Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 7
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 7

Recenze (158)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

První série je diametrálně odlišná od těch dalších (1. série je čistě britská Sky TV), které už jsou převážně z produkce Cinemax (sice je to koprodukce se Sky TV, ale jsou zde viděl především prsty Cinemaxu), což je dobře hodně nahých ženských, šukačky a hodně krve. Sice mě 3. serie už trochu unavovala, hlavně tím, že se to lehce měnilo v přebytek nelogické akce a postavy se zase tolik nevyvíjeli, ale stále je dost kvalitní podívaná. Ale Armitage byl Armitage. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

1. řada: stupidně od pasu plácnuto - naprostá pecka. Nelze vytknout naprosto nic. Od malička jsem byl militarista a hrál si spistolkama, takže se mi série opravdu líbí. Perfektní Britská práce na téma akční série... 2. řada: nevim jestli za to mohla práva nebo co se stalo, ale ten "restart" byl škoda. Série malinko sklouzla ke standardu a rozhodně je horší než ta první. Ne zase tak moc aby ji to stálo honocení. 3. řada: pokračuje v duch té druhé (stejní herci, stejný styl) jen další zápletka. Tentokrát ale víc ucelená (série působí jako jeden dlouhý film). 4. a 5. řada: stejně jako posledně jde nyní o jeden ucelený příběh rozsekaný na deset kousků. Díky tomu je to svižné a na tempu nic neztrácí. Za mě vše v pořádku a Strike Back si stále drží pozici jednoho z nejlepších seriálů akčního žánru. 6., 7. a 8. řada: Došlo na přeobsazení. Už to není uplne ono. Není to výrazně horší, nicméně ztráta “původní sestavy” je znát na zábavnosti. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

1.série- osamělý vlk a britský operativec v jednom John Porter vyznává stále stejnou strategii: nechat se zajmout a pak zaútočit zevnitř. Přitom mu stále vrtá hlavou, zda skutečně před sedmi lety zavinil smrt svých tří kolegů. 2.série- Portera nahrazuje dostatečně zajímavá, sympatická a dobře zahraná ústřední dvojka a jejich drsná nadřízená, nekompromisní akce po celém světě (koho tady zajímá nějaká logika?), včetně pravidelné likvidace přebytečných rukojmí. Ano, tohle mě fakt baví. 3.série- to samé co dvojka (jen akční rádius se zúžil na Afriku a chlapci se honí za jadernými spouštěči) plus Rhona Mitra. Kdyby někdy tvůrci napsali postavám smysluplný dialog, opravdu by mě naštvali. 4.série- nejvyšší čas skončit, začíná to zavánět stereotypem a sníženými produkčními náklady. Vrcholem je 9.epizoda, kdy česká vojenská delegace se silným maďarským přízvukem jede na summit NATO do Frankfurtu po neelektrifikované jednokolejce a bukolická krajina se nemění ani při hlášení, že předměstí je vzdáleno minutu jízdy. 5.série- dojemná rozlučka začíná v Thajsku, aby se přes KLDR vrátila do Evropy. Největším tahákem pro mě bylo samozřejmě angažování Michelle Yeohové. Předposlední epizoda ve stylu Smrtonosné pasti, rakouský "kouzelný dědeček" s batohem a motorkou po otci pobavil. Na konci jsem při těch proslovech a filozofování o životě vojáka skoro zamáčkl slzu. Primitivní, machistické? Ano. Zábavné? Navýsost. Díky, hoši. 6.série- je úplně fuk, zda se nový tým pohybuje v Libyi, Maďarsku, Bělorusku, Polsku, zda se mezi jednotlivými lokalitami teleportuje, hlavně když je na koho střílet a co vyhazovat do povětří. Už to zdaleka není taková pecka, jako byla 2. a 3. série, ale intelektuálně zanesenou divákovu hlavu to pořád ještě vyčistí docela dobře. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Takto nejako si predstavujem dieťa Hustleru a zbrojárskeho priemyslu. Nesmrteľná armáda dvoch samcov kosí v absurdných misiách miliardy ozbrojených zlosynov a zlodcér. Akcia prerušovaná kvantami erotických scén, ktoré sú do deja umiestňované bez rozmyslu a zjavnej logiky. Moje hodnotenie sa týka sérií s Damienom a Michaelom, ešte si rozmyslím, či budem pokračovať, zatiaľ ma úvod neomámil. Ďalšie série sa zrejme potýkajú s budgetovými škrtmi, očividne si nemohli dovoliť hlavných hrdinov v plnej výške, rozhodne to nevyzerá dobre, keď sú najnižší v boji a nedajboh, aby si niektorá z kolegýň dala štekle. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Ano misty to je dost prestrelene a moc Ramboidni..ale kdyby bylo vic serialu s takovou skvelou vypravou a slusnymi herci byl bych jen rad.Misty je to hodne akcni a takovy serial mi v posledni dobe chybel.. 2ha serie se rovnez povedla ikdyz se vystridali herci,pribylo postav a jde o zcela novy pribeh.Casting se vydaril a role vojaku,velitelu i hl.zaporaka sednou.Je to akcni,vypada to vypravneji a zaver serie byl skvele vygradovan. 85% ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Velká část hereckého obsazení druhé série byla před začátkem natáčení podrobena intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Air Service) a SBS (Special Boat Service). To probíhalo ve výcvikovém táboře v jižní Africe. (Conspi)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)
  • Tato série se natáčela v Malajsii v Kuala Lumpuru a ve městě Johor Bahru, které leží kousek od Singapuru. (ČSFD)

Reklama

Reklama