Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 312)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jsem v prudkém pokušení hodnocení ještě snížit. Právě proto, že rozhodně nejde o důstojného pokračovatele smrtosmrtných pastiček. Pravda, triková část je solidní a i nějaká ta hláška přijde, přesto po ukončení zbývá pár nezodpovězených otázek. 1. Zkoušeli v Cinergi studios trumfnout Asylum? 2. Proč do Boha Vyližův vylízaný synátor odbachnul na dýdžině nějakého naprosto zbytečného Ivana? 3. Z Moskvy to je do Černobylu bratru devět set kiláků, nejkratší cestou přes dvoje hranice. Ano, je to na Ukrajině, tím bych asi scenáristu šoknul, což? 4. Vím, že cyja je tlupa neschopných amatérů, vždyť jednoho ručníkářského Usrámu hledali bratru patnáct let, a to si přitom koupil největší barabiznu hned vedle Islámských koupelí, hlavního to města Pakostánců. Ale že by až takhle? ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

U "hloupějších filmů", kde má člověk nějaký vztah k postavě/herci, se obvykle časem vyvine určitá míra tolerance. Otupí se hrany očekávání, přijme se hotové dílo a nakonec si k tomu divák cestu najde. Pro pátou Smrtonosnou past to neplatí. Ta je totiž tak špatná ve svém základu, který popírá kořeny série, její přístup k akčnímu žánru i podstatu hlavní postavy jako takové, že každá další projekce jen zvýrazňuje chyby a nedostatky. Od 'ok, je to blbý, ale snesitelně' jsem se postupně propracoval až k tomu, že se na Opět v akci prakticky nedokážu dívat. McClane mlátí civilisty, McClane nemá finální kontaktní souboj, McClane se chová jak Superman, McClane nemá nadhled, McClane se nechová jako policista, McClane... ne, tady je prostě úplně všechno špatně. Série skončila čtyřkou. Pětka je přijatelné akční béčko s Willisem, ale opravdu otřesná Smrtonosná past. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

McClane je zpátky, říkejte a pište si, co chcete. Je to pořád on. Ano, usmiřování otce a syna je pekelné a viděli jsme je mockrát a lépe (Indiana Jones IV), ovšem že by taková byla celá Smrtonosná past číslo pět? Nenechte se odradit všeobecným nízkým hodnocením a běžte se přesvědčit sami. Já viděl celkem poctivý akční film, který mě snad bavil více než druzí Expendables (ale méně než Konečná). Nápadité akční scény (automobilová honička, závěr s vrtulníkem, který je lepší než závěr se stíhačkou z minulé části a je to typický mcclaneovský yippee-ki-yay improvizační moment), Beltramiho hudba, vizuální efekty, vtipy, kterých bylo více než bych čekal ("Chceš se potulit?"), charizmatický Sebastian Koch, odkazy na první díl série(Beethoven, padouchův zpomalený pád)... Bez problému. Jai Courtney mi ovšem hrozně pil krev a zdá se, že Pasti také kdosi nepěkně ublížil ve střižně, neboť se do ní nedostala ani řada scén známých z traileru (obzvlášť taxíkový dialog s poldou/právníkem zamrzí). Kéž by na DVD vyšla delší verze. Tři a půl rudé hvězdy.__P.S. Delší verze vyšla jen na BD, takže ji nejspíš nikdy neuvidím. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past bez Brjůse by nebyla Smrtonosnou pastí, stejně tak jako on by nebyl on, kdyby neměl neustále zkrvavené bílé tílko a přeražený nos. To, že přežije kde co, že je vlastně nesmrtelný, jsem si už zvykla, ale nic se nemá přehánět. Synek se, jak vidím, potatil. Ohraná rodinná zápletka ale už začíná nudit. Jsem zvědavá, kdo další z rodiny ho bude nenávidět a poté, co spolu skočí z paneláku a prostřílí se skrz okenní tabule, si padnou nakonec do náruče. Možná nějaký synovec, babička či dosud tajný levoboček. Akčnost se filmu upřít nedá, to určitě né. Všude plno ohně, střelby, řežby a bojových helikoptér. Rozesmála mě ta honička v moskevských ulicích. To byl hotový masakr snad všech aut, která tam kdy jezdila. Celkově nic extra, avšak film jako sobotní oddychovka ušel. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opětně na rozdíl od ostatních zde jsem se já docela náramně bavil. Musíte samozřejmě to brát tak, že koukáte na pohádku a když na tuto premisu přistoupíte, tak se myslím budete bavit taktéž. Mimochodem tak dlouhou a propracovanou filmovou automobilovou honičku, jako je v úvodu filmu, nepamatuju, To byl vyloženě majstrštyk. Ke konci to už trochu ztrácí dech, ale i tak, solidní průměr. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (71)

  • Ve 35. minutě v úkrytu CIA volá Komarov (Sebastian Koch) svou dceru z mobilu. Po přiložení mobilu k uchu je však vidět číselník a mj. tlačítko pro volání, ne pro ukončení hovoru. Volání tedy nebylo zahájeno, natož aby byl spojen hovor. (HonzaR.)
  • Súkromné lietadlo, ktoré možno vidieť na konci filmu, je Hawker 400XP. (m.a.t.o.)

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama