Reklama

Reklama

Apokalypsa: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Apokalypsa 2. světové války (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Apokalypsa: 2. světová válka používá provokativní záběry pořízené amatérskými filmaři, odtajněné přísně tajné záznamy a zpravodajské záběry, které v dané době nebyly odvysílány. Tyto znovu objevené záznamy byly obarveny, aby si diváci mohli představit, jaké to bylo zažít válku zblízka. Síla tohoto pořadu spočívá ve snaze vyprávět příběh 2. světové války novým způsobem a pomocí netradičních záběrů, které diváci ještě neviděli. Například v 2. díle uvidíte záběry francouzských školáků v malé vesnici nedaleko Arden. Je to jejich poslední den ve škole, předtím než budou muset vesnici opustit a obsadí ji Němci. Diváci také uvidí strašidelné opuštěné školní třídy bez dětí. Díky těmto záběrům je snazší si představit civilní či také "každodenní" podobu války. (National Geographic)

(více)

Recenze (198)

Decker 

všechny recenze uživatele

Excelentni pocin, kterym tento dokument je a ktery pro me dava slovum autenticka vypoved ten pravy vyznam. Tvurcum se tato brilantnost na poli valecneho dokumentu opravdu nesmirne povedla a jedna se o uceleny prurez celym prubehem druhe svetove valky. Jednotlivy kapitoly na sebe nadherne navazuji a jejich nazvy presne vystihuji co budou obnaset. Velky plus je i dozvucene a kolorovane puvodni materialy, ktere tak davaji divakovi pocit mnohem vetsi autenticity nez bezne cernobile zabery z rady jinych valecnych dokumentu. Zde si clovek uvedomi, jak se tato strasna epizoda v lidskych dejinach stala teprve v nedavne dobe. O to vic mrazi v zadech pri urcitych zaberech (pro me asi Goebbelsuv projev po porazce u Stalingradu nebo zabery z vyhlazovacich taboru). ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který, jak zde již bylo řečeno, ukazuje válku z mnohem zajímavějšího a atraktivního pohledu, než jak se učí ve škole. Ale přecejen bych měl výhrady k poslednímu dílu, který mi připadal jako dělaný nějak narychlo, aby se to dokončilo. Podle mého názoru měly být ještě probírány následky války a Norimberský a Tokijský proces, které jsou s ní neodmyslitelně spjaty. To by ale asi bylo ještě na další díl. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Tak po včerejším Nejdelším dni jsem měl příležitost se dneska po ránu podívat v TV na pátou epizodu tohoto dokumentárního seriálu. Už jsem tedy viděl některé díly i dříve, ale zatím jsem je nekomentoval. Výborně natočený, sestříhaný a tematicky uspořádány dokument s řadou unikátních záběrů a dobře napsaným doprovodným komentářem. Doporučuji všem, rozhodně to stojí za zhlédnutí. Po týdnu jsem si nenechal ujít poslední, šestou epizodu, a byť jsem ji viděl už dříve, s chutí jsem se podíval znovu. Na to, že se jedná o dokument, to má neskutečné tempo. Nuda nehrozí ani na chvíli. Jen škoda překladu do českého dabingu, mohli si dát více záležet a nechat to zkontrolovat nějakým historikem. Kodex Bušidó skutečně není kódem, jak v posledním díle dvakrát zazní. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

nepřeberné množství dokumentů o největším vojenském pekle, které lidstvo zažilo, nabízí hned několik, které vynikají. Apokalypsa je jedním z nich. spousta "nových" záběrů, které jsem osobně nikdy předtím neviděl, ale hlavně hudba, je to co z tohoto dokument.cyklu dělá špičku na tomto velmi smutném poli. Během sledování tohoto cyklu vás magická hudba vnese do atmosféry bojišt, zatímco velmi poutavé vyprávění orámuje vše, co vidíte. střelba, zvěrstva, smutné pohledy civilistů, přehlídku techniky. výborný dokument, chytlavá technická stránka. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Můj první, v plné pozornosti sledovaný dokument z druhé světové války a hned trefa do černého. Určitě bych se vůbec nezlobil za více materiálu z války v Tichomoří a trochu mi chyběl mi i širší záběr událostí v jednotlivých zemích a jejich dopad na celkový průběh války, obzvlášť v kontrastu s přespříliš propíranou Francií. Ale jako úvodní přehled tématu a zároveň rozcestník pro jeho budoucí poznávání slouží Apokalypsa výborně. Nemalý podíl na tom mají vedle bohaté informační hodnoty i obarvené záběry a výborný komentář, díky kterým se do doby nedalo nevžít a s oběťmi nesoucítit. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (3)

  • V druhém dílu dokumentárního cyklu s názvem "Zdrcující porážka" je v českém dabingu trestuhodná chyba. V části, kde je popisována kapitulace Francie v Compiègne, je řečeno: "...tentýž vagón, ve kterém bylo v listopadu 1919 podepsáno příměří stvrzující porážku Německa." Tento akt se udál v roce 1918 a tím skončila 1. světová válka. (Petronylek)

Reklama

Reklama