Johnny Cash v San Quentinu (koncert) (festivalový název)

Johnny Cash in San Quentin

Hudební / Dokumentární

USA, 1969, 60 min

Hrají:

Johnny Cash

Pusobivý dokument, kdy se polovina filmu věnuje vystoupení Cashe a druhá výpověddím vězňů a dozorců. Navíc trvá necelou hodinu, takže ani nestihne nudit...(5.11.2010)

Jelikož mě mnohem víc zajímají písničky, než názor muklů na interpreta, dost mě naštvalo, když byla hudba přerušována plky vězňů. Tohle není záznam koncertu, tohle je pár úryvků z písniček Johnny Cashe, které dělají podkres záběrům z věznice.(10.3.2012)

"Hello, I'm Johnny Cash." Tak takto tradične sa prihovoril Johnny Cash aj 4.júna 1969 vo väznici s maximálnou ostrahou San Quentin, svojim netradičným divákom. Vrahovia a násilníci však po príchode muža v čiernom, ako Johnnyho prezývali, aspoň na chvíľu mohli zabudnúť na všetko zlo, ktoré spáchali a vychutnali si dnes už legendárny koncert. Celé predstavenie zaznamenala televízna spoločnosť Granada TV a tak aj dnes si môžete na s časti dokumentárnom DVD pozrieť záznam z tohto koncertu, ktorý obsahuje tieto skladby: "I Walk the Line" [--] "Folsom Prison Blues" [--] ''Orange blossom special'' [--] ''Jackson'' [--] "Darlin' Companion" [--] "Daddy Sang Bass" [--] "San Quentin" [--] "Wanted Man" [--] "A Boy Named Sue" [--] "Peace in the Valley" [--] "He Turned the Water Into Wine"(29.6.2010)

• Loleq7

Uvítal bych méně keců a více Johnnyho. Songy do daného přostředí zvoleny ideálně, ale celkově se mi nezamlouvalo zpracování celého koncertu, a to tak že vůbec. 2*(10.5.2012)