmu. Tenhle si ji rozhodně zaslouží. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hodnotit to jako práci středoškoláků, tak musím ještě jednu hvězdičku přidat. Ale nerad dělám odlišná měřítka, takže si přiznejme, že scénář není žádná sláva, na triky nebyly peníze a herci jsou prostě spolužáci a kamarádi. Ale kluci mají nakoukáno, účelně používají žánrová schémata, vědí jak funguje střih, dokáží pracovat se zvukem, i ta hudba je docela slušná. Film trvá sice jen necelé tři čtvrtě hodiny, ale pokud máte rádi horory, tak vřele doporučuji. Z domácích luhů a hájů moc lepších žánrových snímků nenajdete. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čas od času si najdu čas i na nějaký ten český amatérský film, kterých existuje celá řada, ale popravdě je moc nevyhledávám. Občas se mezi nimi najde nějaký ten klenot, ovšem většina z nich je jen ztrátou času. Nicméně jsem se rozhodl dát partě studentů šanci, přestože již samotný název snímku napovídal, že v něm půjde o zombie tématiku (kterou jak již víte, moc nemusím). No a zas až tak hrozné to nebylo. Vezmeme li v úvahu nízký rozpočet, nezkušenost tvůrců a fakt, že se tu dá natrefit na několik slibných momentů. Samozřejmě i těch horších, ale pojďme pěkně popořadě. Všem je zřejmě jasné, že se tady nedočkáme zrovna originálního námětu, ale tvůrci se v rámci svých možností snažili držet subžánrového pojetí celkem dobře a přestože je jejich dílo zařazeno mezi akční thriller, viděl bych to spíše na na hororovou komedii (místy až parodii). Čemuž by i odpovídali amatérské herecké výkony mladých herců. To jim však nechci nějak zazlívat. Za pozornost určitě stojí i zajímavý střih a práce s kamerou, která nebyla vůbec špatná. Poněkud horší už to bylo s některými triky (viz digitální cákance, výbuchy, ale jak už jsem řekl, to musím přičíst na vrub malému rozpočtu). Stejně jako mnohým jiným, mi však dost vadil onen přítomný „dabing“ vlastních slov, který mi místy až „trhal“ uši. Zombie Movie tak určitě v mých očích nedopadl zas až tak špatně, jak jsem předpokládal ještě před jeho spuštěním. Na české poměry to vidím na čistý průměr, který má štěstí v tom, že netrvá moc dlouho. Ke konci už tomu totiž začala docházet šťáva a být to ještě o trochu delší, tak jdu s hodnocením určitě dolů. 50% ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

8/10 - Jeden z nejlepších českých studentských filmů. Technická stránka je fakt vymazlená, jak animace tak i samotní zombíci. Atmosféra na začátku je super, kamera a zvukový doplňky dodávají to co mi chybí u spousty komerčních hororů. Bohužel v dalším průběhu filmu je kvůli zombie napětí tatam, ale i tak mě film nadále bavil a dokazoval svoje kvality. Myslim si, že kluci maj velkej talent a na další jejich filmy se určitě podívám... Jen tak dál... ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem že něco takového existuje , že by Česko konečně natočilo něco co by se jim v tomto žánru ( mém oblíbeném ) podařilo !!! Blohopřeju těmto studentům , kteří tento film vytvořili fakt se jim to povedlo !!! Dal bych jen 3*, ale když se zamyslím že nejsme v Americe kde jsou tyto filmy běžné tak dám 4* !!! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama