1. sezóna: Veľmi kolísavá úroveň. Mňa viac bavili diely z prvej polovice sezóny, tie so samostatnými pointami. Timothy Olyphant je ale frajer, vždy ma udiví, že takému manekýnovi s teplošskými gestami a modelovským úsmevom uverím nejakého drsného killera (toto nie je prvý prípad). Westernovo-sedlácka atmosféra je super a finále so vzťahovým zvratom a masívnou prestrelkou ma nadchlo. Najlepší titulkový song medzi súčasnými seriálmi. "Pánové, ztlumte to trochu." "A proč jako?" "Protože jsem si neobjednal whisky s debilama."(29.3.2011)

Kdyby měl Eastwood v dobách Dirty Harryho vlastní seriál o tom, kterak zavítá do panoptika státu Kentucky mezi všechny ty rednecky, nablblé rádoby nácky, dealery, karavany, nesrozumitelné dialekty, láhve bourbonu, banja a smažená kuřata, tak by to pravděpodobně dopadlo nějak takto. Tedy jako "chlapácký" seriál ze staré školy, který hodně sází na specifickou buranskou atmosféru maloměsteček uprostřed ničeho (čti uprostřed středozápadu USA) a především na nepopiratelné charisma hlavního (anti?)hrdiny. Pravda, zpočátku se na to tvůrci spoléhají možná i více než by bylo záhodno, ale jakmile kvalitou značně rozkolísané samostatné případy začnou ustupovat ve prospěch osobní "osudové" dějové linie, tak je rázem jasno, že v drsné společnosti (n)asertivního cynika Raylana Givense si nějakou tu sezónu rádi pobudeme.(5.1.2012)

Ze začátko mě to celkem štvalo stylem co díl, to případ. Ale jakmile to zajede do souvislýho děje a Olyphant se z novodobýho Eastwooda vyšvihne v mnohem osobitější postavu, šlape to fakt dobře. První sérce bych napálil opatrnějších sedmdesát, druhá už je za solidní devadesátku. Hot bloncky, hláškující Raylandův šéf, Walton Goggins (!)... super.(14.10.2011)

Sympatická kriminálka, která neoplývá velkou akcí ani strhujícím tempem. Sází spíš na charismatického hrdinu a jeho inteligenci, průpovídky, neortodoxní způsoby vyšetřování a ochotu zastřelit každého, kdo poruší zákon. Po několika samostatných případech se objeví jednotná dějová linka, která celý příběh zvedá o notný kus výš. První série 80 %. Druhá série nastartovala ještě lépe než první. Jak jednotlivé případy, tak ústřední linie jsou výborné. A stejně jako před rokem, i tato série ve své druhé polovině téměř bez odbočky sleduje ústřední linii a zvyšuje tak kvalitu. Druhá série 100 %.(27.5.2010)

Justified vychází z detektivek, nicméně od těch vědeckých a přetechnizovaných z poslední doby se radikálně odlišuje. Hlavního hrdinu, US maršála stylizuje jako westernového hrdinu (oblečení, konflikty, souboje, přestřelky), seriál se pak odehrává převážně v zapadlých končinách. Protivníci mají punc venkovských křupanů. Většinu dějových linií jsou hlavní postavy osobně provázány mezi sebou a původně zločinec se často stane pomocníkem policisty a naopak. Právě posun ve vztazích a jejich osobní zangažovanost (otcovsko-synovské konflikty) se výrazně liší od ryze profesionálně laděných krimi.____Givens je svérázný maršál, který už leccos zažil a má cynický přístup k vymáhání zákona. Proto může v jedné chvíli přátelsky konverzovat s bývalým parťákem, aby ho vzápětí postřelil. Boyd je mistrem nevyzpytatelnosti, který umí jedinečným způsobem využít situace ve svůj prospěch. A nejen on ale i další postavy vynikají v pohybovaní se na pomezí zločinu, což se odehrává příjemně jednoduše - výhružka je opravdová a použití baseballových pálek či střelných zbraní tu vyznívá zatraceně drsně.____ Celkově je to hodně ukecané a pomalé, ale právě proto je to originální. 1. série (5*), 2. série (5*).(29.4.2010)

FX se s SoA a Justified pomalu stává mým neoblíbenějším kanálem. Justified je sice asi nejpomalejším běžícím seriálem, ale za to se vám postupně odvděčí výborným scénářem, atmosférou a příběhem. Timothy Olyphant je dokonalý drsňák se zamotanou minulostí a Walton Goggins mu sekunduje s o nic menším výkonem v roli padoucha s dvojí tváří. 1. řada je zakončená skvěle vygradovaným finále. 2. řada: No prosím, už tak dobrá první řada byla překonána fenomenální druhou řadou, která dokázala skvěle provázat hlavní postavu s kriminálními živly Harlanu. Jeden z nejlepších dramatických seriálů, na které teď můžete v tv narazit.(19.6.2010)

Justified...nový skvelý seriál od FX...Timothy Olyphant ako kovbojský šerif - strašne cool...uvidíme ďalšie diely ako budú vyzerať...po 1. sérii..nádejný, ale hlavne kvalitný seriál(18.3.2010)

S01E01: První epizoda nového šerifského seriálu s jedním z nejcharakterističtějších seriálových herců poslední doby - Olyphantem - se náramně vyvedla. Timothy se zhostil nenápadného, rázného detektiva se ctí, a mě nečinil sebemenší problém uvěřit mu veškeré jeho herectví během celých padesáti minut. Osobně si již delší dobu myslím, že tento herec má před sebou velice slibnou kariéru, a stále čekám na jeho první Oscarovou roli... Raylan v jeho podání je drsný týpek schovávající se za nevýmluvného samotáře, který ctí zákon a pořádek nadevše. Bez skrupulí bere spravedlnost do svých rukou a zločincům nedává po důsledném varování příliš možností na výběr. Givens je typickým poldou, který bere trest smrti smrtelně vážně - prostě se s ničím nese*e! A tak to má být. Rozhodně sleduji dále (tématika nacistů má koule na celou sezónu). Update po 3. dílech: Dal jsem Ti šanci, Time, ale táhneš to jenom ty, a ztrácí to pro mne význam sledovat. Olyphant je hvězda, ovšem náboj pilotu si vzal dovolenou. Veskrze průměrný krimi seriál.(2.5.2010)

Mně se hrozně líbí ty burani, kterých je každý díl plný, ústřední dvojice Raylan & Boyd a drsňáckej humor Raylana. Jsou to slabé 4 hvězdy ale první 2 série jsem skouknul během 4 dní...takže to nemůže bejt zlej seriál, když člověk pouští jeden díl za druhym:-) P.S Postava debilního nácka Deweyho je parádní:-)(16.6.2011)

Hodnocení po první sérii. Hlavní oporou seriálu je bez pochyb Timothy Olyphant. Vědí to naštěstí i tvůrci, a tak Olyphant defacto nezmizí z obrazovky. Je ale škoda, že pro seriál s takovýmto námětem nebyl nikdo schopen vymyslet nějakou výraznější zápletku, která by spojovala všechny díly (jako je tomu třeba u Dextera, kde všechny díly spojuje jak hledání masového vraha, tak i vývoj Dexovy postavy). Takhle je to pouze seriál, jehož epizody spojuje jen hlavní postava, nikoliv příběh. Koukat ale budu dále, hlavně díky již zmíněnému Olyphantovi.____ V posledních třech dílech se ale situace dost vyhrotila a samotné finále v Bulletville (příhodné to jméno) bylo grandiózní. Proto zvyšuji hodnocení na 4 hvězdy.(3.5.2010)

S Justified mám rovnaký problém ako napr. s Mentalistom a to, že jedna sympatická postava v hlavnej úlohe celý seriál nespasí...pretože všetko ostatné je len x-tá variácia tuctovej kriminálky, akých v bedni bežia naozaj mraky..(8.6.2010)

Fire in the hole! FX tyhle věci umí a po Shieldu jsem si Justified nemohl nechat ujít a Olyphant s Gogginsem byli veliké lákadlo. Bohužel zůstalo jenom u coolového Olyphanta a coolového pilotu. Zbyla jenom pouhá epizodovost, prakticky nulová hlavní dějová linka, zpackaný Gogginsův nácek a otravný jižanský akcent. Co na tom, že Raylan Givens je nehorázný "bad-ass" a frajer, když je všechno kolem něj podrůměr. Třetí hvězdička je fakticky jenom za Olyphanta a úvodní znělku. 2. řadu už sledovat nebudu. "It was justified." S01 - 50%(21.6.2010)

Po prvních třech dílech působí Justified jako poměrně obyčejný policajtský seriál s trochu zvláštním hrdinou v poměrně neobyčejném prostředí amerického Kentucky. Timothy Olyphant je v hlavní roli zajímavý, ale Deadwood mu nabídl lepší příležitost.(7.9.2010)

Výborný seriál s neuvěřitelně charismatickým Timothy Olyphantem v hlavní roli. Tenhle chlapík potřeboval podobnou roli jako sůl a zde se ji chopil dokonale. Jeho postava Raylana Givense táhne seriál hlavně ze začátku, kterej má docela pomalej rozjezd a chvilku trvá než se vám seriál dostane pod kůži. Když se tak ale stane, tak budete velice spokojeni. Seriál těží s celkem zajímavé atmosféry zasažené do oblasti Kentucky a i ty zprvu nezajímavé charaktery se začnou postupem času slibně vyvíjet. A u finále jsem jenom vrčel blahem. Prostě další seriálová spokojenost.85%. 2. série: 90%(9.8.2010)

"What do you think, how deep is it? Dont know, jump down and find out for yourself ." Olyphant sa mi ako šerif páčil už v Deadwoode, a aj tento seriál taží najmä z jeho postavy. Prostredie zapadákova v Kentucky je pomerne neotrelé, každý zaťahuje ako sa len dá a pestovanie trávy je tam primárnym zdrojom obživy. Naimplantujte tu ešte šerifa, ktorý raz merá a 3x strieľa, nechýba mu asertívne správanie a všade nosí klobúk z 19. storočia a získate zaujímavý mix, ktorý rozhodne stojí za pozornosť.(17.2.2011)

Zo začiatku sa mi Justified až tak veľmi nepáčilo. Olyphantov marshal, hoci silná postava a charizmatický herec, sa mi zdal, že chce byť až prehnane cool a macho. Po 4. dieli som si však uvedomila, že ten 'tough guy act' nie je len póza, ale prirodzená povaha hlavného hrdinu a pristihla som sa že mi začal byť nesmierne sympatický. 1. séria sa skončila parádnou prestrelkou a 2. séria je celá taká dobrá, ako najlepšie momenty tej prvej. Rodina Bennettovcov na čele s Mags sú úžasným doplnkom seriálu a mladá Loretta je tiež úžasná. Baví ma pozerať sa, čo urobí Boyd so svojou druhou šancou a akú úlohu tu zohrá Ava. Nebola som veľkou fanynkou Winony, ale dejovo priviedla Raylana k takým činom, ktoré boli pre diváka veľmi zaujímavou sondou do jeho duše. Hoci Justified má pomerne pomalé tempo, je to veľmi inteligentný seriál s hlbším významom a každý týždeň sa teším na nový diel.(3.1.2011)

Nejedná se zde o typickou kriminálku, kde by na začátku byla vražda a celou epizodu by se vyšetřovala. Zde se zločin stane klidně teprve až v polovině dílu, nebo k němu nemusí dojít vůbec. Jde spíše o drama zaměřené na postavu Raylana, která je zajímavá sama o sobě, a dokud je na obrazovce, všechno klape, tak jak má. Ale v okamžiku, kdy je kamera věnována někomu jinému, třeba dvěma pachatelům, jak si pět minut spolu povídají, věci začnou skřípat. Většina dílu je založena na dialozích a jen malému procentu skutečné akce, proto jestli hledáte napětí v podobě neustálých přestřelek či honiček v autech, porozhlédněte se někde jinde. Jestliže ale ujíždíte na drsných chlápcích, kteří za každých okolnostech vypadají "cool" a přáli byste být jimi, Justified vám v tomhle může vyjít vstříc.(24.6.2011)

od druhej polovice 1.serie absolútna seriálová bomba.zo začiatku som to sledoval ako dalsi seriál s epizódami ala CSI,ale hlavný dej ma dostal.Po odpozeraný 2.serie čakám na tretiu sériu a vcelku ako seriál musím odporučiť.(9.5.2011)

l 1. séria » 80% l(29.1.2012)

zatím je to velmi ale velmi dobré ! po skončení série komentář upravím...(24.5.2010)