Reklama

Reklama

Mládeži nepřístupno

  • USA Movie 43 (více)
Trailer 4
Povídkový / Komedie
USA, 2013, 98 min

Předloha:

Bill O'Malley (povídka), Claes Kjellstrom (povídka) (více)

Hrají:

Emma Stone, Naomi Watts, Gerard Butler, Kate Winslet, Anna Faris, Hugh Jackman, Kieran Culkin, Elizabeth Banks, Terrence Howard, Uma Thurman, Halle Berry (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tvůrci filmů Něco na té Mary je a Blbý a blbější vám přináší novou hustou komedii plnou těch největších hollywoodských hvězd. Přijďte se podívat, jak to dokážou rozjet Kate Winslet, Hugh Jackman, Halle Berry, Naomi Watts, Richard Gere, Elizabeth Banks, Uma Thurman nebo Gerard Butler. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (1 007)

kingik 

všechny recenze uživatele

Extrémní divák, pro něhož porušování tabu komediálním způsobem je ideální variantou, se zatetelí blahem a (inteligentní) divák puritán si odfrkne a pro jistotu si nasadí neprodyšné a velmi sterilní filmové rukavice a pryč od tohoto díla zkázy. Sled obhroublých skečů (dá-li se to tak nazvat) se známými herci je pro něj opusem stupidum a já mu to nehodlám vyvracet, protože jsem také nenašel hlubší smysl v ději a nechal jsem to na filmu, jak mě bude bavit. Zpočátku se sympatická dvojka pubertálních týpků uvedla dobře a hledání neexistujícího filmu s názvem Movie 43 dostalo ihned bizarní rozměr. Narazili na netu na videa, ve kterých má Hugh Jackman koule pod krkem, Halle Berry si zahraje oblíbenou hru "Vadí nevadí?" s nečekaným skóre plastických operací a natrefíme také na rychlo seznamku v comicsovém stylu, kterou ze všeho předvedeného považuji za nejslabší. Děj se pochopitelně nedrží vůbec žádných vypravěčských kritérií a zcela neorganizovaně a nesmyslně skáče od jednoho k druhému a nedá pokoj ani po závěrečných titulcích, kdy to ještě rozbalí v bizarní povídce Elizabeth Banks s Joshem Duhamelem a kresleným kocourem Beezelem, a to byla taky trefa. Film měl slabší rozjezd a zlepšoval se postupně. Nakonec se ukázalo, že vymyšlený film zřejmě není jen výplodem fantazie a děj to, jak jinak, posune do extrémního vyvrcholení. Od jednotlivých krátkých "povídek" ani nečekejte pointu, někde jako by je a někde citelně chybí. Dobrý Terence Howard v působivém basketbalovém zápase z padesátých let podceněných "negrů" s bílými borci je jedním z těch relativně slušných příběhů a také řada dalších dobrých herců v perfektní režii známých i méně známých režisérů. Všechno zrovna nebylo na pochvalu, také povídka z obchodu s Rory Culkinem a Emmou Stone byla dost bez nápadu. Rušivá byla nízká dotaženost příběhů.Takže, vyjma asi tří mini příběhů, většina pobavila a nic jiného bych za snůškou bizarností od producenta Petera Farrellyho, který si v nich vždy liboval, nelze hledat. Zkrátka brát nebo nechat být. A mimochodem dost originální. Za sebe jsem čekal extrémnější nářez, když už to tady je tak zbytečně strháno. Neumíte se bavit. 60% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Už se asi opakuju, ale nesnáším fekální humor (sraní, chcaní, blití a podobně). Nejlepší část celého filmu je ta ústřední, kdy kluci hledají Movie 43, té bych klidně dal 5 hvězd. Jednotlivé krátké povídky se však pohybují mezi odpadem a úplnou žumpou televizní zábavy, celkový dojem pak definitivně zabíjí závěrečná parodie na Méďu, kterého nemám rád ani v originále. Mé hodnocení = 20% a doporučuju se této kravině vyhnout. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pokud rádi hledáte jehly v kupce sena, či spíš dobré vtipy v hromadě trusu, tohle je film pro vás. Rande Jackmana s Kate Winslet, autentická domácí výuka s Naomi Watts a Lievem Schreiberem a motivační proslov trenéra basketu, Terence Howarda, byly pro mě v zásadě jediné skeče, u kterých jsem cítil, že netrácím čas, a u kterých se mi občas koutky úst kroutily do něčeho, co by s trochou dobré vůle šlo nazvat úsměvem. U většiny ostatních částí, ústřední zápletku o filmu 43 nevyjímaje, jsem měl pocit, jako by mě někdo velice jemně, ale zato odhodlaně lobotomizoval. 30% ()

MiiRA 

všechny recenze uživatele

První scénka s Hughem a Kate ... tak dlouho jsem se nezasmál! Za tu tak 5* pro mě, ale postupem času v ostatních scénách to ztrácelo kvalitu a šlo to dost dolů, až je to někdy nevkusné, ale sem tam se musí člověk zasmát. Stejně nechápu, jak do toho tolik top známých herců šlo! Celkově to není komedie pro každého. Slabé 3* díky první scéně v restauraci a posledního projevu v basketu. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ještě sprostší a stupidnější než jsem čekala. Zřejmě jsem si od toho slibovala víc kvůli obsazení (tolik hvězd najednou se jen tak v jednom filmu nevidí - Kate Winslet, Hugh Jackman, Halle Berry... atd atd). Jenže ve výsledku je to stejně jen další nechutný film, kterému jsem se skoro nezasmála. Pobavila mě jen scéna, kde hrála Chloë Moretz a Chris Mintz-Plasse (McLovin :D), plus byla ještě dobře ulítlá ta scéna s dětmi v automatech. Za tohle jednu hvězdičku, ale víc ani ťuk. ~(1,2)~ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. ledna 2013 v Rusku. (Varan)
  • Peter Farrelly slyšel, jak si jeho syn povídá o filmu s tímto názvem se svými kamarády. Poté ale zjistil, že takový film neexistuje a název použil. (Cheeker)

Reklama

Reklama