Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál z produkce Spike TV o komparaci vybraných zbraní a bojovníků se snaží odpovědět na obvyklou chlapskou otázku: "Kdyby se jeden postavil proti druhému, který by vyhrál?" K zodpovězení se dochází skrze řadu testů účinků různých zbraní, stylu jejich boje, mentality a dalších proměnných, dle kterých tým odborníků určuje potenciálního vítěze. Specialitou seriálu je pak hlavně výběr nečekaných dvojic soupeřů. Dočkáme se tak například souboje Gladiátora s Apačem nebo středověkého rytíře s pirátem. (laFei)

(více)

Recenze (91)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že takový genitální pičítačový program nemáme i u nás. Hrozně by mě totiž zajímalo, jestli by to třeba takový Jan Žižka natřel generálu Píkovi, i když má jen krátký palcát a na pravé straně trochu horší periferní vidění. Jako nápad je to zprvu docela zajímavé, ale když už po páté vidíte jednu a tu samou matrici - sek do gumové hlavy, pich do vepřové kýty, expert naháže proměnné do mašiny, loutkový souboj Čingischána s tankem T43, čáry máry fuchty, počítači, počítači, kdo je nejvíce smrdící válečník?, podle kompjůtru vítězí Čingischán, protože by se čtyřčlenná posádka tanku okamžitě udusila, jen by se milý Mongol dostal na dočich - veškerá legrace se mění v pouhou komerční trapárnu a docela to nudí. Ale i tak mi stále hlodá v hlavě, jestli by dal třeba takový Přemysl oráč na piču (Ano HOMO, opětovná žádost o ban, a to jsem včera asi pětkrát navíc řekl v diskuzi "kurva"!!) Johance z Arku, nebo by mu Panna Orleánska dokázala i s hluboce zaraženou otkou narvat do prdele Boží vnuknutí. Musím prostě ten soft někde stáhnout! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Sice se tu a) srovnává nesrovnatelné a za b) se to děje v podmínkách realitě na hony vzdálených, ale na druhou stranu, kde jinde si můžete prohlédnout na realistické gelové figuríně jak to vypadalo, když např. keltský berserker nabral válečným kladivem někoho do helmice?:) Údajná počítačová simulace, kterou končí každý díl, je pro mě naprosto zbytečná komponenta, navíc je to opravdu směšná haluz, ve které se zinscenovaně dostane do hry všechno, co jste v dané epizodě viděli, ať to dává smysl sebemíň. Ale nutno přiznat, že když náhodou v době vysílání už nespím, tak má Deadliest Warrior nebezpečně vysoký koeficient "tak se mrknu ještě na tuhle zbraň a pak jdu... dobře tak ještě tuhle... ne, sakra, to je zase půl jedné?!":) Takže rozhodně červené pásmo, 70%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu tento dokument perfektně pobaví, na druhou se z jeho výsledků nedá téměř nic vyvozovat. I když průvodci pořadu tvrdí, že veškeré souboje rozhoduje počítač, data do něj musejí zadat zase jenom lidé a pokud se subjektivně jeden lajk (zde programátor) rozhodne, že válečník s těžkým mečem by v bitvě obstál lépe než druhý válečník s lehkou mačetou jen proto, že více zřídil stojící figurínu, pak jsou výsledky asi stejně věrohodné jako tamní krev. Přesto je dokument přínosný názornými ukázkami zbraní jednotlivých válečníků a není snad jediný díl, který by nezabavil. 70% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Něco, co je potenciálně velmi zajímavé, je formou ubito v zábavu pro diváka gladiátorských her. Nejen, že je tento "dokument" často přerušován okázalou reklamou na sirup doprovázenou hustomegakrutopřísně drsnými komentáři ve stylu "to by mu rozervalo aortu a udusil by se vlastní krví," ale navíc ještě dochází k jakýmsi pochybným analýzám (nevíme, pomocí jakých algoritmů) na základě srovnávání neodpovídajících zbraní či testování za odlišných podmínek. To přidělování bodů "mně se líbí víc tohle" a "mně zas tamto" mi připomíná ten příběh, ve kterém se lidé dohadují, jak je dlouhý císařův nos, i když císaře nikdo z nich neviděl. Vyřeší se to tak, že se zeptají hodně velkého počtu lidí, protože ten průměr to přece nějak dá :) Krom toho by mě zajímalo, jak do těch "simulací" zahrnují taktiku. Přitom kdyby to zůstalo jen u toho ukazování zbraní, které nejsou zase až tak známé a třeba k tomu dodat nějaký historický příběh ze skutečného nasazení, mohlo by to být i zajímavé. Ale ve formě zpracování mi připadá, že už tam chybí jen "podľa mňa byt mal mať Žižka alespoň taký ľahký guľomet." ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Blábol to je, co naplat. Vypočítat z tisíců neznámých veličin jednu, kterou si namastí autorstvo kapsu, o to jde v řadě prvé, hlavně a především. Musím uznat i mírný přínos pro dnešní uspěchanou dobu, přínos, spočívající ve snesitelně zjednodušeném popisu bojových prostředků a technik jednotlivých skupin podřezávačů. Jen si tak říkám, že by Rýd, Ojeba a Hougen mohli nehezky nasrat vyfabulovaným závěrem bitky někoho, kdo ještě nevyhynul.... až se budou jednou klátit spokojeným krokem přeblafnutého milionáře ze svého oblíbeného podniku a do cesty jim vstoupí pár mračících se Samojců (Dwayne Johnson nebo Eddie Fatu, každý v hnátě jeden taluvalu, by patrně postačovali), budou z nich náhle echt smrdící válečníci. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

pokud pominu konečný trupkoidní závěr toho vyhrál " ten a ten " který je naprosto k ničemu bez vypovídající hodnoty, ale seznámení se zbraněmi a taktikou? Skvělé a podezřele zábavné, ale časem jednotvárné jako přímý přenos z poslanecké sněmovny s vypnutým zvukem ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jojo, ty "simulované bitvy" jsou nadstandartně stupidní (byť jen povinně vizualizují procentuální odhad, vytvořený počítačem), jelikož strohé cvičeníčko s figurínami těžko nahradí válečné skutečnosti a schopnosti/zkušennosti jejich účastníků z patřičné doby. Jinak ovšem nemám výhrad - seriál je to zábavný, nevycpávaný zbytečnou vatou a cílová skupina dostane slušný počet informací o prostředcích, kterými si naši prapředkové třískali po lebkách. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý dokument, kde sa stretnú rôzny bojovníci s histórie, ktorý si to potom rozdajú medzi sebou. Zaujímavý teórie, fajn ukážka jednotlivých útokov a pekný prehlad taktiky či výzbroje. Pokial máte radi historické filmu, či vás zaujímajú zbrane, rozhodne odporúčam, tento dokument bude akurát pre vás. 80% - 4* ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto z pracovních důvodů. Na Spektru běží seriál pod názvem Smrtící válečníci. Simulované souboje dvou historických postav a vyhodnocení jejich vzájemného zápolení pomocí rozboru účinnosti jejich zbraní, techniky a zbroje. Akční dokument se vším všudy, který rozhodně nenudí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné srovnání zbraní dynastie Ming a francouzských mušketýrů. Ta ilustrovaná zranění nahánějí hrůzu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak zábava to je, o tom žádná a určitě zaujme arsenál, který je v jednotlivých dílech předváděn, ale ti snaživci jsou ve většině dílů tak mimo, že se člověk musí nahlas smát. Navíc některé zvolené formáty soubojů jsou úplně na bednu a zejména při dílu KGB vs.CIA jsem měl co dělat, abych nepoprskal monitor. Kluci hezký, nápad super, ale příště si fakt pozvěte někoho, kdo tomu rozumí, anebo se na to vyserte úplně. 30% ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodnocení velmi záleží na shlédnutém dílu (pokud tedy nejste takoví fanatici, nebo v telce nestihnete všechny). Já viděl tuším 4.díl - středověký pirát vs rytíř. A dle mého názoru jsem schytal spíše ten podprůměrnější díl. Rozhodně mnohem více by mne zajímaly díly Yakuza vs Mafie případně ninja vs sparťan. Co mě ale hodně ruší a vadí jsou ty neustálé vycpávkové prostřihy a rádoby historické scénky a milionkrát opakované představovačky. Kdyby se toto vymazalo, ta minisérie by měla takových 20minut/díl a všichni by byli spokojení. Takhle je tam více nudy a nic neříkajících dialogů a scén oproti akci a testům. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný typ pořadu, stejně jako tuningové války nebo american chopper, ale tohle je alespoň celkem zábava. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Pokud vás zajímá výzbroj a technika boje různých bojovníků historie i současnosti je tento pořad pro vás. V každém díle se seznámíme s dvěma válečníky či skupinami, které se ve skutečnosti nikdy neutkali. Sledujeme různé testy jejich zbraní a následky útoku na lidské tělo. Na konci jsou výsledky testů zadány do počítače a můžeme sledovat simulovaný souboj dvou smrtících válečníků. Kdo by vyhrál v souboji Apače a gladiátora, Yakuzy a Mafie či Spetsnatz proti Zeleným baretům ? A co takhle Ninja proti Spartskému vojákovy ? Odpověď naleznete zde. ()

Toyotomi odpad!

všechny recenze uživatele

Dobře, hodit molotův koktejl na auto (kde chybí přední sklo - FUCK LOGIC.... K tomu zcela zjevná ignorace toho jak reálně fungují zbraně na blízko. Tihle lidi ví hovno o tom co dělaj. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený dokumentárny seriál. Nielenže sa počas neho dozvedáte všelijaké informácie o zbraniach a ich historických pozadiach, ale na konci príde ešte perfektný súboj, kde sa podľa počítačovej simulácie stretnú dve postavy, ktoré sa nikdy nestretli. Síce je pravda, že program, ktorý vypočítava všetky tie údaje nemusí byť stopercentný a v praxi by to vyzeralo niekedy aj mnohokrát inak, ale v konečnom dôsledku je to príjemná škola hrou. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Myšlenka jako taková je samozřejmě idiotská - porazí v bitvě Sparťan Richarda Lví Srdce? Co to kurva je? Jen tak mimochodem se toho ale člověk hodně dozví jak o historii, tak především o zbraních samotných, což je velmi zajímavé. Celé je to doplněné všemožnými pokusy, takže jako odpočinkový seriál je to bezvadné. 80% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavě udělaná podívaná. Občas se mi sice nelíbí to porovnávání zbraní na různých věcech (střelba pušek na různý terče atd.), ale to se v klidu přežije. Asi nejvíc se mi líbila Yakuza vs. Mafie a Green Beret vs. Spetznaz. Naopak nejmíň zajímavý mi přišlo porovnávání Spartan vs. Ninja. Body navíc přidává závěrečné zpracování souboje - to se mi líbí. ()

Reklama

Reklama