Reklama

Reklama

Hisshiken torisashi

  • Japonsko 必死剣 鳥刺し (více)
Trailer

Obsahy(1)

Samuraj Kanemi Sanzawmon, ovládající jedinečnou bojovou technikou "pták-lov", musí bojovat o svůj život poté, co zabije zkorumpovanou a manipulativní milenku feudálního pána Tabu Ukyou. Drama, které ukazuje cestu samuraje a často zkorumpované politiky klanu. (spitr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

ainny 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které se víc než bojem zabývají jeho podstatou. A proto jsem tentokrát nebyla zklamaná. Japonsky pomalu ubýhající děj, rámovaný poetikou ukáže život a filozofii samurajů líp než duchaprostá řežba. Přesto nenudí, má náboj a vy čekáte, co přijde dál. Finále bylo strhující, i když na mě trochu moc dlouhé. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Velmi dobra zanrovka na pozadi pribehu samurajskeho osobneho strazcu. Pribeh, sice znamy, ci uz z japonskych historickych eposov, ci inych podobnych filmov, ma i tuna svoju jedinecnost a je precizne natoceny. Sice som dej lahko predvidal, pacil sa mi od prvej po zaverecnu minutu. Tato tema je mi blizka. Miestami som sice pocitoval dlhsiu stopaz, avsak i tie priehrstia poezie a dokonalosti v konani predstavitelov maju svoj vyznam vo vtedajsej kulture. Nadpriemer, ktory ocenime hlavne my, ktorych tato tema, ci historicke obdobie zaujima. ()

Reklama

messi@h 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatný film a vůbec nelituju toho, že jsem se na něj podíval, ale předem chci varovat všechny, kteří by ho vyhledali kvůli bojovým scénám a soubojům. Film má sice na csfd nálepku "akční", ale ve skutečnosti se jedná o pomalu plynoucí drama s jednou krátkou (a choreograficky nepříliš zajímavou) bojovou scénou. Síla filmu je právě v pomalu plynoucím příběhu, ve kterém se divák seznamuje s charaktery jednotlivých postav a s japonskou kulturou a kodexem cti. Za mě poctivých 65 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

…PROČ PAN SANZAEMON NĚCO TAKOVÉHO UDĚLAL? JE ZNÁMÉ, ŽE JE VÁŽENÝ A DŮVĚRYHODNÝ. PROČ TEDY TAK VYROVNANÝ MUŽ NĚCO TAKOVÉHO UDĚLAL?.… /// Samurajskej příběh o netradičním vyřešení finanční tísně ,,léna“, odvaze a lsti. Další z novějších návratů ke kořenům, kterej vrhá veškerou sílu do příběhu, odehrávajícího se na dvorku (dvou dvorcích). (Maximálně třech … ale víc vole nedám!) Rejža nezapře, že má něco nakoukáno a naštudováno. Vypráví pomalu, rozvážně, s důrazem na gesta, aby strhnul v závěru, ve kterým krvavě zasviní jeden z dvorečků, a díky kterýmu mám dvojnásobnej pocit, že to stálo za to! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku, kterou napsal Shuhei Fujisawa, jsem nečetl. 2.) Zjistím, kdy frajeři vytahujou meč zoufalství. 3.) Thx za titule ,,teiko“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

spitr 

všechny recenze uživatele

Meč Zoufalství je film založený na povídce Shuhei Fujisawa, který byl součástí jeho série "Hidden Sword" stejně jako Skryté ostří a Láska a čest. Samuraj Kanemi Sanzawmon, ovládající jedinečnou bojovou technikou "pták-lov", musí bojovat o svůj život poté, co zabije zkorumpovanou a manipulativní milenku feudálního pána Tabu Ukyou. Drama, které ukazuje cestu samuraje a často zkorumpované politiky klanu. První polovina (a rozhodně lepší) nemá prakticky nic společného s druhou, kromě rozšíření o podivný romantický subplot zahrnující Kanemi a jeho neteř, jenž odmítl její snoubenec. Téměř obsedantní pozornost k detailu je levný způsob, jak ukončit to, co začalo dosti zajímavě. Možná, že kdyby bylo více času stráveného na příběhu než na přetrvávajících záběrech služebníků otevírajících a zavírajících papírové dveře, film by fungoval mnohem lépe jako celek. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama