Casa Carnivora (amatérský film)
Krátkometrážní / Mysteriózní / Horor
Česko, 2010, 8 min
Josef BlažekHrají:
Tomáš MannObsah
Co skrývá vyhořelý dům v sousedství? Co číhá ve tmě za jeho zatlučenými dveřmi? Stačí okamžik a dětské dobrodružství se mění v noční můru. (choze)
Tosim
Pan Blažek je skvělej polda! :o)(8.5.2010)
woody
Minimalistické, úderné, s výborným nápadem. Mnohdy tak dobré nejsou ani metafyzická cvičení studentů filmových škol. Jen jsem se bál, že pointa vyzní do ztracena, což se bohužel také potvrdilo. JohnymuD gratulki za hudbu (ruchy :)(25.4.2010)
Marigold
Pěkná atmosféra rámovaná malým průzorem dveří a solidně úspornou hudbou. Konec se mi vlastně líbí, protože jinam než do ztracena taková "anekdota" vyznít nemůže.(9.8.2010)
tron
„Jo. A bacha na ohořelí mrtvoly.“ Páčilo sa mi už TELO (CYBORG CHEERLEADER: FUCKDOWN IN HOCKEY MASK CAMP vnímam skôr len ako „iba zábavný oddych zákulisnými problémami unaveného tvorcu“), ale až CASA CARNIVORU som ochotný milovať. No dobre, to je silné slovo, ale bavilo ma to, od hercov (detskí aj dospelí, vrátane Josefovho dvorného Tomáša Manna, ktorého som ale po jeho macho imidži z CYBORGA spoznal až po záverečných titulkoch) cez dialógy po pôsobivú pochmúrnu atmosféru (v dobrom nepríjemná jesenno-zimná výprava, podprahová hudba). Ja by som to možno urobil trocha inak, ale v konečnom dôsledku taká pôsobivá „mestská legenda“, že by som sa určite nebránil sequelu ani prequelu. Niečo ako moja recenzia na Recenzie.org: http://www.recenzie.org/amatersky-film/275-kratas-casa-carnivora(22.4.2010)
choze
Snímek obsadil 2. místo na Aerokraťasu 2010 v kategorii Amatérské filmy do 10 minut a na PAF 2011 byl zvolen Nejlepším hraným filmem. Ke zhlédnutí zde - http://www.youtube.com/watch?v=CrOzPTrQq5E(28.4.2010)
Hakha
Dobře zfilmovaná a mírně poupravená komiksová povídka (která se dokonce objevila i u nás v magazínu Crew) se slušným obsazením a atmosférou. Zcela jistě nejlepší režisérův kraťas, mé hodnocení 3,5 hvězdičky....(29.4.2010)
Psema
Atmosféra slušná, hudba dokonce mrazivá, ale konec svojí tupostí bohužel dost zabitej. Do ztracena se to dalo zahrát i výrazně chytřeji.(7.12.2011)
Dever
petaspur
"Mohl tam někam spanout. - Nebo ho zprnil nějakej šílenej bezďák." Při pátrání po zmizelém školákovi postupně vstoupí do tajemného domu další čtyři osoby a všechno ostatní (kromě náznaku pointy) si může divák domyslet svými závity. Žádná společenská hra pro pět lidí mne nenapadá, bát se neumím a tohle mne celkově nějak minulo.(2.5.2010)
Aluska88
Casa Carnivora má slušný námět a na amatérský počin i zdařilý scénář a dialogy. Poměrně viditelná je i snaha o rozvíjející se tajemnou atmosféru, typu "opuštěný, zchátralý dům, skrývající ve svých hlubinách něco děsivého." Chybka je v tom, že nedostanete závěr. Celou dobu se těšíte, že se konečně objeví to "něco", co by Vás vyděsilo či překvapilo, ale snímek celou dobu zůstane v neměnné poloze. A přitom, možný potenciál je tam kdesi hluboko ukrytý, ale tvůrci to nechali na jakési taktice otevřeného, volného děje a stejného závěru, který je tak neutrální, že vlastně ani nemá kam vyznít. Podstata děje spočívá na představách diváka.(15.5.2011)
hippyman
to by člověk nevěřil, co udělá statická kamera, pár (ne)herců, monotónní hudba a jednoduchá zápletka za amatérsky profesionální napětí... snímek překvapivě nestihne ani tím jedním záběrem nudit a s koncem rovněž spokojenost. 80%(26.8.2010)
CrypzzXD
Tělo se mi nelíbilo, vůbec sem to nepochopil, potom Cyborg, který se mi celkem líbil, skvěle udělaný akčňák, ale tohle má už pointu :) u které člověk fakt musí popřemýšlet. Je to velice jednoduše natočený film a Blažek nám ukazuje, že i amatér může natočit dobrej snímek.(25.5.2010)
JohnnyD
Vzhľadom na to, že som skladal hudbu k filmu a tým pádom na ňom participoval, nebudem hodnotiť. K finálnemu zostrihu mám len takú poznámku, že sa mi zdá, že hlasitosť hudby a ruchov je v nerovnováhe. Komentovať budem pôvodnu verziu bez hudby, ktorú som videl ako prvú: Hlavný problém Casa Carnivora v mojich očiach je v dramaturgii a preneseniu príbehu na "plátno" (teda digitálnu obrazkovku). Každý chozeho film (pravdaže okrem Cyborg Cheerleader a vrátane zatiaľ nezverejneného Assassina) oplýva na amatérsky film originálnou zápletkou i vyvrcholením. Problém sa naskytá pri réžií a prenose príbehu do jednotlivých obrázkov. Tak ako Tělo a Assassin i Casa Carnivora má veľmi rutinnú réžiu, ktorá pochováva zaujímavý príbeh, čo vrcholí v závere každého filmu. Taktiež mal by som aj poznámku k dialógom a k typickému amatérskemu fetišu k prebujenným odkazom, ktorý je skôr chorobou ako požehnaním (dialóg o Arašidovej nátierke je iritujúci, zbytočný a trhá líniu a atmosféru filmu). Odporúčal by som chozemu najbližší scenár dať režírovať niekomu inému. Nech bude autorovi jeho vlastný komiks o Triede smrti príkladom...(24.4.2010)
Ketri
Minimalistická, moderní a hororová verze příběhu o Budulínkovi.(6.6.2010)
LION-MR.T
Právě jsem se dokoukal na další film našeho dobrého přítele Chozeho. Josef Blažek se našel,horor je žánr podle mě to pravé. Od samého začátku nás doprovází klidná o to více děsivější hudba,která zvyšuje mrazení v těle. Oba kluci hrají zdařile a o to film více funguje. Casa Carnivora je výjímečná tím,že má jeden a ten samý pohled kamery,nemáme tu detaily na obličeje,které u filmu mám rád,ale tady se to obejde bez toho a je to dobře. Zatím jsem neviděl lepší amatérský horor u,kterého bych čekal napjatě na konec. Samotný film má kromě dobrých herců tak i dobré dialogy,které dávají smysl a nejsou tam jen na zababrání místa,protože tenhle film musí kromě velmi mrazivé a ponurné atmosféry spoléhat opravdu na herce a tady byli vybráni všichni velmi dobře. Film utekl velmi rychle a to u mě znamená jenom jedno,je kvalitně natočen. Nemusí mít jako jiné amatérské horory jak jinak laciné krvavé triky a oplzosti,Josef Blažek umí zaujmout atmosférou a gradovat jí od začátku až do konce,skvěle vymyšlen nápad udělat vyhořelý dům bez vyhořelého domu,to by jen tak nikoho nenapadlo,vše je tedy ponechávano na divákově fantazii s typickým "Carpentrovským" koncem,sice mi chyběl náznak,co stojí za záhadným zmizením až 5 osob,tedy všech herců. Zda záhadné síly nebo někdo kdo nemá rád návštěvníky svého domu. O to,to působí přece jenom více děsivěji a zanechává to mě jakkýsi podivný zážitek z celého filmu. Sečteno,vynikající 8 minutový horor vyhrávající nad jinými amatérskými "hororamy" tím,že má atmosféru a opravdu skvělou strašidelnou hudbu a lepší hudební zážitek jsem měl naposled při sledování tak asi před 3-4 měsíci a dnes je 23.4. 2010 při sledování velmi zapomenutého hororového klenotu Night of the Demon, http://www.csfd.cz/film/143767-night-of-the-demon/ který mrazil jen při pár hlasitých pazvucích. Rozhodně bych uvítal další horor od Blažka,snad ten to film nebyl náhoda,ale jen začátek jeho slibné kariéry.(23.4.2010)
Pedestrian
Nejsem sice příznivcem přidávání amaterských filmů do zdejší databáze, a už vůbec ne zakládání profilů jeho tvůrcům, ale tohle se povedlo. Za polovinu úspěchu považuju přirozené účinkování jeho aktérů, čímž tenhle hororový kraťas vyčnívá nad haldou místních lamerských sraček. Viděno 2x. Líbí se mi, jak účelně se tu pracuje s hororovými klišé, délka jednotlivých záběrů a na tak malém prostoru skvěle vybudovaná atmosféra. Bravo, choze.(29.4.2010)
heyda
Amatérský horůrek, který těží především z atmosféry, ale to je asi tak vše, co se dá pochválit. Horor, který mě celých 7 minut připravuje na něco extra, na nějaký zvrat či rozuzlení a ono nic nepřijde? Takový horor já neberu!(11.3.2011)
sokov
Vynikající hororová atmosféra, podpořená především dobře zvolenou hudbou. Herci hráli přesvědčivě, podle mě je to snímek povedený. Ani není potřeba nějaké rozuzlování..(25.7.2010)
iamek
Hrabka
Skvělé a né že né. Mysteriózní kousky, ať už se jedná o profi film Nolana nebo amatérský film Blažka, budou vždy mými oblíbenými. Dobrá ponurá hudba, tajemná díra a solidní herecké výkony. Za sebe můžu říct, že se mi to líbilo, fajn originální nápad. Po konci můžeme jen dumat o co vlastně šlo a sami si můžeme příběh domyslet. Bravo.(11.3.2011)