Reklama

Reklama

Win Win

  • Česko Jak vyhrát a nezbláznit se (více)
Trailer

Pesimistický advokát Mike Flaherty (Paul Giamatti), který dobrovolničí coby trenér wrestlingu na střední škole, narazí díky pochybnému melouchu na mladého nadějného sportovce. Když už to vypadá, že se na něj štěstí usmálo rovnou dvakrát, vloží se do hry chlapcova matka, kterou právě propustili z odvykací léčebny, je úplně švorc a hrozí, že všechno zhatí. McCarthy se velmi zručně chopil tématu balancujího mezi dramatem a komedií a ve svém filmu Win Win se zaobírá tématy jako jsou zlomená srdce a lidskost v tom nejryzejším slova smyslu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (185)

Matty 

všechny recenze uživatele

Wii-n Wii-n. Drama o cestě za velkým vítězstvím. V malém. Indie průprava festivalového oblíbence Thomase McCarthyho vyvstává na povrch zásluhou p o m a l é h o tempa vyprávění a díky neochotě filmu se rozjet. Jinak bude zápletka pro toho, kdo viděl alespoň dvě hollywoodská sportovní dramata, průhledná jako vitrína s vítěznými poháry. Zájmem o širší souvislosti blbé nálady postav sice komplexnější (krize, stres, tlak a tak), přesto mne Win Win na rozdíl od Přednosty a Nezvaného hosta vůbec neoslovil. Bylo mi jedno, proč je Giamatti ve svrabu, jak se do něj dostal a jak se z něj vyškrábe. Zkrátka jak zaplní svůj vykleštěný život. Pro zosobňování typu zvaného „average joe“ není vhodnějšího herce, ale tady jeho průměrnost přerůstá v naprostou nezajímavost. Což je slovo, kterým by se dal zastřešit celý film. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Win Win...co si pod filmem asi představit jiného, než fakt, že se bude točit kolem nějakého sportu. Tahle nezávislá americká produkce se ale pořád drží kolem nezávislého příběhu a vypráví to tak lidsky a přirozeně jak to jenom jde. Díky tomu všichni herci předvádí naprosto perfektní výkony, ve kterých se nejvíce zaskvěl právě Paul Giamatti, jeho praštěnej kámoš Bobby Cannavale nebo mladej a nadějenj Alex Shaffer. Bylo to super, nebudu říkat, že ne. Obyčejný příběh o obyčejných lidech vyprávěný naprosto přírozenou formou. Co víc si přát...Snad jen věřit v dobrý konec. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

46. MFF KV .. Scénář: Thomas McCarthy .. Sice v podstatě podle šablony "americký nezávislý film", přesto nejen zábavné, ale doplněné nestandardními prvky. Přesně ten prototyp indie filmu, které mám rád. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Indie produkce má mnohé do sebe, nemusí předvádět bombastickou výpravnost, neboť jí netřeba tolik hledět na komerční stránku věci, nemusí být za každou cenu cool a mohou v ní hrát i normálně vypadající herci s postavami a tvářemi, jaké znáte z vašeho sousedství. Navíc disponuje značnou měrou svobody a tak se může vyslovovat k aktuálním problémům a dotýkat se bolavých míst (americké) společnosti. Režisér Thomas McCarthy je specialista na malá komorní dramata a jeho třetí film není jiný, takový lidský, příjemně melancholický, často i humorný, ale přitom v podstatě bolavý. Ač se tu většina komentujících vyjadřuje ve smyslu, že jde vlastně o sportovní film, jsem jiného názoru, neboť Win Win je čisté sociální drama. Sport hraje jen okrajovou roli a možná slouží jen jako oslí můstek k uvědomění si, že i v životě je důležité bojovat a snažit se vyhrát. (Mimochodem, oficiální text distributora píše cosi o wrestlingu, což je buď projev lživé reklamy nebo prosté omezenosti, snad každý by měl poznat, že jde o zápas v řecko-římském stylu.) Pochválit lze vynikající a přesný casting, většina rolí je typově přesně obsazena, tahounem je samozřejmě Paul Giamatti, jehož charisma loosera je zjevně platné univerzálně a dá se říci, že si na něm postavil kariéru. Ono se dá celkově konstatovat, že filmy Thomase McCarthyho jsou obecně plné looserů, přičemž Win Win není výjimkou. Po Přednostovi a Nezvaném hostovi tedy McCarthy natáčí další skvělý pozvolna plynoucí film..a je to dobře...kam také v tomhle světě chvátat... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Děj byl sice celkem předvídatelný, ale to mi vůbec nevadilo. Mám rád McCarthyho filmy, prostě mě baví jeho styl. Paul Giamatti tu byl přesnej a jeho kámoš Terry vtipná komická postava. Potěšilo mě to :) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná a chvílema i celkem vtipná (no kdo z vás to má) komedie podle jů es šablony "divácká cena zaručena". Zmenšenej Sean Penn umí hezky koukat do blba, Giamatti zas dělá ty svoje upocený oči v sloup a celý film ovládla postava snědého Martina Mrhálka. (3,5*) .......... Největší WIN WIN je ale samozřejmě moje získání lístku těsně před projekcí od bandy zhulenců, kteří za něj chtěli trávu (žádnou sem totiž neměla). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŠICHNI DĚLÁME HLOUPÉ VĚCI“...... /// Stres z práce, rodina, peníze. Mike je chlápek ve středních letech, kterýmu do života vstoupí důchodce Leo a jako bonus se přidá jeho vnuk. Komedie? ,,Oh Shit!“ Všechno to začalo lstí kvůli patnácti stovkám (měsíčně). Končí to zase těma prachama. To uprostřed je ,,malej“ film o (těch prachách), štěstí, neštěstí a věcech, o kterých se tu nemluví, ale všichni je cítí. Film, o kterým se špatně píše (text distributora nechť toho je důkazem). Nemá čím oslnit, ale příznivci nezávislejch snímků si můžou splnit dalšího ,,bobříka“. (Třeba.) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych zápasit (na žíněnce) s Darth Vaderem. 2.) Příchod dalšího člověka by naši rodinu obohatil. 3.) Thx ,,NickySloter“ za to, že přeložil tenhle ,,nudnej“ film. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Paul Giamatti je vynikající herec a svoji úlohu zahrál více, než dobře a vlastně jen kvůli němu dávám ty dvě hvězdičky. Jinak je film průměrný, ne-li podprůměrný. Jsou v něm typické klišé a vše, co jsme už mnohokrát viděli. Scénář je typický a obyčejný, přesně takový bych napsal jako malý, když jsem se začal zajímat o filmy. Dnes už film nikoho nepřekvapí, maximálné ty, kteří nemají moc nakoukáno. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Výborný Paul Giamatti, tahoun celého filmu, jehož kvality jsem zaregistrovala už ve filmu Barneyho ženy. Jinak nelze nesrovnat tento režijní snímek Thomase McCarthyho s jeho druhými dvěma filmy Přednosta a Nezvaný host a tady půjdu v hodnocením přece jen trochu níž. Jinak to byl velmi příjemný oddechový film s předvídatelným dějem, potažmo i koncem. Co já osobně považuju za velké plus, je celkem neotřelý námět. Ále co, já tu jednu hvězdu musím přihodit za tu poslední písničku a myslete si co chcete. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ještě na tom nejsem tak špatně, abych fantazíroval u soudu a pak musel ubytovat ve sklepě těžko přizpůsobivého Eminema Kylea. Jenže právě Kyleovy výkony na žíněnce byly nakonec tím, co dodávalo optimismus do unavených životů Mikeovy rodiny, tlumilo deprese rozvedeného Terryho a každým dalším chvatem to zlepšovalo náladu i mně. Obvykle se u nezávislých filmů zdvořile nudím, ale přes sport ke mně vede lehce přístupná cesta. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Spíš Fail Fail. Win Win je papírově dokonalá feel-good-indie-dramedy, ze které jsem ale dobře nalazen neodcházel ani omylem. Víc chtěné, víc monotónní, víc uměle laskavé a víc předvídatelné to snad už být nemohlo. Ale zajímavě se tu reflektuje (americká) posedlost vše obětovat (a podřizovat) dětem. 50% ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Thomas McCarthy / Story by Thomas McCarthy, Joe Tiboni | Produkcia: Lisa Maria Falcone, Michael London, Mary Jane Skalski, | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Fox Searchlight Pictures, Everest Entertainment, Next Wednesday Productions | Rozpočet: ? $ | Tržby: 10,654,385 $ || ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický představitel těch amerických filmů, které mají šance zabodovat na Sundance. Komorní, lidský, příjemně komediálně-melancholický. Bohužel ale také natolik nevýrazný, že si na něj do měsíce ani nevzpomenu. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Takže si to vyskloňujme - opět malý, milý, indie film, který Vám má zvednout náladu. Touché! Pro mě jen další z řady pásových nezávislých filmů, které se čistě a bezbolestně ztratí v záplavě podobně laděných snímků. A nebo se pletu? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Typická americká nezávislárna s příjemně jemným humorem. Příběh sice není nic extra, ale díky výborné režii a skvěle napsaným postavám to šlape skvěle. Herecky je to taky fajn a kromě vždy výborného Giamattiho tu zaujme hlavně jeho vtipnej kámoš Bobby Cannavale je výbornej.. Ve vážných chvílích je to takový správně lidský a prostě celý to hodně příjemně uteče. Takovej ten film pro spravení nálady. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Uvěřitelné životní problémy (stres, peníze, rodina) v uvěřitelně natočeném dramatu, říznutém sportovní tematikou. Nejblíže máme jako diváci k těm filmovým postavám, které musí řešit stejné každodenní trable, jako my. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Paul Giamatti spolehlivě táhne tenhle malý filmeček. Čekal někdo něco jiného? Zdráhal jsem se to napsat, ale tohle je opravdu přímo ukázkově nezávislý film, který by se vyjímal ve večerním programu ČT2. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Absolutne nekomerčný film nosiaci rodinné a sociálne hodnoty. Paul Giamatti je kľúčovou postavou, trochu nudnou, za to s dobrým srdcom - je otcom rodiny, koučom, právnikom, opatrovníkom a tvorcom malých a veľkých víťazstiev. Pre niekoho jeho život môže byť nudou, iní sa možno budú vyžívať v obyčajnosti príbehu a postáv. Asi tak by sa dal najviac vystihnúť tento film - ako obyčajný a priemerný, rodinný. ()

Reklama

Reklama