Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi nekorektní, velmi britské, velmi černé a velmi humorné. Přesto mám pocit, že takhle ten amtérský džihád může vypadat v reálu, jako když se někdo pokouší v letadle sirkami zapálit plastickou trhavinu v podrážce nebo nacpe auto zábavní pyrotechnikou. Člověku se přitom vtírá do hlavy srovnání s jiným bojem, zachyceným ve filmu Paradise Now. Zatímco tam hlavní postavy věděly naprosto jasně, proti čemu bojují, tihle hrdinové svaté války vědí o Koránu akorát co se dočetli v dětském leporelu, jejich vlastní život nemá s náboženskými pravidly nic společného, ale strašně chtějí dokázat něco velkého, aby jejich život nebyl tak na hovno. Byť by to znamenalo smrt. A co může být větší než pořádná prda mezi výdobytky imperialismu. Zajímavé je, že policie to schytává ve filmu úplně stejně. "Je Wookie medvěd?" ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Svojsky satirická komédia s nadhľadom a výborným humorom. Tento film si drží odstup, je vtipný a seriózny zároveň. Výborne dialógy spolu s prekvapivými momentami robia túto komédiu v mori štandardných kusov veľmi zaujímavou. Trošku trvá kým sa človek naladí na jej vlnu, ale potom to už ide. Celkovo to je príjemné prekvapenie, nie je to však štýl, ktorý zareže každému. I think I'm confused, but I'm not sure! [4 a pol *] ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak dobre som sa uz davno nezasmiala! Fantasticky humor, ktory mi sadol ako prdel na serbel, tazko vyberat nejaku obzvlast zapamatatelnu. Ale rozhodne nezabudnem na scenu, kedy Faisal vysvetluje, ako kupoval bielidlo... Zmenil som hlasy :D Hilarious :D Rozhodne pozerat s kvalitnymi titulkami, inak to nema vyznam. Pre koho nie je anglictina silna stranka, nepustajte sa do filmu, mohlo by to uskodit dojmu, ktory na vas zanecha, ak mu spravne neporozumiete :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já si troufnu davové šílenství nesdílet, protože mi to celé přišlo vtipné minimálně. Přiznám se bez mučení, že jsem svoje očekávání postavil dosti vysoko, protože už když jsem si přečetl v obsahu, že uvidím výcvikový tábor pro teroristy a v něm pár dementů, tak to zákonitě musí být děsná bžunda. Doporučím zhlédnutí v původním znění, protože český dabing jde do větších a větších hoven. Docela dost mi vadili všichni herci s jedinou výjimkou toho plešárda s vousy. Ten byl dobrej a občas i něco vtipného pronesl. Sem tam. Nemám naprosto nic proti černému humoru. Nemám naprosto nic proti anglickému humoru. Nemám naprosto nic proti jakémukoli druhu humoru. Tady jsem se pousmál maximálně dvakrát. Ocenit mohu snad pouze orginalitu, protože když tak zapátrám ve svém skvělém mozku, tak nic podobného tam nenalézám. Partička bezvýznamných muslimů chce přispět taky svoji troškou do mlýna a pomstít se zbytku světa, protože je svět který se netočí kolem mocného Aláha děsně sere. Tahle partička jsou absolutní dementi a celý film se točí kolem jejich cesty za snem. Že jsou dementi je pochopitelné, kdo mentálně zdravý by se z vlastní vůle odpálil...? Žádné nové a převratné poselství bych ve snímku taky nehledal. Taková lehká zívačka. Nic víc. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Bláznivá satira postavená na vážnej téme, neuveriteľne podmanivo kombinujúca dve extrémne polohy - sociálnu drámu s čiernou komédiou. Vznikajú z toho fascinujúce momenty, kedy sa človek nahlas smeje, no zároveň sa mu v hlave vrtia všetky kolieska a kalkulujú reálne presahy geniálne premyslenej fikcie. Skvelý film, vypointovaný do poslednej chvíle, extrémne zábavný aj smrteľne vážny, ktorý však nikdy neskĺzne k priehľadnému poučovaniu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Film bol natočený v anglickom Sheffielde, pričom aj slávny Londýnsky maratón je tiež nasnímaný v uliciach Sheffieldu, nie v Londýne. (odvedle)
  • Satiru na moderní terorismus se rozhodl zkušený komediograf Morris napsat po vyslechnutí několika neuvěřitelných historek o zákulisí džihádu. Tři roky strávil výzkumem, hovořil s experty na terorismus, s příslušníky policie i tajné policie, ale i s obyčejnými muslimy. [Zdroj: HCE] (POMO)
  • Pokud jste si koupili DVD filmu, počkejte v sekci "vystřižené scény" na přílet racka a poté zmáčkněte ENTER. Dostane se vám pohledu na více bonusových scén. (HellFire)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama