Reklama

Reklama

Pan Majestyk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vince Majestyk není pro policii nepopsaným listem. Předtím, než přišel do Colorada, aby se pokusil pěstovat melouny, měl v Kalifornii střet se zákonem. Proto jsou kapitán McAllen a jeho úředníci ochotni Majestyka okamžitě zavřít, když na něho malý podvodník Bobby Kopas upozorní. Majestyk dal totiž tomuto ptáčkovi jasně najevo, že s ním nejsou žádné žerty. Ve vězení se Vince setkává s obávaným mafiánem Frankem Rendou. Když jsou oba muži převáženi do státního vězení, přepadnou Rendovi lidé autobus a pokusí se svého bosse osvobodit... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Charlesom Bronsonom. Má dobrý príbeh o pestovateľovi melónov, ktorý si chce len bez problémov zožať úrodu, ale keď ho miestny zákerný podvodník nespravodlivo obviní z napadnutia, skončí vo väzbe spolu s obávaným mafiánom. Prekazením jeho úteku dúfa v odpustenie viny, ale mafián to len tak nenechá. Spracovanie ma ale sklamalo, nie je zlé, ale svoj potenciál využilo len málo. Po úvodnej svižnej polhodine, v ktorej sa stane mnoho dôležitého sa dej výrazne zhorší a film zhodí do čistého priemeru a vylepší sa to až v záverečnej štvrťhodine, čo už je dosť neskoro a navyše aj táto časť mohla byť lepšia. Akcie je tu veľmi málo, čo je škoda, lebo je celkom vydarená. Sú tu prakticky len dve väčšie akčné scény, prepadnutie autobusu pôsobí veľmi dobrým dojmom a podobne aj záverečná akcia, len škoda, že pasáž s brokovnicou nie je dlhšia. Herecké obsadenie je celkom dobré, výborný Charles Bronson v hlavnej úlohe, dobrý hlavný záporák a ešte niekoľko zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú tiež bez problémov. Škoda, Mr. Majestyk určite nie je zlý film, má viacero kladov a celkom dobre sa naň pozerá aj viackrát, ale nanešťastie až polovica dĺžky filmu je len priemerná a akcie je dosť málo. Inak by moje hodnotenie bolo lepšie. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 60%. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátkový akčňák s Charlesem Bronsonem v roli poctivého pěstitele melounů, který se střetne s bandou, která ho připraví o úrodu. To byla jejich největší chyba. Je to blbinka, ale je tam skoro všechno, co mám na sedmdesátkových akčňácích rád - drsný sympatický hrdina, ještě drsnější záporáci, bouráky, honičky v autech, dobrá hudba a srandovně světle červená krev na srandovně odlétávajících obětech střelby. FIlm se sice snaží o jakýsi sociální přesah, ale to mu nemoh žrát nikdo už v době vzniku. Nebo že by na to někdo šel, aby viděl boj spravedlivého zaměstnavatele proti mafii, která vykořisťuje ubohé pracující? Pochybuju. Spíš na to šli, aby viděli Bronsona, který stejně jako Sovák v Chalupářích neustále nosí čepičku, jak jezdí ve skákajícím žlutém pick-upu a brokovnicí odstřelí hajzly jako je Al Lettieri, ze kterého jde skutečně strach, nebo neskutečně protivný parchant, který sere všechny okolo (nevím jméno). A to tam je. Je to sice kravina se stupidními postavami a nelogickým dějem, ale dost jsem se bavil. Krom toho, scéna, kdy se Bronson poprvé setká s Lettierim, je dost vtipná (- Ty nevíš, kdo to je? - Televizní hvězda?). ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kámo, víš vůbec, kdo to je ??" - "Jo, znám ho z televize.." - "To je Frank Renda !! Místní šéf mafie.." - "Jo, viděl jsem ho v televizi !! Hrál na harmoniku.." ;) Sahali Charliemu Bronsonovi na melouny a to neměli dělat !! ;) Tomu je totiž úplně jedno, že to nebyly melouny jeho starý, i že jste náhodou mafiánskej boss a jmenujete se Renda.. On je to totiž pan Majestyk, veterán z Vietnamu, a hlavně vypadá úplně jako věčně nasranej Charles Bronson, co se s nikým nemaže a hláškuje jako ještě nikdy.. Co na tom, že kdysi velkýmu režisérovi Richardu Fleischerovi z toho melounovýho masakru nejspíš kapku hráblo ?? Co na tom, že tady vůbec nic nedává smysl ?? Především totiž Mr. Majestyk platí za neskutečnou kule(a melouny)rvoucí sedmdesátkovou, jako dýně o Halloweenu vydlabanou, cíleně béčkovou zábavičku, kterou navíc zdobí přímo luxusní soundtrack Charlese Bernsteina.. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bronson v 60. a 70. letech točil nenáročné levné akční snímky jako na běžícím páse. Všimněte si, že ve většině svých "červených filmů" hraje jen vedlejší roli ve stínu hvězd první velikosti a v režii ho mají skuteční mistři ( Leone, Sturges, Aldrich ). Vlastních filmů, kde figuruje jako hlavní tahoun má taky dost, o kvalitě se ale dá mluvit stěží. Pan Majestyk patří mezi ty nejlepší ( čti lehký nadprůměr ). Asi bych se na něj také dobrovolně nepodíval, kdyby nešlo o jednu z Quentinových oblíbených bronsonovek, jejíž plakát visí Michaelu Madsenovi v karavanu v Kill Bill 2 -- Je to blbé, ale na nic si to nehraje, charismatický Bronson ( pěstitel melounů! ) trousí suché kecy, má to solidní tempo, působivě tam skáče žlutej pickup ( nejpamětihodnější sekvence z celého filmu ) a dost efektně se tam střílí brokovnicí hajzlové ( i policisté ). Není to o nic horší než Přání smrti a dostatečně zábavné. Chvíli jsem uvažoval, že lehce přestřelím jako Adrian, ale modrá sedmdesátka bude stačit :)) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Co se stane když pěstiteli melounů rozstřílíte jeho těžce vydřenou úrodu? Vezme svůj žlutý pickup s neuvěřitelně odpruženým podvozkem a rozstřílí vám vaši chatku v horách. Na to jak je ten film dlouhý mi utekl celkem rychle. A ještě rychleji jsem na něho zapomněl. Jediná vetší akce je jen přepadení vězeňského autobusu na začátku. Pak už je tam jen mnoho nelogičností a hloupostí (chci předat vraha do vězení a jako odvoz si obstrám jeho milenku)... Pokud chcete skutečně skvělou Bronsonovku doporučuji Mechanika zabijáka. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Charles Bronson na place nezvládal návaly vzteku. Už první den natáčení si stěžoval na techniky, kteří podle něj nepracovali dostatečně rychle. Když se situace s hercovým chováním nelepšila, natáčecí štáb se semknul a s Bronsonem až do konce prakticky vůbec nemluvil. (Komiks)
  • Majiteľ melónovej farmy, na ktorej sa natáčali exteriérové scény, ju filmárom prenajal za 1 000 dolárov. Keď sa dozvedel, že vo filme účinkujú hollywoodske hviezdy, požadoval 10 000 dolárov. (m.a.t.o.)
  • Film bol natočený podľa knižnej predlohy Elmore Leonarda, ktorý k nemu dokonca sám napísal aj scenár. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama